Zobacz pełną wersję : Co brać...
Witam
Mam pytanie w związku z jakimś wspomagaczem :D Bo ćwicze 6 miesięcy na siłowni i chce coś wybrać np.krete czy coś... I co mi radzicie ?? Odrazu mówie,że mam 16 lat,73kg, 183cm wzrostu, i wiele chęci ;P Chce coś ma mase tzn. coś po czym będą dosyć fajne efekty. Diete trzymam i plan treningowy mam. A i jeszcze coś do tego, jakieś białka czy coś do tego
Z góry dziękuje.
Blackphoenix
07-10-08, 16:49
jakieś ograniczone fundusze? :P
no to tak... Kup sobie kretę (mono) np. vitalmaxa, olimpu, universala. Do tego możesz dorzucić jakiegoś gainerka dla "podratowania" diety np. mutant mass, mass xxl lub coś w tym stylu. Jeśli masz kasę to możesz dokupić np. jakąś glutaminke.
Pozdro!!
slim shady
07-10-08, 17:13
kreatyne mono, białko/gainer dodatkowo + jak masz duzo kasy to jako dodatek mozesz wzias l-glutamine i Bcaa
Ok dzięki wielkie ! A jesczze pytanko. Jak będe bral krete to naprzykład ten mutant mass razem brać czy w jakimś odstępie czasowym ?? I czy krete mono trzeba brać z czymś dla lepszego przyswajania??/
slim shady
07-10-08, 19:45
Kreatyne mono mozesz brac razem z gainerem, nie musisz nic brac do przyswajania, kreatyna sama bardzo dobrze sie wchłania
A więc dziękuje serdecznie :D Zastanawiałem się też na XP ale cena za wysoka narazie... Może na wiosnę sobie kupie ;)
A mAm jeszcze pytanie, bo mój kumpel ma 16 lat i na siłke chodzi 2 miesiące i zobaczyłem u niego że triceps mu oddzieliło ! nie wiem jak to opisać ale ma taki plat mięśnia wyróżniający się ;) Jak to mam rozumieć ?? coś brał ?? czy co ?? Mi nic nie mówi...
slim shady
08-10-08, 17:55
spytaj sie wrozki tu nie ma, moze poprostu najlepiej wycwiczył tą partie
No ok ale z 2 miesiące ?? Słyszałem,że to może być spowodowane genetyką. Czy to jest możliwe ?
slim shady
08-10-08, 19:17
wszystko jest mozliwe, jak 2 miesiace wczesniej nie miał tak wyrzeźbionego mozliwe ze cos wzioł
No też tak myślałem... Chciałbym zasięgnąć opinii doświadczonych w sprawie tego czegoś ;OLIMP Dominator Anticatabolan Mega Caps. Czy łykał to ktoś ?? działa ?
marianooo99
08-10-08, 19:44
a ja slyszalem ze kreatyne dobrze jest popijac / mieszac z sokiem jablkowym...
slim shady
08-10-08, 20:00
cenowo wychodzi źle, a ja słyszałem ze sokiem pomaranczowym i winogronowym ale szkoda mi czasu na takie zabawy
HEj witam ponownie
Kupiłem krete mono Firmy Activia. Do tego dex i w instrukcji krety pisze tak; Zalecana dzienna porcja: Faza nasycenia do 20 g dziennie przez okres 5 dni w dawkach podzielonych najlepiej po 5 kaps przed śniadaniem przed i po treningu i przed snem.Dawki potrzymujące:2x4-5 kaps. - w dni treningowe przed i po treningu, w dni nietreningowe rano na czczo i przed snem.
O co biega z ta faza nasycenia 5 dni ????