Zobacz pełną wersję : Bolące scięgna
dexterinio
29-09-08, 19:14
Co zrobic z bolacymi sciegnami? Zaczelem sie rozciagac tzn wsumie to wracam do formy po dlugim przestoju i strasznie bola mnie sciegna po rozciaganiu. Nigdy wczesniej tak nie mialem az w takim stopniu co na to poradzic? Jakies witaminy moze??
dobra rozgrzewka i nie rozciągać się zbyt mocno na początku.Im ostrzej zaczniesz tym gorzej dla ciebie.
dexterinio
29-09-08, 20:04
Wsumie ostro nie jade odrazu tylko stopniowo... ale bola strasznie
Długo miałeś tą przerwę ?
dexterinio
30-09-08, 19:38
Z dobry rok pewnie:) bardzo dlugo jak dla sciegien...
No chyba teraz najlepiej nie cisnąc maksymalnie przy rozciaganiu. Proponuje Ci podczas brania kąpieli lub prysznica rozgrzewanie ciepła wodą miejsc bolacych. Również stosuj maści rozgrzewające ale tych słabszych.
dexterinio
30-09-08, 19:47
jakie bengay moze byc? ale wiesz jak to jest chce sie wrocic do formy szybko:) ale fakt chyba przesadzilem troche zbastuje. A slyszalem ze magnez jest dobrty na sciegna
to prawda?
Raczej kolagen, glukozamina to bardziej idzie w ochronę ścięgien jak i stawów.Rok przerwy to trochę dużo,polecam ci trening ogólnorozwojowy na powrót do formy i rozciąganie tylko jak jesteś dobrze rozgrzany.(stopniowo z wyczuciem ,nic na siłę wszystko młotkiem :D )Ten ból to nie koniecznie ścięgna.Może coś z mięśniem, lub przyczepy.
dexterinio
30-09-08, 21:39
Glukozamine biore caly czas bo mam problem z nadgarstkiem.. Hmm a jak to sprawdzic co naprawde boli miesnie czy sciegna?
Ciężko to ocenić przez neta , spróbuj delikatny trening na początek ponieważ wyczytując z twojego profilu taki skromny nie jesteś i mięśnie po przerwie mogą szybciej zaskoczyć niż wiązadła co się wiąże z kontuzją. Ja po przerwach mam problem z bickiem i nogami. W bicku czuje silny ból a jak robie duże ciężary na nogi to kolana skrzypią.Lekarz raczej ci nic nie pomoże tylko rozwaga,tak mi się wydaje.Pozdro
dexterinio
30-09-08, 23:03
Sprobuje narazie lekko zaczac dzis pobiegalem troche to potem rozciaganie po takiej rozgrzeweczce lepiej szlo. Zobaczymy co dalej bedzie wielkie dzieki za rady przydaly sie. Wczules sie w temat 007 wielkie dzieki jeszcze raz kolejny sog dla ciebie za dobre rady.
respective
09-10-08, 13:30
bolące ścięgna smaruj maściami rozgrzewającymi... maść kamforową polecam ok 1,5zl za tubke która starcza na dosyć długo :D