PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne teza

marianooo99
23-09-08, 20:17
mam pytanie ile trwa cykl na kreatynie ?? bo kumpel ktory zdal mature z bioli twierdzi ze 3 tygodnie ? mowil ze jezeli takie cykle beda trwaly po 6 tyg. moze dojsc do przerostu miesnia sercowego . cos mi sie nie chce w to wierzyc , co Wy o tym myslicie ??

grzela
23-09-08, 20:37
co prawda kreatyna, ze względu na dość szybki przyrost masy, szczególnie u mlodych,początkujących kulturystów jest w stanie obciązac serce ( dlatego nie jest wskazane branie kreatyny przez początkujących) jest suplementem bezpiecznym. ( mówimy o ok. 10g dziennie). Ponadto kreatyna moze obciązać nerki gdyz latwo konwertuje do kreatyniny, niemniej jednak nadmiar wydalany jest z moczem.

kreatyna jako normalny skladnik pozywienia jest suplementem bezpiecznym i moim zdaniem nie ma żadnych przeciwskazań na to aby brać ja 6 tygodni

zapytajnik
23-09-08, 21:23
j/w... nie masz co sie martwic bo jak juz kolega napisal, nadmiar kreatny zostanie wydalony z moczem...smialo mozesz brac przez 6 tyg. pozdro tej

tom
23-09-08, 21:44
nie sugeruj sie tym ze ktos zdawal mature z bioli...

kreatyne mozna spokojnie brac stale

a co do przerostu miesnia sercowego to nie kreatyna to powoduje a treningi - kazdy sportowiec ma przerost miesnia sercowego, ale to nawet pozytyw

kreatyna jako skladnik diety jest niezbedna