PDA

Zobacz pełną wersję : białko

pawel91lodz
01-10-08, 00:14
Witam. Diete mam dobrze ułożoną ale nie daje rady jej narazie trzymać za mało bialka jem więc ucinam ostatni posilek i jeden posiłek w ciągu dnia zamianiem na odżywke białkową to raz a dwa doszedłem do wniosku ze za dużo węglowodanów i kalorii. Potrzebuje więc białko z którego zjem 60 gr w ciągu dnia z jak najmniejszą ilością kalori i węgli, w opisach czasem widze: wartość odżywcza z 300 ml mleka tzn że jak będe miaszał z wodą będzie niższa? i przede wszytkim jakie to białko? wybrałem dwa jako najbardziej interesujące WPC 80% ostrowia i Protein 80% wydaje mi się ze ta druga będzie miała lepszą przyswajalność
pozdr.

jaca29
01-10-08, 13:46
polecam z firmy dymatize elite whey protein, albo z ultimate whey prostar dobre białeczka zawierające wpi i wpc

skajłoker
01-10-08, 22:38
nie kupuj dymatize elite strasznie gęste.Po 2 szejkach mialem odruchy zwrotne...nie polecam....a co do białka to jezeli nie amsz wyjscia i musisz zastępować nim posiłek to trudno ale pamiętaj ze bialko nigdy go nie zastąpi.Taki koktajl powinien być dodatkiem między posilkami co do białka to napsiz ile masz pięniedzy an to to coś ci dobierzmy dobrego pozdrawiam;)

jaca29
02-10-08, 08:25
To chyba z czeczeni miałeś to białko :) sprubuj sobie smak caffe mocca, super smak super rozpuszczalność

skajłoker
02-10-08, 16:33
a powiedz mi co ma smak do gęstości:)?to jest gęste jak przecier pomidorowy a ty chyba innych białek nie piłes i nie masz porównania jak dla mnie lipa a piłem juz bardzo duzo róznych białek więc mam porównanie;) chodzby nawet bsn ma 100razy lepsze białko w smaku zresztą cena mówi sama za siebie jak 2,3kg białak kosztuje niecałe 120zł...to już sama cena mówi o tym ze coś jest nie tak..

Symu
02-10-08, 16:56
co do ceny to nie jest cos nie tak tylko to oznacza że na innych nas walą aż miło.

Jaki smak miałeś elite wheya Skajłoker bo sam myślałem czy nie kupic??

caffe mocca trudno dostać ale uwielbiam takie smaki np. capuccino czy cos podobnego.

skajłoker
02-10-08, 19:30
vanilie mialem ale jak lubisz smak coffe mocca to polecam bsn syntha tam są porcje 44g co prawda to jest bulk bo 50procent białka tylko..ale na porcje 44g to i tak wychodzi dosyć tak rpzyzwoicie bo 22g ale smak naprawde wypas i rozpuszczalność tez świetna zero piany:) a co do tego elite to jak go piłem to czułem jakby takie bardzo małe granulki takie gęste to było a rozpuścilo sie dobrze bo mieszałem z 300ml mleka i dosyć długo to ubijałme w szejkerze i to nie pierwszy przypadek bo dostałem osttanio znowu prubke elita i to samo było zagadaj do jakiegoś sprzedawcy ze sklepu dostaniesz prubeczke i sam ocenisz zebyś potem nie musial pić z zatkanym nosem:P pozdro

Symu
02-10-08, 20:27
syntha piłem super jest ale drogo wychodzi, lubie bardzo capuccino z inkospora ale też drogie a z reszty producentow mało kto sprowadza te smaki.

Próbowałeś z wodą tego elita?? Ja szukam czegoś super smakowo teraz bo przemeczylem 5 kg beznadziejnego białka. Elite tani ale jak mowisz że lipa to chyba zostane przy gold wheyu.

skajłoker
02-10-08, 20:59
wiesz co z wodą nie prubowałem ja na białku nie oszczędzam bo taka jest prawda ze jak chcesz coś dobrego smakowo to musisz zapłącić vitalmax ma przyzwoite białko tylko pieni się strasznie ale jak odczekasz troche to piana schodzi i wielki plus dla vitala to to ze mają w tych duzysz pudełkach białka w saszetkach czyli masz 4 rózne smaki i pakowane po 25g porcja.Bo jak masz w normalnym pudle to te bialko jednak jak długo je trzymasz to zmienia troche smak i rozpuszczalność jest gorsza.Teraz widziałem fajną promocje na allegro białeczko izolat 4kg plus thermo speed za 170zł z przesyłką juz wliczoną w cene (92g na 100g białka)ale niestety nie prubowałem więc nie wiem jak smakowo to wygląda.pozdrawiam
S.

