Zobacz pełną wersję : Kondycja
Witam, kiedyś tak nie miałem ale teraz wystarczy że trochę sie przebiegne i juz jestem bardzo zmęczony, ża juz nie moge. Dlaczego tak się stało? Jak poprawić kondycje? Nie chciałbym biegania bo teraz zabarrdzo nie mam gdzie ale może jakies inne ćwiczenia które mi poprawią kondycje?
pzdr
przemek_yo
20-10-08, 19:51
skakanka jest fajna ;) ale bieganie to jest bieganie jednak
wpisz w wyszukiwarkę TABATA
A czy kiedyś może piłeś mniej alkoholu i nie paliłeś fajek, a teraz palisz?? Papierosy mają dużo wspólnego z kondycją i wydolnością organizmu. No i jak z wagą, czy czasem nie przybrałeś jej przez ten czas. Mogło się tak stać też z bardzo prostej przyczyny, że kiedyś więcej się ruszałeś i uprawiałeś sportu, a teraz się zaniedbałeś, ale na te pytania sam musisz sobie odpowiedzieć.
Tak jak kolega pisał skakanka jest dobra na kondycję, jak nie masz możliwości biegać to rowerek stacjonarny, zacznij od 10 minut i z czasem zwiększaj czas i intensywność.
ooj alkoholu to ja juz wcale nie pije ( bo nie moge i tak). Papierosy? no szczerze codziennie nie pale ale tak 2 w tydzień dla szpanu ale z rzucieniemm problemu nie bedzie. Jesli chodzi o wage to tylko przybrałem na brzuchu.
No kiedys to sie wiecej ruszalem i grywalem w piłke, teraz to tylko komp a jak nie komp to komputer
A niektórzy mi mówią, że rower to dla starszych ludzi.
No i masz swoją odpowiedz.
przemek_yo
02-11-08, 20:22
jak nie komp to komputer... rzeczywiscie, ciwkae czemu kondycji nie masz ;)
tm7 nie wiem jak na innych ale a paliłem paczkę dziennie rzuciłem i kondycja jaka była taka jest a nie pale pól roku ruszam się tyle samo wogule chyba wrócę do nałogu :rockon:
róznie działają taki na każdego. u mnie w klasie też goscie nie narzekają na kondycje a palą paczkę dziennie ale grają w piłkę nożna. Tylko i tak im mówie to zobacz jaką byś miał kodyche jak byś nie palił bo teraz masz dobrą a co dopiero,. zresztą za pare lat sami to odczują, nigdy nie paliłem i nuie myśle. no na imprezie jak sie najebe troszke to wtedyt mam ochote ale nawet połowy nie wypale a teraz to i tak nie pije :) ostatni alko w sylwka wiec nie jest zle.
Lepsza kondycja się sama nie zrobi.
skakanka jest fajna ;) ale bieganie to jest bieganie jednak
skakanka jest lepsza...
--------------------------------------------------
paliłem 7lat i nie przeszkadzało mi to w kondycji...
jak rzuciłem jakiś czas nie uprawiałem wytrzymałościówki i było znacznie gorzej niż jak paliłem...
także trening przede wszystkim
no to od dziś zaczynam palić, dzięki za rade
no to od dziś zaczynam palić, dzięki za rade
hehe nie radziłem ci palić tylko ludzie przesadzają ...
jak będziesz palił i ćwiczył to też złapiesz kondycję może nie aż taką (a kwestia zdrowia swoją drogą)
ja radziłem skakankę ;)