PDA

Zobacz pełną wersję : Który gainer najlepszy? z <creatyną i glutaminą>

matizi
16-09-08, 15:44
Witam ;]

1.Który z tych gainerków byłby najlepszy na masę? Po ktorym można najwiecj przybrać?
- Vitalmax Whey PRO Gainer 2 - 4500g
- Trec Mass XXL 4800g
- PVL Mutant mass 6800g

3.Do tego gainerka chcialbym zakupić ruwnierz:
- Creatine micronized 200 mesh 400 kapsułek
- L-Glutamine micronized T6 300 kapsułek
Czy to dobry wybur?? Chyba że lepiej coś innego wziąść do obojętne którego z tych gainerków? Czekam na wasze opinie ;]

4.Więc który z tych gainerów + <glutamina + creatyna> byłby najlepszy? Bardzo zalezy mi na masie i Bardzo chcialbym przybrać. Ważę zaledwie 62kg a wzrostu mam 180cm Proszę o szybką odpowiedź z góry dzienkuje.

TazeR
16-09-08, 15:59
Staz? Diete masz? Jeżeli jestes bez stazu to kup sobie ktorys z tych gainerow. Brałem kiedys Gainera 2 pyszne z mlekiem, ochydne z woda. Na tym gainerku 2 4500g wrzucilem 4.5kg bez jakis wiekszych cwiczen i diety. Mass xxl pije od wczoraj i z woda przynajmniej da sie pic :) Jeżeli jesteś ciekaw ile wrzuce przez tydzien z mass xxl z dieta na mase i z treningiem na mase to zapraszam.

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=13189&page=3

W niedziele napisze ile mi przybylo. Pozdro!

grzela
16-09-08, 17:24
suplementy nic ci nie dadzą bez odpowiedniej diety, to nie są mięśnie w proszku.Gainerami uzupełniasz tylko niedobory w diecie ale przy twojej wadze to bez problemu dostarczysz wartości odżywczych bezpośrednio z diety. po co ci kreatyna jak nie chodzisz na siłownie? w pierwszej kolejności poczytaj o diecie, podstawach treningowych, opracuj jakiś plan treningowy (oczywiście poprzedż go treningiem ogólnorozwojowym) i po jakiś 12 miesiacach kup monochydrant kreatyny z olimpa mega caps.pozdro

TazeR
16-09-08, 17:27
Grzela... Dlaczego od razu zakladasz ze nie ma diety i nie chodzi na silke? wrozka jestes? I dlaczego niby mono dopiero po 12 miesiacach! O.o?

ciaastek91
16-09-08, 17:32
najlepszy z tych 3 bez watpienia mutant mass, pozostale dwa przy nim to szit.
a ile mozna przybrac to tylko wrozka wie.

grzela
16-09-08, 17:34
założyłem jedynie ze nie chodzi na siłownie ( i pewnie mam racje ) a co do diety to założyłem, że ma nieodpowiednią ( inaczej przy jego wadze nie potrzebowałby suplementów). powiedz mi jaki trzeba mieć staż aby brać mono, tmc a jaki zeby brac np jakis booster bo sam jestem ciekaw
aha a te 12 miesięcy to była taka dygresja i nie należny jej brać dosłownie

TazeR
16-09-08, 17:45
To nie podpowiadaj jezeli sam nie masz doswiadczenia... Przeczytaj art Nowina odnosnie suplementacji i wszystko bedziesz wiedzial na ten temat... Matizi napisz cos wiecej o sobie.

grzela
16-09-08, 17:52
a więc

Pierwsze 6-10 miesięcy treningu powinno odbywać się bez stosowania kreatyny , a jedynie odpowiednio zbilansowanej diety i systematycznego treningu do momentu aż organizm osiągnie odpowiedni bilans adaptacyjny i będzie w stanie wykorzystać dodatkowe ilości kreatyny.
Kreatynę na ogół najlepiej przyjmować gdy pojawi się stagnacja – zastój treningowy tj. trudności z nabieraniem masy ciała , pomimo ,że stosujemy odpowiednią dietę i przemyślany trening. Relatywnie stagnacja występuje u różnych osób w innych okresach , co zależne jest głównie od obciążenia treningowego (intensywności/objętości sesji) oraz regeneracji organizmu – stopnia adaptacji wysiłkowej.

ty pewnie byś doradził aby brał krete od pierwszego treningu.
Poza tym nie mam zamiaru czytać art Nowina bo jest mi to do niczego nie potrzebne