Symu
02-10-08, 21:11
cfm z vitala jest super, no kiedyś też nie oszczędzałem ale ostatnio przydusiło :p

pawel91lodz
02-10-08, 21:23
dorba, kupiłem ostrowie 80 procent na miecha zjem cos koło kilo osiemset
wychodzi tanio bo 6 dych i tak jak mówie tylko według uzupełniania w diecie zamiast wieczornego posiłku i jednego w ciągu dnia, co myślicie o tym białju bo smakowo to powiem tak żądna rewelacja, ale nie odżuca tak jak z niektórymi suplami może być rozpuszczalność kiepska, i mam pytanie moge o rozpuszczać z sokiem?
pozdr.

skajłoker
02-10-08, 21:40
no ostrowia to liche białko a z sokiem...????to tak jakbyś kanapki posmarował nutellą a na to dał szynke i ser zółty:D chyba ze masz smak białka jakis owocowy hehe pozdro
S.

LeBron23LBJ
02-10-08, 22:02
Elite Dymatize kosztuje ok 160 zł , 120 w promocji. To jest dobra cena, sam chce kupic to bialko. Skład ma bardzo dobry i firma dobra. Mówisz że jakies granulki itp.? hmm kupie i sam sie przekonam ;] bo kasy malo to bialko musi byc tanie

skajłoker
02-10-08, 22:07
no strasznie gęśte i strasznie zamula więc nie wyobrazam sobie picia tego 2 razy dziennie:) pozdro
S.

LeBron23LBJ
03-10-08, 14:55
no ale chyba nie jest gorsze od ostrowii :D. Piana sie robi?

skajłoker
03-10-08, 15:31
no włsnie dzisija dotarły do mnie rózne prubki białek mam dymatize elite o smaku chocollate mint:D vanilla i czekolada;)i jescze jakiś smak ale nie potrafie tego rozkminić więc będe mógł się już konkretnie wypowiedziec na temat tego białka zobaczymy czy to tylko vanilia jest taka lipna czy czekolada też mam jescze isopleź megabola o smaku bananowym i scitec nutrition czekoladowe to jest izolat bodajze ponad 90 procent białka (ta firme widze pierwszy raz na oczy;) ) jak chcecie to moge dodac fotki tych prubek i gotowego szejka i oczywiście opis smak i rpzuszczalnośc pozdro

skajłoker
03-10-08, 15:43
staffik :D

LeBron23LBJ
03-10-08, 16:13
to czekamy na recenzję ;]

a co powiecie o tym białku? http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/3152

Symu
04-10-08, 15:11
no wlasnie dymatize ma trochę nadszarpniętą opinie a i produktow raczej tez nie mają super, więc trochę ryzyko.

Izoplex z megabola mi akurat smakuje z tych próbek co masz, no i zobacz jak z czekoladą elite wheya.

scitec mało popularny u nas a produkty nawet ogarniają z tego co słysząłem.

Carne labs mało znana chyba czeska firma, nigdy nie brałem.

skajłoker
09-10-08, 15:33
no i jak obiecałem tak pisze:D jako pierwsze pod lupe poszło białko z dymatize czekoladowo miętowy smak:) zapowiadało się ciekawie bo bardzo lubie te czekoladki miętowe:D rozpuszczalnośc bez zastrzezen ale niestety nie dałem rady wypić tego "czegoś do końća " i powiem wam jedno ze najchętniej to bym wyje*** te wszystkie prubki dymatize do kosza...bo te białko to tragedia...dzisija będe testował bialko nutrenda;) napsize co i jak pozdro

LeBron23LBJ
09-10-08, 15:55
a ja i tak kupie Dymatize, może to kwestia gustu, organizmu.

CMP
09-10-08, 16:02
A ja mam Dymatiza i jakos mnie nie zamula i nie czuje zadnych grudek (pije z woda) smak bdb jak dla mnie. pzdr.

skajłoker
09-10-08, 16:38
mozliwe ze z wodą jest lepszy ja pije z mlekiem a piłęs inne białka zeby mięc porównanie czy to twoje pierwsze?

bullet
17-10-08, 17:25
Optimum Nutrition GOLD standard jest the best