PDA

Zobacz pełną wersję : trudne poczatki

qpal
25-09-08, 00:41
witam wszystkich! .mam 24 lat 185cm i 102 kg wagi, szuka pomocy przy ulozeniu diety na mase miesniowa z jednoczesnym redukowaniem tkanki tluszczowej. Moja sylwetka prezentuje sie dobrze poniewaz wykonuje ciezkom prace fizyczna, i dolicze do tego 4 miesiace cwiczen ogolnorozwojowych z pominieciem miesni nog, poniewaz wystarczajaco uzywam ich w pracy i nie tylko.moja dieta a raczej godziny spozywania posilkow wygladaja nastepujaco; 6:30 sniadanie o 7 rozpoczynam prace , 12:30 przerwa obiadowa (1h), 17.30 koniec pracy (2h czasu wolnego ) 19.30 kolacja w restauracji, 21 jestem w domu . Interesuje mnie ilosc oraz najlepsza godzina treningo w tygodniu miejac na uwadze to ze praca leka nie jest ? Czy trening po 21 to pozno? Szukam dobrego pomyslu na to jakie spozywac posilki dajace sile do pracy i budujace mase przy okazji ? Ile tych posilkow dzienie? Wiem ze moge cos jeszcze przekasic po pracy i ewentualnie po treningu jezeli 21 to nie jest za pozno na trening ? Trening wczesniej nie gra roli ! Ktos kto pomoglby mi ulozyc trening na caly tydzien niech wezmie pod uwage to ze sobota i niedziela to sa wolne dni od pracy,czy warto je wykorzystac na trening ,czy lepiej odpoczac majac na uwadze moja prace? Dziekuje za pomoc !!

Iso
25-09-08, 12:23
Z tego co zrozumiałem chcesz schudnąć i jednocześnie nabrać mięśni, niestety tak się nie da :P możesz schudnąć z dietą i zachować mięśnie które masz a potem masować. Co do treningu to jeśli masz siłę po pracy to pora nie gra roli, ja zawsze chodzę wieczorem i kończę około 21. Jeśli masz silną wolę to wszystko da się zrobić. Co do diety to na forum jest wiele różnych diet na mase czy redukcje poszukaj w dziale diety i poczytaj. A żeby mieć siłę w pracy to z tego co mi wiadomo z biologii węglowodany są dobre ale zależy na jakiej diecie bedziesz bo przy redukcji tłuszczu na poczatku możesz odczuwać brak siły, zależy od organizmu ale po klku dniach sie przyzwyczaisz.

pey
28-09-08, 21:54
"Z tego co zrozumiałem chcesz schudnąć i jednocześnie nabrać mięśni, niestety tak się nie da" Da się! Przepatrz diety jakie są na forum. Jeśli chcesz zredukować wagę, czyli poprostu schudnąć powinieneś mieć dobrą dietę i lekkie zmiany w treningu. Napewno w diecie musisz ograniczyć do minimum węglowodany. Białko oraz suplementy np.: karnityna oraz hmb powinny sie znaleźć w Twojej diecie a w treningu zwiekszona ilośc powtórzeń mniejszym ciężarem.