Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Twarz

dodek90
18-09-08, 16:44
Mam takie pytanie, długi czas zbierałem się do ćwiczenia na siłowni no i jestem przekonany że to właśnie teraz, mam 18lat, trochę się przygotowywałem do ćwiczenia no i póki co dobrze zaczynam. 4dni w tygodniu latam na siłownie, 2 razy w tygodniu chodzę na basen pływając całą godzinę motylkiem i żabką (to moje dodatkowe ćwiczenie na plecy i barki) dodatkowe trenuje akrobatykę sportową (ala Parkour). Nie opuściłem jeszcze żadnego dnia, bardzo mocno się zaparłem i ciągle mam nadzieje że nie zwątpię i nie rzucę ćwiczenia w połowie. Chce zacząć brać odżywki ale dopiero po okresie ok. 3 miesięcy. Tutaj moje pytanie, mam delikatnie podkreślam bardzo delikatnie okrągłą twarz, po prostu zawsze taką miałem i zastanawiam się czy jeśli zacznę brać kreatynę, przytyję przykładowo ok 20kg bo tyle mniej więcej zamierzam czy moja twarz będzie jeszcze większa ? Szczerze mówiąc chciałbym żeby moja twarz zrobiła się szczupła, lekko odznaczyły się kości policzkowe. Jak to wygląda, czy siłownia pomoże mi w 'wyszczupleniu' twarzy czy utrudni ?

Blackphoenix
18-09-08, 16:58
Kreatyna powoduje przyrost masy mięśniowej + wspomaga spalanie tłuszczu, wiec nie ma możliwości byś przytył , zresztą ważna jest też dieta. Ja dzięki siłowni zeszczuplałem na twarzy ;)

dodek90
18-09-08, 17:01
Pytam o to czy jak będę ćwiczył, tył to czy schudnę na twarzy? Odznacza mi się kości policzkowe ? Bo ja oglądałem zdjęcia typu przed i po np. roku... Często zauważałem że twarz robi się bardziej 'koścista', no właśnie się wyszczupla, to samo zrobiło się u moich znajomych - twarz zrobiła się bardziej wyrazista, rysy twarzy są wyraźniejsze ale nie mam pewności czy to od siłowni, jak z tym jest?

Rafauu
18-09-08, 17:02
a ja przytylem podobno na twarzy choc sam roznicy nei widze;<

Blackphoenix
18-09-08, 17:09
a ja Ci mówię że to zależy jaki masz cel ćwiczeń , rzeźba czy masa , dieta na rzeźbę czy na masę. Będziesz ograniczał węglowodany to energia będzie pobierana z tłuszczy co się wiążę że schudnięciem , będziesz miał diete na mase będziesz lekko tył więc efekt będzie odwrotny. Natomiast jeśli będziesz ćwiczył głównie rekraacyjnie i nie masz ułóżonej diety to po prostu unikaj słodyczy i nie jedz na noc, a efekt wyszczuplenia na twarzy przyjdą same w ciągu 1-2 miechów

dodek90
18-09-08, 17:22
Jem bardzo dużo, chce przytyć i się wyrzeźbić.... Dietę również trzymam, myśle o ćwiczeniu przytyciu do 20kg i wyłącznym rzeźbieniu tego co złapie. Czy to dobre rozwiązanie ? Wtedy się wyrzeźbię, zachowam masę i wtedy myślę że moja twarz może stać się bardziej wyrazista... Dobrze myślę ?

Blackphoenix
18-09-08, 17:29
dieta na masę + ćwiczenia na masę a jak osiągniesz te +20kg to możesz zacząć diete na redukcje i ćwiczenia na redukcje - czyli tak jak myślisz

Pietrek13
18-09-08, 18:31
no chudniesz na twarzy :P heh mi nie bylo widac kosci a teraz wygladam jak bym mial szczurza morde :P

grzela
18-09-08, 19:04
jeśli chcesz schudnąć na twarzy to jak najwięcej rozmawiaj, najlepiej o kulturystyce, tak aby twoje mięsnie twarzy były w ciagłym ruchu :)

a tak na serio jesli będziesz miał odpowiednia diete i odpowiedni trening nic się nie przejmuj. kulturystyka jest sportem w wtórym największa rolę odgrywa proporcja a nie wielkość. popatrz na zawodowych kulturystów- wszystko idealnie proporcjonalnie, twarz też:) Ludzkie ciało ogólnie ma tendencje to utrzymywania proporcji.

adalony
20-09-08, 13:12
Niezly jestes skor o1h godzine pływasz motylkiem!!! Zawodowcy nie daliby rady powodzenia w łapaniu masy!!

skajłoker
20-09-08, 14:04
ja tam miałęm na odwrót kiedyś byłem chudszy an twarzy to jzu zalezy od tego jaki sie urodzisz a jak przytyjesz to i na twarzy tez

Reflex88
20-09-08, 14:06
jak Ci się podniesie poziom teścia to mięśnie twarzy też ci urosną, jak się podniesie poziom hormonu wzrostu to kości twarzy też Ci urosną, proste... :)

dodek90
20-09-08, 19:31
Niezly jestes skor o1h godzine pływasz motylkiem!!! Zawodowcy nie daliby rady powodzenia w łapaniu masy!!

Kto powiedział że przez całą godzinę pływam wyłącznie motylkiem. Przez godzine pływam ale nie cały czas motylkiem, motylkiem robi sie jedną długość co 10minut i to zabiera mnóstwo energii...

Iso
21-09-08, 00:08
Może troche nie do tematu ale jak ty na to wszystko czas znajdujesz, ja ledwo co an siłownie daje rade chodzić 3x w tygodniu ;0......

slim shady
21-09-08, 00:46
hehe widocznie szkoła nie jest najważniesza

dodek90
21-09-08, 12:58
Heh... Panowie, uczę się w 4 liceum pod względem zdawalności matur w podlasiu ;) Szkoła jest dla mnie największym priorytetem i zamierzam iść na dobre studia. Czas na ćwiczenia znajduje w ten sposób: codziennie od razu po szkole wracam do domu na obiad i po tym prosto obieram kierunek na siłownie (zajęcia mam najpóźniej do 14:20). Tam spędzam maksymalnie do 2 godzin, robie tylko zaplanowany trening i zwijam do domu po powrocie znowu zjem i do wieczora zazwyczaj robie lekcje i tak to wygląda od poniedziałku do piątku wyłączając środę. W środę zawsze wieczorem 1,5 godziny na basenie bo w ten dzień mam przerwe treningu. W sobote popołudniu mam trening acro i zazwyczaj po nim odpoczywam godzinę na basenie włączając w to kilkadziesiąt długości rzabką i klaurem.

Wiecie jeśli ktoś się mocno zaprze.... to można ;) Jest mi cholernie ciężko ale jak się mocno zaprze to się daje rade.

Blackphoenix
21-09-08, 13:50
podpisuję się pod tym co powiedział dodek ;) Można pogodzić trening ze szkołą ;) ja chodzę 3 razy w tyg na siłkę , lekcje mam do 15:30 , siedzę tez 2h, w pozostałe dni mam albo fakultety albo dodatkowe lekcje by jaknalepiej zdać maturę i dostać się na biotechnologie :] czasem znajdę jeszcze czas na drzemke :D