Zobacz pełną wersję : Plecy
Od pewnego czasu bola mnie plecy przy wykonywaniu cwiczen, najbardziej gorne czesci(lopatki) zmniejszyłem ciężary i to samo.... co mam robic dalej??
To może być zwykły zakwas. Zmęczony mięsień potrzebuje czasu aby sie zregenerować. Jeśli bardzo przeforsowałeś plecy podczas treningu to jakiś czas musisz odpuścić sobie ich ćwiczenie - nic Ci się nie stanie:) Proponuje jakiś masaż, możesz posmarowac plecy spirytusem (nie pomyl z gardłem;]!). Co jakiś czas pustą sztangą rób wypychanie zza karku na stojąco aby rozciągnąć mięśnie. Powracając do treningów po odpoczynku ćwicz piramidalnie - nie szalej od samego początku. Pamiętaj o każdorazowej rozgrzewce przed treningami.
obawiam sie ze to nie jest zwykły zakwas.. nawet jak robię biceps stojąc to mnie bolą. a najbardziej przy odkładaniu ciężaru jak się rozluźnię...
Przeciążyłeś mięsień...a czy dałeś mu odpocząć?
zrobiłem sobie tydzien przerwy.. za mało??
za mało chyba...stosujesz jakiś środki zapobiegawcze? - maści itp?
smaruje sie końską masa. ale po za tym to nic.
Sory za takie opóźnienie. Maśk końska jest bardziej na stawy, kości i ścięgna. Smaruj je spirolem, masuj - zobaczysz jakie będa efekty, Mysle że to nic powaznego. Gorzej jakbyś miał ból w dolnych partiach mięśni pleców.
dzieki juz sie balem ze mam pocwiczone bo z plecami nie ma zartow....