Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : żebra;/

Malyheh
19-10-08, 18:42
witam. mam problem. trenuje 10 miesiecy. 3 miesiace na mase. wszystko pomalu, ale sie rozrasta. nawet klata, ktorej nie bylo pokazala sie. ale mam problem z żebrami;/ pod klatą w strone plecow są wystajace zebra. nad klatą tez, ale wiem jakie cwicznia stosowac, a pod klata mozna cos z tym zrobic???

grzela
19-10-08, 19:19
dziwne , a może to zakwasy?

007
19-10-08, 20:00
Chyba chodzi o mięśnie zębate.

Jakieś foto ?

tm7
19-10-08, 20:00
Jaki masz wzrost i masę ? Przy mniejszej masie będzie widać żebra, musisz masować. Jeśli nie masz wystających żeber z przodu klatki to nic groźnego ci nie jest :)

Malyheh
19-10-08, 21:04
fotek nie dodam bo sie stydze pokazywac takie "cos". moj wzrost 172cm, waga 62kg. ogolnie to tyje dosc fajnie. od kąd robie na mase to przytylem 4kg( w 3 miechy).ale jak dalej bede na mase to myslicie ze schowaja sie te zebra???

Vizor
19-10-08, 21:09
Powinny ;) Też miałem takie coś ale znokło po miechu :D Nie przejmuj sie.
Masy życze !

hardworkOUT
19-10-08, 21:32
masuj dalej a powinno być ok. zalejesz to miesem i nie bedzie widac.

Malyheh
19-10-08, 21:44
to dobrze, bo balem sie ze to juz zostanie na zawsze;)

Hasos
19-10-08, 22:01
Pokaż fotkę najlepiej, samego tego miejsca, nikt Cię nie rozpozna przecież.
Wykonujesz takie ćwiczenie ,że kładziesz się na ławce ręce prosto, równolegle do ciała nad brzuchem i trzymasz sztange i przenosisz ją za głowę? Ćwiczenie na zębate.

Phobos
05-11-08, 17:32
to dobrze, bo balem sie ze to juz zostanie na zawsze;)

bo zostanie...

respective
07-11-08, 11:07
nic nie zostanie!
wszystko się wynormuje jak będziesz robił mase dalej :)
ja też miałem niemalże identyczny problem- dorzuciłem kilka set więcej kalorii dziennie do diety i po 2 miesiącach żadnych żeber nie było widać :)

Phobos
07-11-08, 14:33
nic nie zostanie!

wszystko zostanie...
Ćwiczenie na mase przykryje wadę - będzie mniej/wcale widoczna ale wciąż będzie pod mięśniami... Anatomii nie oszukasz.

Malyheh
07-11-08, 14:45
Masę mam zamiar robić ze 4 lata, to może zasłonie to mięśniami;)

Phobos
07-11-08, 14:48
dokładnie. Zasłonić to nie problem. Powodzenia!

respective
07-11-08, 15:17
Ćwiczenie na mase przykryje wadę - będzie mniej/wcale widoczna ale wciąż będzie pod mięśniami... Anatomii nie oszukasz.

sam sobie chłopie przeczysz :D
jaka to wada? to że jak jest się chudym to widać kości? :D
a jak zakryje to mięśniami, to będzie okej...

Voice666
07-11-08, 16:49
A jak było przed masowaniem? tzn wtedy kiedy nie trenowałeś? Też wystawały?
Być może schowa się to to pod mięchem jak nabierzesz jeszcze masy.

Phobos
07-11-08, 18:46
sam sobie chłopie przeczysz :D
jaka to wada? to że jak jest się chudym to widać kości? :D
a jak zakryje to mięśniami, to będzie okej...

Sam sobie przeczę? Nie widzę tu żadnego zaprzeczenia...
Odstające żebra to wada kręgosłupa, nie "bycie" chudym...

respective
07-11-08, 19:13
i jeszcze moze powiesz ze u chudych osób nie widać wcale gdzieniegdzie kości na wierzchu?

