PDA

Zobacz pełną wersję : Bolące scięgna

dexterinio
29-09-08, 19:14
Co zrobic z bolacymi sciegnami? Zaczelem sie rozciagac tzn wsumie to wracam do formy po dlugim przestoju i strasznie bola mnie sciegna po rozciaganiu. Nigdy wczesniej tak nie mialem az w takim stopniu co na to poradzic? Jakies witaminy moze??

007
29-09-08, 19:57
dobra rozgrzewka i nie rozciągać się zbyt mocno na początku.Im ostrzej zaczniesz tym gorzej dla ciebie.

dexterinio
29-09-08, 20:04
Wsumie ostro nie jade odrazu tylko stopniowo... ale bola strasznie

007
29-09-08, 20:17
Długo miałeś tą przerwę ?

dexterinio
30-09-08, 19:38
Z dobry rok pewnie:) bardzo dlugo jak dla sciegien...

pey
30-09-08, 19:43
No chyba teraz najlepiej nie cisnąc maksymalnie przy rozciaganiu. Proponuje Ci podczas brania kąpieli lub prysznica rozgrzewanie ciepła wodą miejsc bolacych. Również stosuj maści rozgrzewające ale tych słabszych.

dexterinio
30-09-08, 19:47
jakie bengay moze byc? ale wiesz jak to jest chce sie wrocic do formy szybko:) ale fakt chyba przesadzilem troche zbastuje. A slyszalem ze magnez jest dobrty na sciegna
to prawda?

007
30-09-08, 20:12
Raczej kolagen, glukozamina to bardziej idzie w ochronę ścięgien jak i stawów.Rok przerwy to trochę dużo,polecam ci trening ogólnorozwojowy na powrót do formy i rozciąganie tylko jak jesteś dobrze rozgrzany.(stopniowo z wyczuciem ,nic na siłę wszystko młotkiem :D )Ten ból to nie koniecznie ścięgna.Może coś z mięśniem, lub przyczepy.

dexterinio
30-09-08, 21:39
Glukozamine biore caly czas bo mam problem z nadgarstkiem.. Hmm a jak to sprawdzic co naprawde boli miesnie czy sciegna?

007
30-09-08, 22:10
Ciężko to ocenić przez neta , spróbuj delikatny trening na początek ponieważ wyczytując z twojego profilu taki skromny nie jesteś i mięśnie po przerwie mogą szybciej zaskoczyć niż wiązadła co się wiąże z kontuzją. Ja po przerwach mam problem z bickiem i nogami. W bicku czuje silny ból a jak robie duże ciężary na nogi to kolana skrzypią.Lekarz raczej ci nic nie pomoże tylko rozwaga,tak mi się wydaje.Pozdro

dexterinio
30-09-08, 23:03
Sprobuje narazie lekko zaczac dzis pobiegalem troche to potem rozciaganie po takiej rozgrzeweczce lepiej szlo. Zobaczymy co dalej bedzie wielkie dzieki za rady przydaly sie. Wczules sie w temat 007 wielkie dzieki jeszcze raz kolejny sog dla ciebie za dobre rady.

respective
09-10-08, 13:30
bolące ścięgna smaruj maściami rozgrzewającymi... maść kamforową polecam ok 1,5zl za tubke która starcza na dosyć długo :D