Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dieta do oceny

zapytajnik
30-10-08, 20:55
śniadanie:

-płatki owsiane
-mleko ok 250 ml
-garść rodzynek
-łyżka oliwy z oliwek
lub
Jajecznica / jajka na miękko

II posiłek
tutaj zmiennie
1 opcja- 2 banany + garstka rodzynek
2 opcja- chleb razowy z dodatkami
3 opcja- jajecznica/ jajka na miękko

III posiłek
-ryż/makaron
-pierś z kurczaka( lub jakieś inne mięso) •-surówka

IV posiłek- po treningu
jakieś 2 banany ( często staram się jeść normalny posiłek potreningowy, ale niestety nie zawsze mam możliwość)

V posiłek-jakąś maślanka ok 200ml
-może jakiś owoc

VI posiłek (przed snem)
-twaróg półtłusty / serek wiejski
-łyżka oliwy z oliwek

zapytajnik
30-10-08, 20:56
zapomnialem dodac.... cel oczywiscie masa:)
dobre wypowiedz nagradzam sogami...pozdro tej

zapytajnik
01-11-08, 12:03
czy moglby sie ktos zainteresowac moim tematem??

Malyheh
01-11-08, 12:46
Nikt się nie wypowiada, ale ja myślę, że dieta jest w porządku;)

zapytajnik
01-11-08, 17:07
dzieki Malyheh ale widze ze reszta ma gdzies moj temat...

slim shady
01-11-08, 20:15
ta łyżka oliwy z oliwek nie pasuje mi cos przed snem, raczej tłuszczów powinno sie unikac przed snem

Rafauu
01-11-08, 21:48
yy wegli tylko przed snem unikac wg mnie ;< ciezko zjesc samo bialko ...

slim shady
01-11-08, 21:51
węgle i tłuszcze są we wrzystkim prawie, ale mozna dobrac produkty w ktorych bedzie najwiecej białka a najmniej wegli i tłuszczow,

TazeR
01-11-08, 22:45
Dieta do bani. Chcesz miec mase po bananach i rodzynkach?
Napisz cos o sobie. waga? Za duzo tez jajek. Maceci nie moga jesc ich za duzo. Na sniadanie mozesz smialo zjesc twarog zamiast tej jajecznicy i w 2 posilku jajka na miekko dopiero.
2 posilek w 3 opcji nie masz w ogole weglowodanow. do 2 posilku dodalbym gainera. 3 jest ok!
4 mozesz jest te 2 banany i do tego ze 100g gainera jezeli nie mozesz zjesc normalnego posilku a jezeli masz czas na pelnowartosciowy posilek to zjedz 1 banana 50g gainera i za 40min dopiero posilek.
5 posilek to nie posilek :) Zeby maslanka bylaby pelnowartosciowym posilkiem musialbys jej wypic litr:)
6-200g serka wiejskiego starczy a ta oliwe dodaj do 2 posilku. Ogolnie na noc nie jedz ani tluszczy ani wegli. W tej diecie brakuje mi ryb. Mozesz je zamieniac z jajkami.

slim shady
02-11-08, 00:25
Za duzo tez jajek. Maceci nie moga jesc ich za duzo.
z tymi jajkami to jest mit, nie są wskazane dla osob ktore maja problemy z holesterolem, jajko w tej diecie jest najlepszym źródłem białka, ale dobrze by było jakbys dodał te ryby, chociaz w puszce

zapytajnik
02-11-08, 00:26
mam 178 cm i 70 kg, ostatnio wrocilem do cwiczen po 6 miesiecznej przerwie a wczesniej cwiczylem troche ponad rok w miare regularnie.
jesli chodzi o ta maslanke to moge bez problemy wypic jej 1l ( mozesz podac co zamiast trgo moglym spozywac).
a sprawa ryb to wyglada tak ze faktycznie dosc rzadko je jadam ale mysle zancze robic to czescniej...i wtedy moglbym sobie urozmaicac zeby nie jesc ciagle tego kurczaka....