Zobacz pełną wersję : Początek, ale dość nietypowy...
Witam wszystkich, mam pewien problem, mianowicie po 2 tyg ćwiczeń napierdziela mnie głowa, i brak mi siły... Nie wiem, czy mam dobry sposób treningów, ćwiczę w szkole, na dość dobrym sprzęcie.
Waże 85 kg, przy 177 cm. Wbrew pozorom, nie wyglądam na swoją wagę, jedynie tkanka tłuszczowa znajduje sie na brzuchu, ale próbuje walczyć z tym. na klatę wyciskam mierne 70 kg, zaś na martwym ciągu troche lepiej, 180kg.
Czy mógłby mi ktoś mniej więcej rozpisać jakimi ciężarami, po ile seryjek, jak długo itp, itd rozpisać? Już nie wiem co mam robić...ehh..
Pzdr All Tomek.
slim shady
27-10-08, 23:01
ile masz lat
cwicz narazie na mniejszych ciężarach
Mam 18 lat.
A ćwiczyć na mniejszych cieżarach to znaczy na jakich? Cwiczę 50kg...Mniej, to już chyba nie ma sensu...
Blackphoenix
28-10-08, 14:37
Biorąc pod uwagę panującą pogoda śmie twierdzić że to stan przedchorobowy - osłabienie i bóle głowy.
Sprawdź ciśnienie, zrób podstawowe badania, weź jakąś witaminkę C, wapno, aspirynę. Jak nic Ci nie będzie to spróbuj poćwiczyć. Jeżeli będzie dalej boleć to odpuść na jakiś czas.
Ja tu upatruje się albo błędów w diecie- brak dobrej regeneracji albo jakiegoś nadciśnienia
dokladnie, zrob badania. a silke odpusc na pewien moment
paweleeekkk
29-10-08, 00:16
Wyciskasz 70Kg, a na martwy 180Kg?
A co do tematu to jak wyżej koledzy.
[QUOTE=paweleeekkk;153891]Wyciskasz 70Kg, a na martwy 180Kg?
Dziwne, co nie? Nie wciskam wam kitu...
Wezmiesz 180 na martwy i nie wiesz jak rozpisac trening.
1. Poczytaj podwieszone z dzialu trening i dla Zielonych
2. Zbadaj cisnienie
3 Z glowa, kurwa z glowa, bo sznurowek nie zawiazesz po tych treningach.
Panowie, staram się ćwiczyć z głową... Mój tata w wieku 30 lat brał malucha z boku bez większego problemu, ja zaś z kolegami sprawdzałem się na siłce, i kiedy najlepszy doszedł do 130 kg, ja sobie dokładałem... Przynajmniej tym się wyróżniam, pozytywnie:)
W poniedziałek ide do lekarza, i się dowiem co, jak i za ilę, pzdr.
Witam ponownie, ciśnienie mam w normie(ciotka mierzyła:)...
Poczytałem sporo na forum o ćwiczeniach, ale naprawdę, nie mogę sobie nic dobrać. Prosiłbym bardziej doświadczonych, żeby ktoś mi napisał mniej więcej co mam wykonywać i kiedy... Wzrost 177cm, waga 84 kg, na klatę 70kg biorę, martwym 180...
Dzięki z góry, Tomek.
hardworkOUT
31-10-08, 16:50
podstawowy blad to jest pisanie '' niech mi ktos ulozy plan ''
a wiesz dlaczego ??
dlatego ze neima uniwersalnych planow dla kazdego. na jednego dziala cos, na drugiego co innego.
dlatego cwiczysz juz jakis czas wiesz co ci dorbze wchodzi, musisz miec zarys jakie cwiczenia chcialbys wykonywac itp
dlatego wez to co tobie najlepiej odpowiada zmontuj z tego plan i wrzuc tutaj.
idziesz po najmniejszej lini oporu piszac zeby ci ktos napisal , 99.9% i tak ci nikt nie napisze. i to nie chodzi o to ze sie nieznasz tylko ci sie niechce uzupelnic twojej niewiedzy, wystarczy poczytac przez 20 minut o podstawach ukladania treningu i juz wiesz jak sie za to zabrac bo to zadna filozofia trzeba tylko pare zasad znac
hardworkOUT
31-10-08, 17:55
oho, foch bo trzeba cos samemu zrobic :)
Nie wiem, czy wiesz, ale forum jest po to aby na zadane pytanie uzyskać odpowiedź. Akurat ja WOGÓLE nie czaję tych ćwiczeń, i nie wiem co mogę sobie dobrać, nawet nie znam dobrze fachowych nazw poszczególnego ćwiczenia... Każdy jest w czymś dobry, ja bardziej specjalizuje sie w motocyklach, tak więc w tym mogę w razie co mogę dopomóc. Cóż, jeżeli nikt nie będzie miał ochoty co kolwiek podpowiedzieć, będe napierdzielał na pałe...
hardworkOUT
31-10-08, 20:10
wystarczy poczytac podwieszone i juz cos zmontujesz stamtad. dla chcacego nic trudnego, oczekujesz wszystkiego gotowego podanego na tacy