Zobacz pełną wersję : pmocy ;]
potrzebuje dobrej rady i wyjasnienia ... a wiec tak mam pytanko jesli trenuje kajakarstwo ... wiec sa to trening bardziej wytrzymalosciowe co na to wziasc tzn jaka odzywke slyszlem ze dobre jest carbo ale nie wiem co to takiego ?? treningi mam co dziennie tzn od pon -sob ( bo przeciesz w niedziele do kosciulka ;p ) od 1.3 do 2 godz.
carbo to sa weglowodany i raczej bys od tego przytyl niz daly by ci wytrzymalosc, ja bym radzil jakas kreatynke
hardworkOUT
16-10-08, 19:37
taa jasne kreatyne. i niewiesz co mu to da ?
slim shady
16-10-08, 20:29
carbo nic Ci nie da, mozesz jedynie pic je po treningu na uzupełnienie węglowodanow, w zaleznosci od Twoich brakow, ewentualnie białko, ale zwykłym jedzeniem dałbys rade je zastapic
aha rozumiem a co znaczy zwyklym jedzieniem ... bo wiesz ja mam 16 lat jestem tak naprawde uzalezniony od rodzicow pozatym ja nie mam czasu sobie robic jedzienia tylko szkola trening sen ... ;/
a pozatym co daje Carbo ?? co znaczy ze uzupelnia weglowodany tzn skladniki odrzywcze ?? tak
taa jasne kreatyne. i niewiesz co mu to da ?
przy wzroscie sily raczej wytrzymalosc tez idzie.....
creatyna nie jest do takich treningow jak moje ... bo wlasnie nie wzrasta sila
slim shady
16-10-08, 21:07
siła tez idzie ale kreatyna i tak nie dla Ciebie, http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=10757
hardworkOUT
16-10-08, 21:21
przy wzroscie sily raczej wytrzymalosc tez idzie.....
noo ale kreta to raczej nie do takich treningow , wyobrazasz sobie np pilkarzy na kreatynie ?
aha czyli w takim razie potrzebuje diety tak ... ?? a mogl bym prosic o dopasowanie takiej diety do mnie bo ja to jestem Zielony !!
poczytalem troszeke i obliczylem ile potrzebuje a wiec :
2550 Kcal
bialko 366
tluszcze 988,2
weglowodany 1220
91g bialko
110g tluszczu
305g weglowodanow
wiec jak ja to mam teraz zastosowac tzn z kad mam wiedziec czy zjem 305 g weglowodanow ?? ;] albo ile g bialka znajduje sie w piersi z kurczaka ... ;] ??
slim shady
17-10-08, 16:03
są to diety kulturysztyczne, nie musisz robic sobie jako takiej diety, poprostu zdrowo sie odzywiaj i dbaj o to Aby dzienne zapotrzebowanie na białko,węglowodany i witaminy oraz inne wartosci odzywcze zostały jako tako spełnione
masz tu tabele wartosci http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/a-g.htm
wlasnie o taka tabele mi chodzilo dziekuje bardzo ;] i moge np uzupelnic ta djete carbo i bialkiem ??
slim shady
18-10-08, 10:47
jak bedziesz miał braki to mozesz
przy djecie masowej moge jesc majonez ??
ja pije Carbo podczas treningu i nie zauważam żadnych przyrostów tkanki tłuszczowej, według mnie to dobre źródło energii zarówno przed, jak i w trakcie i po treningu ... (ale wsz w granicach rozsądku) a co do kreatyny to słyszałem że kajakarze szamią kreatynę w celu zwiększenia wytrzymałości... myślę że była by dobra ale jeszcze nie teraz... narazie w celu zwiększenia wytrzymałości musisz zastosować siłe psychiki, ona da Ci najlepsze efekty... jak już nie dajesz rady wiosłować to zmus się żeby jeszcze machnąć tym wiosłem (czy jak to sie tam nazywa :D) jeszcze pare razy... wytrzymałość jest zależna najbardziej od układu nerwowego który ty sam możesz pobudzić siłą woli...
dobrze o tym wiem ... a co jak sie chce "machnac te kilka razy wiecej " ale miesniee juz sa tak wycienczone ze niedaja rady i uginaja sie ??
ci ludzie z warszawy by chcieli miec wszystko od razu... cierpliwości ! trenuj sumiennie i wytrwale a efekty przyjdą... zdaje mi się że nie masz trenera, może powinieneś poszukać... jak długo trenujesz??
mylisz sie ... ;] ;p mam trenera i to bardzo dobrego nie interesujesz sie kanadyjkarstwem wiec ci nawet nic to imie i nazwisko nie powie ... trenuje juz 2 lata ...
ile trwa twój trening?? jesli dłużej niż 1,5h to carbo nawet konieczne by było, z kreatynką móbłbyś pokombinować też... a najlepiej zapytaj trenera...
zpytalem powiedzial ze bialko i carbo mowil tez ze creatyna mi nic nie da chyba ze w zime kiedy mamy silownie ;]
trening trwa okolo 1,5 godz napisz do mnie na gg jesli chcesz jeszcze pogadac ...
slim shady
19-10-08, 17:26
no i masz mądrego trenera, kreatyna zaduzo Cie nieda ,jedynie jak bedziesz stale ćwiczył na siłowni, słuchaj sie jego :)