Zobacz pełną wersję : czucie w lapie
jak napinam miesnie bicepsu tak jak np zeby zdjecie bicepsa zrobic to lewa reka nie czuje takiej pewnosci jest taka slabsza i czuje taki bol w lokciu lekki co to moze byc ?
Lewa ręka słabsza jest i tyle.
Zgadza sie mam tak samo. Lewe ramie mniejsze o 0.5cm od prawego :) a z tym bolem w lokciu to nie wiem.
Może za słaba rozgrzewka ?
Jeśli ból jest silny idz do lekarza, jeśli nie jest taki duży to oszczędzaj rękę przez tydzień lub dwa.
pan.wiesiu
02-11-08, 16:53
zrob sobie 2 tyg przerwy. bol jest zawsze oznaka, ze cos sie dzieje nie tak jak powinno w organizmie. jak po przerwie bedzie bolalo idz do lekarza.
pozdr
bol nie jet mocny taki lekki ale wole zrobic sobie przerwe zeby sie jescze gorzej nie zrobilo
Tez tak czasem miałem jesli chodzi o bóle w łokciach ale po jakims czasie znikało, pozatym musisz robic na bicka wiecej cwiczen izolowanych by wyrównac objetosc i sile w obu mięsniach
jakich izolowanych co to takiego?
Ból w łokciu faktycznie potrafi się pojawić np. kiedy przedramie porusza się w niewłasciwej do ramienia płaszczyżnie Zdarza się to kiedy forsownie próbujemy ugiąć przedramię z dużym ciężarem i jednym wyjśiem może być wykonywanie cwiczeń izolowanych jak przedmówca napisał. Np. modlitewnik( bez bocznego rozsuwania łokci!) czy uginanie przedramienia wspartego na łokciu siedząc Ruch w tym cwiczeniu wykonuj powoli najlepiej jako ostatnie na biceps-pompujące i z supinacją nadgarstka tj. z jego skrętem do wewn. podczas opuszczania przedramienia.. A o siłe i wiekszy obwód w jednym z ramion nie ma sie co obawiac Asymetrię odnajduje sie w innych miejscach ciała ludzkiego i jest normalna Nie próbuj wiec przez nastepnych kilka m-cy cwiczyc tylko lewego bicepsa.