koster
20-09-08, 19:41
Witam,
Mój staż treningowy to ponad miesiąc.
Chciałbym zacząć od zredukowania tkanki tłuszczowej, której uzbierało się dość sporo :)
Obecnie ważę około 77kg (wzrost 174cm). Chciałbym schudnąć około 7-10kg, lecz bardziej to
bym wolał nie tracić z wagi lecz stracić parę centymetrów w pasie :D
Co sądzicie o takim planie treningowym - mam nadzieję, że te ćwiczenia pozwolą mi stracić
zbędny tłuszcz (nie zapominam o 3x trening aerobowy najczęściej będzie to bieg 30min lub rower w dni nietreningowe)
Muszę przyznać, że w niektórych przypadkach nie byłem do końca pewien, jak określić dane ćwiczenie
i trochę improwizowałem. (jestem w tym nowy proszę o wyrozumiałość)
A więc tak:
poniedziałek
KLATA+BICEPS
Klata :
*Wyciskanie Płasko 4s
*Wyciskanie skos 4s
*Rozpiętki 4s
Biceps :
*Uginanie ramion ze sztanga stojąc podchwytem 4s
*modlitewnik uginanie ramion hantkami/(gryfem?) 3s
*Uginanie Ramion ze sztanga/sztangielkami stojąc UCHWYT MŁOTKOWY 3s
środa
PLECY+TRICEPS
Plecy
*Szrugsy 3s
*Podciąganie Sztangielki w opadzie (WIOSŁOWANIE) 3s
Triceps
*Wyciskanie Francuskie sztangi w lezeniu 4s
*coś jeszcze dodać?
piątek
BARKI+PRZEDRAMIE
Barki
*Wyciskanie sztangi zaa głowy 3s
*Unoszenie sztangielek bokiem 3s
*Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3s
Przedramie
*Uginanie nadgarstków Podchwyt/nachwyt 3s
*Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA) 3s
Nogi
*przysiad 4s
*uginanie leżąc 3s
*wspięcia 4s
*prostowanie nóg w siadzie 3s
myślę że wybrałem dobre ćwiczenia pod daną partię ciała:D Mam teraz pytanie z jakim obciążeniem
to robić i po ile powtórzeń?
bardzo proszę o sprawdzenie (poprawienie) treningu i porad którymi się mam kierować.
(oczywiście nie oczekuję, że po pół roku stracę cały tłuszcz i będę wyglądał jak Pudzian)
Co do diety to staram się ograniczać słodycze itp. staram się wypić dużo wody i jeść jak najmniej lecz
tak żeby się nie zagłodzić i spowodować efekt yo-yo ;d Planuje już zrobić sobie dietę redukcyjna lecz nie wiem jak się do tego zabrać...
P.S jeśli czegoś nie podałem proszę pisać
Mój staż treningowy to ponad miesiąc.
Chciałbym zacząć od zredukowania tkanki tłuszczowej, której uzbierało się dość sporo :)
Obecnie ważę około 77kg (wzrost 174cm). Chciałbym schudnąć około 7-10kg, lecz bardziej to
bym wolał nie tracić z wagi lecz stracić parę centymetrów w pasie :D
Co sądzicie o takim planie treningowym - mam nadzieję, że te ćwiczenia pozwolą mi stracić
zbędny tłuszcz (nie zapominam o 3x trening aerobowy najczęściej będzie to bieg 30min lub rower w dni nietreningowe)
Muszę przyznać, że w niektórych przypadkach nie byłem do końca pewien, jak określić dane ćwiczenie
i trochę improwizowałem. (jestem w tym nowy proszę o wyrozumiałość)
A więc tak:
poniedziałek
KLATA+BICEPS
Klata :
*Wyciskanie Płasko 4s
*Wyciskanie skos 4s
*Rozpiętki 4s
Biceps :
*Uginanie ramion ze sztanga stojąc podchwytem 4s
*modlitewnik uginanie ramion hantkami/(gryfem?) 3s
*Uginanie Ramion ze sztanga/sztangielkami stojąc UCHWYT MŁOTKOWY 3s
środa
PLECY+TRICEPS
Plecy
*Szrugsy 3s
*Podciąganie Sztangielki w opadzie (WIOSŁOWANIE) 3s
Triceps
*Wyciskanie Francuskie sztangi w lezeniu 4s
*coś jeszcze dodać?
piątek
BARKI+PRZEDRAMIE
Barki
*Wyciskanie sztangi zaa głowy 3s
*Unoszenie sztangielek bokiem 3s
*Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3s
Przedramie
*Uginanie nadgarstków Podchwyt/nachwyt 3s
*Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA) 3s
Nogi
*przysiad 4s
*uginanie leżąc 3s
*wspięcia 4s
*prostowanie nóg w siadzie 3s
myślę że wybrałem dobre ćwiczenia pod daną partię ciała:D Mam teraz pytanie z jakim obciążeniem
to robić i po ile powtórzeń?
bardzo proszę o sprawdzenie (poprawienie) treningu i porad którymi się mam kierować.
(oczywiście nie oczekuję, że po pół roku stracę cały tłuszcz i będę wyglądał jak Pudzian)
Co do diety to staram się ograniczać słodycze itp. staram się wypić dużo wody i jeść jak najmniej lecz
tak żeby się nie zagłodzić i spowodować efekt yo-yo ;d Planuje już zrobić sobie dietę redukcyjna lecz nie wiem jak się do tego zabrać...
P.S jeśli czegoś nie podałem proszę pisać