Zobacz pełną wersję : żebra;/
witam. mam problem. trenuje 10 miesiecy. 3 miesiace na mase. wszystko pomalu, ale sie rozrasta. nawet klata, ktorej nie bylo pokazala sie. ale mam problem z żebrami;/ pod klatą w strone plecow są wystajace zebra. nad klatą tez, ale wiem jakie cwicznia stosowac, a pod klata mozna cos z tym zrobic???
dziwne , a może to zakwasy?
Chyba chodzi o mięśnie zębate.
Jakieś foto ?
Jaki masz wzrost i masę ? Przy mniejszej masie będzie widać żebra, musisz masować. Jeśli nie masz wystających żeber z przodu klatki to nic groźnego ci nie jest :)
fotek nie dodam bo sie stydze pokazywac takie "cos". moj wzrost 172cm, waga 62kg. ogolnie to tyje dosc fajnie. od kąd robie na mase to przytylem 4kg( w 3 miechy).ale jak dalej bede na mase to myslicie ze schowaja sie te zebra???
Powinny ;) Też miałem takie coś ale znokło po miechu :D Nie przejmuj sie.
Masy życze !
hardworkOUT
19-10-08, 21:32
masuj dalej a powinno być ok. zalejesz to miesem i nie bedzie widac.
to dobrze, bo balem sie ze to juz zostanie na zawsze;)
Pokaż fotkę najlepiej, samego tego miejsca, nikt Cię nie rozpozna przecież.
Wykonujesz takie ćwiczenie ,że kładziesz się na ławce ręce prosto, równolegle do ciała nad brzuchem i trzymasz sztange i przenosisz ją za głowę? Ćwiczenie na zębate.
to dobrze, bo balem sie ze to juz zostanie na zawsze;)
bo zostanie...
respective
07-11-08, 11:07
nic nie zostanie!
wszystko się wynormuje jak będziesz robił mase dalej :)
ja też miałem niemalże identyczny problem- dorzuciłem kilka set więcej kalorii dziennie do diety i po 2 miesiącach żadnych żeber nie było widać :)
nic nie zostanie!
wszystko zostanie...
Ćwiczenie na mase przykryje wadę - będzie mniej/wcale widoczna ale wciąż będzie pod mięśniami... Anatomii nie oszukasz.
Masę mam zamiar robić ze 4 lata, to może zasłonie to mięśniami;)
dokładnie. Zasłonić to nie problem. Powodzenia!
respective
07-11-08, 15:17
Ćwiczenie na mase przykryje wadę - będzie mniej/wcale widoczna ale wciąż będzie pod mięśniami... Anatomii nie oszukasz.
sam sobie chłopie przeczysz :D
jaka to wada? to że jak jest się chudym to widać kości? :D
a jak zakryje to mięśniami, to będzie okej...
A jak było przed masowaniem? tzn wtedy kiedy nie trenowałeś? Też wystawały?
Być może schowa się to to pod mięchem jak nabierzesz jeszcze masy.
sam sobie chłopie przeczysz :D
jaka to wada? to że jak jest się chudym to widać kości? :D
a jak zakryje to mięśniami, to będzie okej...
Sam sobie przeczę? Nie widzę tu żadnego zaprzeczenia...
Odstające żebra to wada kręgosłupa, nie "bycie" chudym...
respective
07-11-08, 19:13
i jeszcze moze powiesz ze u chudych osób nie widać wcale gdzieniegdzie kości na wierzchu?
A jak było przed masowaniem? tzn wtedy kiedy nie trenowałeś? Też wystawały?
Być może schowa się to to pod mięchem jak nabierzesz jeszcze masy.
Wystawały bardziej, bo na całej klatce, a teraz od pachy do sutka nabrałem masy mięśniowej troszkę;)
Ciężko tak jednoznacznie bez porównania przed i po powiedzieć czy to tylko sprawa masy czy jakaś wada. Skoro coś tam ci sieęzakrywa to masuj, masuj, masuj....
i jeszcze moze powiesz ze u chudych osób nie widać wcale gdzieniegdzie kości na wierzchu?
Owszem widać ale co to ma do rzeczy kolego?
Napisał wyraźnie... przed trenowaniem odstawały mu żebra na górnej i dolnej części klatki. Ty potraktowałeś to jako szczupłość, ja jako wadę. Nie rozumiem w czym problem...
Jednak nawet z tak krótkiego opisu wynika, że nie jest to "normalne", nawet w przypadku osób szczupłych. W tematach prostej postawy jestem obeznany, gdyż sam posiadam wadę klatki.
ta wade mozna usnac przez plywanie? chyba nie;p
respective
07-11-08, 22:24
Owszem widać ale co to ma do rzeczy kolego?
Napisał wyraźnie... przed trenowaniem odstawały mu żebra na górnej i dolnej części klatki. Ty potraktowałeś to jako szczupłość, ja jako wadę. Nie rozumiem w czym problem...
Jednak nawet z tak krótkiego opisu wynika, że nie jest to "normalne", nawet w przypadku osób szczupłych. W tematach prostej postawy jestem obeznany, gdyż sam posiadam wadę klatki.
a może twoja sytuacja nie jest identyczna z sytuacją kolegi?
po takim pisaniu nie wiele można wywnioskować tak na prawde
jeżeli chciałby kolega usłyszeć opinie, to najlepeij udać się do lekarza z tym, chociaż jak nie pójdziesz tez będziesz żył :)
ta wade mozna usnac przez plywanie? chyba nie;p
na pewno nie
a może twoja sytuacja nie jest identyczna z sytuacją kolegi?
kto powiedział, że jest?
Tak jak powiedziałem wcześniej, trening nie usunie wady...
respective
08-11-08, 08:21
odnośnie treningu, to miałęm kiedyś wade kręgosłupa, ale przez ćwiczenie ogólnorozwojowe (trwało u mnie przeszło rok: basen, drążek etc) lekarka powiedziała, że poprawił mi się kręgosłup :)
najlepiej by było jak pokażesz zdjęcia...
fotek nie dodam bo sie stydze pokazywac takie "cos". moj wzrost 172cm, waga 62kg. ogolnie to tyje dosc fajnie. od kąd robie na mase to przytylem 4kg( w 3 miechy).ale jak dalej bede na mase to myslicie ze schowaja sie te zebra???
wstydzić to się ja moge moich pryszczy na plecach, klacie i dupie
tylko zakompleksieni idioci wyśmiewają się z innych szczególnie początkujących.
jeśli cęi nic nie boli to ćwicz dalej, zawsze do lekarza możesz z tym pójść jakby coś nie fungowało
elo
@up dobrze napisane ;)
aco do kregoslupa to basen rzadzi:D plywam 9 lat i mam wzorowo prosty :)