Zobacz pełną wersję : Co powinienem brac???i czy moge cos brac??? 14 lat
Co powinienem brać???i czy mogę coś brać???
Ćwiczę już 8 miechów mam 14 lat ważę 70 kg
Brałem wcześniej odżywkę Giant Bolic 6000 wszamałem tego gdzieś 5 kg
teraz kupiłem sobie 250 kaps. jabłczna kreatyny i nie jestem pewien czy to mam brać ??? czy powinienem znowu brać tego gainera?
Co by było lepsze ??? a może istnieją jakieś inne odżywki które mógł bym stosować ???
oczywiscie ze mozesz cokolwiek brac ale za 4 lata :) tak w wieku 16 lat wez sie za cwiczenie :)
nie no z góry mówię że będę ćwiczył na 100% i nigdy z tego nie zrezygnuję :P
Ja tylko się pytam jak odżywka była by najbardziej wskazana?
ale w tym wieku czlowieku sam sobie bedziesz robil krzywde no ale ok kup sobie nitrobol 2 :)
LeBron23LBJ
23-09-08, 21:27
żadna, jestes za mlody zeby jeszcze wpieprzac chemie
dexterinio
24-09-08, 13:56
Jedz duzo kanapek z serem przez najblizsze cztery lata a potem pomysl nad kreatyna
a co mu dadzą kanapki z serem?
Nie ruszaj odżywek, jak już musisz to białko i gainer ale i bez tego będziesz rósł szybko
nawet bialek i gainerow niech nie bierze najlepjej to niech sobie ustali diete i cwiczy na dobrej diecie a jak bedzie mial 16 lat to bedzie mogl od czegos zaczac
LeBron23LBJ
24-09-08, 21:05
a co mu dadzą kanapki z serem?
Nie ruszaj odżywek, jak już musisz to białko i gainer ale i bez tego będziesz rósł szybko
Jak co mu dadzą? Ser zawiera w miare duzo bialka jakbys niewiedzial. Oczywiscie nie samy serem żyje człowiek. Mięso jajka do tego
czyli krocej dieta niezbedna
Tak jak koledzy wyżej. Ułóż sobie dietę na mase i wspomagaj się gainerem. Za jabłczan jest jeszcze trochę za wcześno. Możesz o nim pomyśleć tak teoretycznie, za 2 lata.
Na razie dieta+trening nie obciążający w dużym stopniu kręgosłupa:)
Pozdro!!
Wydaje mi sie, że ważne jest to abyś nie obciążał kręgosłupa, bo jak jesteś niski to możesz nie rosnąć albo dostaniesz skrzywienia.
Jeśli sie myle to sorki.
dzięki koledzy
dotarło do mnie że lepiej nie truć sie w takim wieku. Zaczekam jeszcze 2 lata
ale nadal będę ćwiczył
Za odpowiedzi dla wszystkich Sogi ;]
Ooo jeszcze jedno małe pytanko
jak brałem odżywki to jak teraz skończę a będę ćwiczył to siła mi spadnie???
aktualnie biorę 80 kg na klatę jak przestane to za miesiąc też tyle wezmę ???
Bardzo proszę o odpowiedź... o ile jesteście w stanie odpowiedzieć...
ciaastek91
26-09-08, 20:35
sila ci nie spadnie, bo napewno nie poszla od tego gain bolica :)
thomas_figo
27-09-08, 00:07
w twoim wieku to tylko duzo mleka i bananow. zebys nie zalowal na starosc tego pospiechu do swiata suplementow.
Dzięki
Ale jak bym brał to jakie by mogły być skutki uboczne????
Naprzykład gainer Gain-bolic 6000 to odżywka węglowodanowo-białkowa, która spełnia parametry pełnego gotowego posiłku, gdzie białko zestawiono z węglowodanami w proporcjach, najkorzystniejszych dla rozwoju masy mięśniowej i zdolności wysiłkowych. Nie ma niepożądanych działań ubocznych. powoduje natomiast przyrost masy dlatego odżywka węglowodanowo-białkowa polecana jest dla tych, którzy nie mają problemów z nadwagą i mają mało czasu na komponowanie diety.
Zażywanie Gain-bolica 6000 bez treningu mija się z celem, bo nie nastąpi przyrost masy mięśniowej, a jedynie zwiększy się ilość tkanki tłuszczowej. Dlatego odżywkę gain-bolic 6000 polecam jako uzupełnienie regularnego treningu.
ej a są jakies skutki uboczne ?? bo ja mam 14 lat i będe miał kreatyne...? dzięki z gury
hahahah ser zawiera dużo białka to czemu po treningu sera nie jedzą ser jest bardzo tłusty tyjesz od niego ale w tłuszcz. Ćwicz ćwicz ale nie spodziewaj się Bóg wie czego ja bym proponował pobiegać za piłką , basen, pąpki, skakanka, rower. Odżywki są Ci zupełnie zbędne !
NIKOLIS 168
21-10-08, 15:35
Jak wyzej. Poczekaj jeszcze chwile z siłka.
ja myśle że mozesz ćwiczyc..wiadomo z umiarem;]a z kreatyna lepiej zaczekac chociaż do 16.Pozdro i sukcesów na siłce
aha.... a jak bede brał to mi sie nic nei stanie??
NIKOLIS 168
21-10-08, 18:07
ja w wieku 15 no minimalnie mniej, zacząłem podjadac od kuzyna krete i miałem bóle serca wiec naprawde nie polecam.
ale nic niebedzie że stane w rozwoju czy coś takiego ?? bo słyszałem ze nie.... ale chcem mieć pewnosc....
możesz zjeść 10 opakowań nic Ci to nie da bo nie ma co Ci dać i koniec tematu żeby brać głupią kreatynę trzeba ćwiczyć z pół roku. CO najwyżej wysiądaą Ci nerki. Jak mnie leczą ludzie co myślą że w miesiąc się najedzą kreatyny poćwiczą 20 razy w tygodniu klate i będą super koksami. A zachamować rozwuj to zachamujesz jak będziesz machał sztangami i hantlami bo Twoje stawy i kości są nie gotowe na takie obciążenia fizyczne.