Zobacz pełną wersję : Problem z przybraniem na wadze
Witam, mam 14 lat, niedługo 15.
Ćwiczę już troszkę ale jeden mój wielki - jest moja waga ok. 56-57 kg, wzrost: ok. 175-180cm.
W jaki sposób mógłbym dobrze przytyć oraz zwiększyć swoją masę mięśniową? Może radzicie mi jakieś Białko? Dodam iż mam bardzo dobrą przemiane materii i próbowałem przytyć ale mi się nieudało...
Proszę was o pomoc
Co:
Teraz staram się jak najwięcej białka, ryż, mleko z kakaem (bo samego nie lubie...), jajecznicę od czasu do czasu, noi jakieś tam zupy, zapiekanki
Kiedy:
Śniadanie jem bardzo rzadko, później w szkole obiad tak ok. 10:30-12:30, po szkole zjem sobie jakąś przekąskę (kanapki zazwyczaj) później ok. 15:30-16:00 drugi obiad, noi jak jestem jeszcze głodny to zjem coś tak ok. 18:00-19:00, a ok. 20:00 kolacja.
Jesteś jeszcze młody twój organizm się dopiero rozwija, rośnie więc bardzo ciężko będzie ci przybrać na wadze. Poczekaj z dwa lata i dopiero zaczni cwiczyć na siłowni, teraz pograj sobie w piłe, pobiegaj, pływaj itp.
Mimo że nie jestem jakimś specem od diety to nierozumiem jak chcąc zwiększyc swoją masę mięśniową można nie jeść śniadania. Dla mnie to podstawa. A z tego co wiem to te zupy czy zapiekanki niewiele mają wartości odżywczych.
pzdr
heh aha :] A jak sądzicie czy jakbym wziol jakieś białko to czy by to pomogło?
slim shady
30-10-08, 17:04
nie, za młody jestes, jeszcze sie rozwijasz, rośniemy do 25 roku zycia, w wieku 14 lat ciezko bedzie Ci osignac duzej masy mięśniowej, zacznij biegac, pływac, rób pompki przysiady, brzuszki itp, zapisz sie na jakies napierdalanki
Hmm, czytałem troszkę na tym forum i innych i goście w moim wieku biorą już jakieś odżywki także kreatyne. Mój kolega bierze kreatynę w tym wieku
Nie jest wskazane, chcesz sie wspomagac niewykorzystujac potencjalu organizmu, twoja sprawa.
1. Jedz sniadania
2. Jedz wiecej
3. Ruszaj sie
slim shady
30-10-08, 18:14
to ze Twoj kolega i inni w Twoim wieku biorą kreatyne nie świadczy o tym ze to jest dobre, stracisz tylk kase na kreatyne w tym wieku, dlaczego? bo nic Ci nie da a jak da to nie zawiele, w tym wieku organizm nie wykorzysta kretyny, jestes w takim wieku ze organizm wystarczajaco dobrze rozwija sie bez odzywek, organizm jest w szoku przez to mięsnie pobudzone sa do wzrostu, potem sie przyzwyczaja do tego i potrzebne są suplementy ktore dadza mu kopa
Nie jest wskazane, chcesz sie wspomagac niewykorzystujac potencjalu organizmu, twoja sprawa.
1. Jedz sniadania
2. Jedz wiecej
3. Ruszaj sie
No dobrze, postaram się heh :P
Ogólnie dzieki za pomoc. A w jakim wieku mogę wziąść jakieś białko albo kreatyne?
No dobrze, postaram się heh :P
Ogólnie dzieki za pomoc. A w jakim wieku mogę wziąść jakieś białko albo kreatyne?
Im pozniej tym lepiej. Kazdy to Tobie napisze.
feelthekick
02-11-08, 15:06
Chłopie nie jestes sam, ja tez mierzę ok. 177cm a waga w okolicach 59kg ;P