Zobacz pełną wersję : 12 Lat dobry wiek ?
Crazy_King
04-10-08, 23:07
Siema to znów ja. Nom mam 12 lat 81 kg wagi i 176 cm wzrostu. Od poniedzialku zaczynamy trenning na domowej silowni u niego w chacie. Chcemy byc silnijesci i nabrac kondychy. Jak myslicie czy mozemy juz zaczac z malymi cięzarami ? Jak ktos by byl tak mily i podał diete na mase to z gory thx. :) narq
ciaastek91
04-10-08, 23:15
12 lat to jednak torche za malo. mozesz robic cwiczenia samym gryfem ;p
Crazy_King
04-10-08, 23:21
Narazie moje osiagniecia to 26 wycisk laweczka i 15 kg w lapie 2 razy. a tak to se macham tym i tamtym. 20 kg seria laweczka 10 kg seria lapki i gut do tego jakies tam plecki kapturasy tricepsy i bary
slim shady
05-10-08, 00:12
za młody jestes, jak chcesz cwiczyc to biegaj, rob pompki,przysiadu,brzuszki itp
Crazy_King
05-10-08, 09:16
Ale ćwiczyc chce zeby biegac szybciej, umiec zrobic chodz jedna pompke ! i nie padac po 20 przysiadach
Jeśli chcesz biegać szybciej to zacznij biegać, chcesz zrobić jak najwięcej pompek to zacznij od jednej i stopniowo dokładaj, nie chcesz padać po 20 przysiadach, to zacznij robić to ćwiczenie. Wg mnie to powinno ci na razie wystarczyć. Siłka w tym wieku jest zbyteczna:)
POzdro!!
Siłka w tym wieku zbyteczna a także może zaszkodzić mocno. Narazie ćwiczenia z własnym ciężąrem + jak kolega wyżej mówi.
Blackphoenix
05-10-08, 12:03
81 kg ?? :D to ja tyle ważę przy wzroście 188 cm , niezłe bydle z Ciebie musi być :] a dieta to chyba na redukcje :P
No to proste, że na redukcje:) Ma chłopak co ciąć. Ma zajęcie na byjamniej najbliższe pare miesięcy. siłka w tym wieku to głupota.
P.S. Ciekawe czy napisze jeszcze ktoś młodszy niż 12 latek z zapytaniem czy już może na siłce ćwiczyć??:) Do 14 latków już zaczynałem sie przyzwyczajać, ale 12 latka jeszcze chyba nie było.
Pozdro!!
z tego co sobie przypominam, to pamietam 11 latka.;) hehe pozdro:)
Crazy_King
05-10-08, 19:38
Taa zrobic chodz jedna pompke xD tylko ze ja nawet tego nie potrafie. Bydle ze mnie duze to fakt :) a mam pytanie co moze byc negatywnego po np. cwiczeniach serii 20 kg na sztandze skoro 25 biore spokojnie ??. Nie mam zamiaru robic zadnych martwych ciągów, dziendobry ani nic z tych rzeczy ktore mogłyby zaszkodzic mojemu kregosłupowi :) I jeszcze pytanie co to za dieta na redukcje :) Chetnie poczytam. Naprawde zalezy mi na siłowni bo z tego co wiem to tłuszczyk zamieni sie w tkanke miesniowa i bedzie git :)
chcialbys zeby ot tak zmienil sie tluszcz w miesnie...;) z wlasnym ciezarem jedz. pompki, brzuszki, bieganie. mysle że ze 4 miechy pojedziesz z tym co napisalem i z dobra dieta i bedzie fajnie;)
tluszcz nigdy nie zamieni sie w miesnie
Crazy_King
05-10-08, 21:05
no to sie pomylilem. A powie mi ktos co moze miec negatywnego cwiczenie z ciezarami w moim wieku ?? poza tym wiem ze ot tak nie bede super silny. mam duza motywacje plan 4 dniowy i chcemy sumiennie z kolega cwiczyc
mozesz uszkodzic sobie kosci w tym wieku. ale jak taki napalony jestes, to nikt ci nie zabroni... wazne, zebys byl świadomy tego co robisz.
Wiesz, gdyby tłuszcz "przerabiało" się na masę mieśniową, to wtedy najwięksi "fatowcy" byliby niezłymi szafami, ale tak nie jest. Jeśli już tak na prawdę chcesz ćwiczyć to plan 3 dniowy na początek w zupełności wystarczy. Oczywiście przez pierwsze 1.5 do 2 miechów powinieneś jechać treningiem ogólnorozwojowym, czyli na jednym treningu wszystkie partie mięśni. Poczytaj działy: dieta i trening i ułóż swój plan treningowy i diete i daj do sprawdzenia.
A z tą motywacją to jest różnie... wielu ją miał a zakończyło przygodę z siłką po 2-3 miechach. Oczywiście z tobą tak nie musi być.
Życzę powodzenia:)
Pozdro!!
Crazy_King
06-10-08, 07:57
dzieki ze mnie wspieracie :) Dzis mam pierwszy trenning i jeszcze przegadm co nieco z kolega i wtedy damy plan do sprawdzenia ;]
Crazy_King
06-10-08, 16:24
Atlas ławeczka gryf zwykły 4 hankle i 50kg nakładu
to spokjo, ale pamietaj ze z ciezarami na prawde delikatnie. popisanie sie przed kumplami ile wycisnales nie jest warta zdrowia.
Crazy_King
06-10-08, 19:31
Rozumiem :) Dzis cwiczylismy. Bylo dobrze. Robilismy 50 % tego co potrafilismy :)