Zobacz pełną wersję : Spuchnięcie przedramion :(
Witam. Kiedyś ćwiczyłem w domu i było wszystko dobrze. Później miałem przerwę ponad pół roku i teraz spowrotem wróciłem na siłownię. Tydzien temu na treningu było dużo podciągania nachwytem a wczoraj było 2 razy mniej. Tydzień temu to podciąganie tak mi dało w d...., że nie mogłem rąk prostować przez 5 dni bo miałem tak mięśnie skurczone i zakwasowane. Po wczorejszym treningu mięśnie przedramion tak mi spuchnęły. Są teraz takie grube i jak napinam mięśnie to prawie w ogóle się na przedramionach nie podkreślają. Skóra się na nich zrobiła dziwnie gruba. CO TO JEST??? Bardzo prosze o pomoc. :(
"Tydzień temu to podciąganie tak mi dało w d...., że nie mogłem rąk prostować przez 5 dni bo miałem tak mięśnie skurczone i zakwasowane"
- przyzwyczaj się, że po dłuższej przerwie będzie się tak działo z Twoimi mięśniami. To, że nie mogłes wyprostować rąk w łokciach to rzecz jak najbardziej normalna więc bez obaw, odczekaj zakwas, lekko rozgrzewaj podczas takich sytuacji ręce, smaruj masciami rozgrzewającymi, rozgrzewaj ciepłą woda podczas kąpieli itp., ale nie przeciążaj w takich momentach rak ciężarem! Odpuść ciężki trning na kilka dni aż zauważysz poprawę.
............................
"Po wczorejszym treningu mięśnie przedramion tak mi spuchnęły(SPUCHŁY!). Są teraz takie grube i jak napinam mięśnie to prawie w ogóle się na przedramionach nie podkreślają. Skóra się na nich zrobiła dziwnie gruba."
- to, że przedramię puchnie po treningu (a szczególnie po jakiejkolwiek przerwie od siłowni) to normalka. Powinieneś się cieszyć że tak zareagowały Twoje mięśnie bo to znak że coś to ćwiczenie jednak im dało i warto takim systemem ćwiczyć bo przyniesie to napewno efekty! Sprawa grubości skóry, to nie dla nas ocena bo tego nie czujemy - możliwe że zdaje Ci się tak, ponieważ masz właśnie spuchnięte mięśnie. Tak, jak przy poprzednim przypadku doradzam smarowanie maściami rozgrzewającymi i powinno być ok. Pozdrawiam
a mnie podczas treningu plecy i bic lewe przedramie dziwnie boli, tak jakby skurcz, czuje ze jest napiete to normalne?
respective
09-10-08, 13:29
to norma :)