Zobacz pełną wersję : zaczynam
zaczynam czwiczenia na silowni i chcial bym sie zorientowac od jakich cyklow mam zaczynac czy na mase czy na sile czy na rzezbe.
http://www.fitness4you.pl/silownia-classic-100-kettler-7702-000,det,419.html
mam podobny atlas do czwiczen i jesli mogli byscie mi podac jakie czwiczenia na dana partie ktore moge robic na tym atlasie mam oprocz tego hantle dwa
chcialbym tak po 5 czwiczen na kazda partie miesni
klatka
barki
biceps
triceps
plecy
nogi
przedramie
hardworkOUT
20-10-08, 20:30
skad mamy wiedziec jak wygladasz ?? masz nadwage - redukcja.
chuderlak zaczynasz - masa. a wraz z masa idzie sila szczegolnie na poczatku.
jak chcesz zaczynac od rzezby nie majac z czego rzezbic ??
plan uloz i wrzuc do oceny
Prawdopodobnie jeśli zaczynasz to chodzi o to żeby "zacząć wyglądać", a więc przede wszystkim masa.
Poszukaj w dziale dieta o diecie na masę.
Trening na masę, wzrośnie także siła.
Zobacz w dziale trening w Atlasie mięśni, jak je (mięśnie) najlepiej pobudzić do wzrostu.
Masa=wolne, dokładne powtórzenia(1sek do góry, 2 sek w dół), których nie musi być dużo w serii 6-8 wystarczy po 4 serie.
Efekty po około miesiącu do dwóch
5 cwiczen na przedramie nei polecam, wystarczy ze po treningu klatki dodasz 3 serie unoszenia szantgi/sztangielek nachwytem :p masz wszystko w atlasie na kulturystyka.pl dokladny link = http://www.kulturystyka.pl/atlas/
to ile mniejwiecej mam robic czwiczen i serii na jedna partie miesni?
chodzi mi o trening na mase
Ja zwykle robię dwa do dwóch ćwiczeń w zależności od partii po 6-8 powtórzeń w 3-4 seriach z obciążeniem wynoszącym od 77 do 90% maxymalnego obciążenia - przy ćwiczeniach na mase
a np jak bym bral 66 i ostatnie powtorzenia pomagal mi kolega to lepiej zeby m bral to 66 czy zmniejszyl ciezar do 62 do do tylu moge bo mam takie odwazniki ze tylko na takie mi pozwala to lepiej sam zrobic tym 62 czy lepiej zrobic 6 powtorzen sam 66 i ostatnie dwa ma mi pomoc kolega?
slim shady
21-10-08, 19:40
te ostatnie moze pomoc Ci kolega z palcami
Jeśli tylko masz możliwość taką, że kolega pomoże to oczywiście korzystaj, jeśli nie am partnera to zmniejsz ciężar, ale pamiętaj o technice