Zobacz pełną wersję : ciwczenie a skolioza
marianooo99
30-09-08, 21:51
jakie moga byc skutki cwiczenia ze skoliozac wykorzystujac cwiczenia obciazajace kregoslup np Mc czy przysiad??
jak nazywa sie choroba kregoslupa gdy mamy wypchnieta klatke piersiowa do przodu ? (wypuklą)
zalezy jaka masz skoliozę. Mc tylko zaszkodzi a reszta cwiczeń to tylko za zgoda lekarza.
jak nazywa sie choroba kregoslupa gdy mamy wypchnieta klatke piersiowa do przodu ? (wypuklą)
to jest lordoza.
marianooo99
06-10-08, 13:54
czyli ja mam lordoze. a czy i w tym przypadku cwiczenie jest tylko za zgoda lekarza.
Dodam ze mam juz 18 lat wiec za duzo juz nie rosne... ;))
cwiczeniami obciazajacymi kregoslup pionowo zrujnujesz sobie zdrowie !
marianooo99
06-10-08, 20:17
pytam czysto teoretycznie... w jaki sposob sobie zrujnuje ? Co moze sie stac... ta lordoza to w sumie tak mi sie wydaje nie bylem u lekarza i raczej nie pojde bo teraz to i tak za pozno..
to jest lordoza.
Kurza klatka i tyle, nie jesteś sam :)
Dokładnie :) Jeżeli taka klatka wypukła to lordoza to i ja mam co sie teraz dowiaduje :)
VegetaSSJ3
27-10-08, 20:34
to jest lordoza.
Kolego duży błąd to nie jest lordoza tylko jest to kurza klatka jesli sie ma wypchnieta klatke ku przodowi nie jest to skrzywienie kręgosłupa tylko wada klatki piersiowej
zapytajnik
30-10-08, 21:05
j/w.. lordoza to wygiecie kregoslupa w odcinku piersiowym w plaszczyznie strzalkowej i nie dotyczy ona klatki piersiowej...jezeli sie garbisz mozesz miec lordoze...
pozdro tej