Malyheh
07-11-08, 20:39
A jak było przed masowaniem? tzn wtedy kiedy nie trenowałeś? Też wystawały?
Być może schowa się to to pod mięchem jak nabierzesz jeszcze masy.
Wystawały bardziej, bo na całej klatce, a teraz od pachy do sutka nabrałem masy mięśniowej troszkę;)

Voice666
07-11-08, 20:50
Ciężko tak jednoznacznie bez porównania przed i po powiedzieć czy to tylko sprawa masy czy jakaś wada. Skoro coś tam ci sieęzakrywa to masuj, masuj, masuj....

Phobos
07-11-08, 21:03
i jeszcze moze powiesz ze u chudych osób nie widać wcale gdzieniegdzie kości na wierzchu?

Owszem widać ale co to ma do rzeczy kolego?
Napisał wyraźnie... przed trenowaniem odstawały mu żebra na górnej i dolnej części klatki. Ty potraktowałeś to jako szczupłość, ja jako wadę. Nie rozumiem w czym problem...
Jednak nawet z tak krótkiego opisu wynika, że nie jest to "normalne", nawet w przypadku osób szczupłych. W tematach prostej postawy jestem obeznany, gdyż sam posiadam wadę klatki.

Rafauu
07-11-08, 21:53
ta wade mozna usnac przez plywanie? chyba nie;p

respective
07-11-08, 22:24
Owszem widać ale co to ma do rzeczy kolego?
Napisał wyraźnie... przed trenowaniem odstawały mu żebra na górnej i dolnej części klatki. Ty potraktowałeś to jako szczupłość, ja jako wadę. Nie rozumiem w czym problem...
Jednak nawet z tak krótkiego opisu wynika, że nie jest to "normalne", nawet w przypadku osób szczupłych. W tematach prostej postawy jestem obeznany, gdyż sam posiadam wadę klatki.

a może twoja sytuacja nie jest identyczna z sytuacją kolegi?
po takim pisaniu nie wiele można wywnioskować tak na prawde
jeżeli chciałby kolega usłyszeć opinie, to najlepeij udać się do lekarza z tym, chociaż jak nie pójdziesz tez będziesz żył :)

ta wade mozna usnac przez plywanie? chyba nie;p

na pewno nie

Phobos
07-11-08, 22:40
a może twoja sytuacja nie jest identyczna z sytuacją kolegi?

kto powiedział, że jest?
Tak jak powiedziałem wcześniej, trening nie usunie wady...

respective
08-11-08, 08:21
odnośnie treningu, to miałęm kiedyś wade kręgosłupa, ale przez ćwiczenie ogólnorozwojowe (trwało u mnie przeszło rok: basen, drążek etc) lekarka powiedziała, że poprawił mi się kręgosłup :)

Malyheh
08-11-08, 17:25
Ja nie mam żadnej wady.

Phobos
08-11-08, 17:49
najlepiej by było jak pokażesz zdjęcia...

Malyheh
08-11-08, 20:46
nie umiem wklejać;/

adonis18
08-11-08, 20:59
fotek nie dodam bo sie stydze pokazywac takie "cos". moj wzrost 172cm, waga 62kg. ogolnie to tyje dosc fajnie. od kąd robie na mase to przytylem 4kg( w 3 miechy).ale jak dalej bede na mase to myslicie ze schowaja sie te zebra???

wstydzić to się ja moge moich pryszczy na plecach, klacie i dupie

tylko zakompleksieni idioci wyśmiewają się z innych szczególnie początkujących.

jeśli cęi nic nie boli to ćwicz dalej, zawsze do lekarza możesz z tym pójść jakby coś nie fungowało

elo

Rafauu
09-11-08, 09:40
@up dobrze napisane ;)

aco do kregoslupa to basen rzadzi:D plywam 9 lat i mam wzorowo prosty :)