TazeR
16-09-08, 17:56
Nie, nie radze mu tego sam robie teraz cykl na mase bez kretki... I widze, ze jednak jest Ci potrzebny ten art. jezeli kretke polecasz po roku czasu treningu. Stacki powinno sie stopniowac od slabego do coraz lepszego wiec moim zdaniem spokojnie od 6 miechow mozna jechac chyba ze ma sie nadal super przyrosty tylko z dieta.

grzela
16-09-08, 18:13
ale widzę ze ty dalej nie kumasz nie ma określonego stażu po którym można brac krete.ja po 18 miesiącach treningu ciagle miałem przyrosty siły ,masy mięśniowej i po chu* miałem brać krete.pierwszy mój cykl na krecie był gdy złapała mnie stagnacja czyli po jakiś 2 latach.

aha jaki to cykl na mase pochwal sie

TazeR
16-09-08, 19:28
Grzela rozpisze Ci to ostatni raz jezeli nie zrozumiesz to twoja sprawa.

1-Wiem, ze nie ma okreslonego stazu na branie kretki dlatego napisalem ze mozna ja brac po 6 miesiecach CHYBA ZE MA SIE JESZCZE PRZYROSTY to mozna nie brac.
2-Nie ma sie czym chwalic i nie lubie sie chwalic ale jezeli Ci na tym zalezy to poszukaj na forum to znajdziesz moj "cykl"
3-Pokaz swoje fotki po 18 miesiacach bez supli i porownamy z tym co arus zrobil w 14 miesiacy to zobaczymy czy Ty bez zrobiles tyle co on z suplami i nie pisz bzdur tego typu jak w dzile dla Zielonych: "zrobisz postępy podstawą jest dieta i nie słuchaj,ŻE POSTEPY TE BEDA MNIEJSZE JESLI NIE BEDZIESZ UZYWAL SUPLEMENTOW ." Mowie pokaz fotki a przynajmniej podaj obwody (tutaj pewnie oszuaksz) to zobaczymy jak tam Twoje przyrostu przed 18 miechow bez supli :)
4-Jezeli masz jeszcze cos do mnie to wal na PW! A nie zasmiecasz tutaj

Kubak
16-09-08, 20:08
najlepszy z tych 3 bez watpienia mutant mass, pozostale dwa przy nim to szit.
a ile mozna przybrac to tylko wrozka wie.

Zupelnie sie nie zgodze z tym. Vitalmax 2 pod wzgledem smaku jak i przyrostow w moim przypadku byl wysmienity. Przynajmniej o wiele lepszy niz Monster Mass.

grzela
16-09-08, 20:51
tazer- znalazłem ten twój cykl. no fajny cykl na Gainer Mass xxl, Peptide Glutamine od kiedy to sie robi cykle na takich suplementach.

i nie pisz mi ze chodziło ci o trening bo jestesmy w dziale suplementy i odzywki

TazeR
16-09-08, 22:02
Napisalem "cykl" widzisz roznice? i skoncz juz lepiej ...

ciaastek91
17-09-08, 08:50
Zupelnie sie nie zgodze z tym. Vitalmax 2 pod wzgledem smaku jak i przyrostow w moim przypadku byl wysmienity. Przynajmniej o wiele lepszy niz Monster Mass.

to dlaczego sie nie zgodzisz skoro nie brales mutanta?
zdecydowanie najlepszy gainer pod wzgledem skladowym z tych 3.

Kubak
17-09-08, 09:03
Nie zgodze sie z tym, ze Vitalmax 2 to szit :)

ciaastek91
17-09-08, 15:54
.. dobra. czytaj ze zrozumieniem, bo ja nie napisalem, ze vitalmax 2 to szit.

matizi
20-09-08, 12:03
dobra spoko nie kłućcie się tylko doradzajcie;]
Mam staż 5 miechow mam włąsny plan treningowy osobny na masę i osobny na silę wiem że jest dobry ale bardzo chcę przybrać. Siłke mam w domu. Sprzęt taki jak potrzeba;] Jakieś efakty zawsze są ale bardzo chciałbym przybrac wiec zakupiłem sobie troche odzywek.

Zakupilem:
-Trec creatine micronized 200 mesh. za 70 zł
-L Glutamine extreme 1400. za 140 zł <czy jest ona dobra>?
-Mass XXL 4800g. za 150 zł

Teraz mi powiedzcie czy takie zestawienie jest dobre??
Jak mam to wszytsko brać? co kiedy i ile? proszę o odp.

mrozikhg
20-09-08, 12:11
odywki sa dobre. sam jem treca i jestem bardzo zadowolony. a co do ich dawkowania to wszytsko masz opisane na opakowaniach, stronach internetowych. wystarczy sie do tego zastosowac.

matizi
20-09-08, 13:54
ale ja chcę zeby mi tu doradzono odrazu wsyztso opisac czego ile kiedy?
bo w co 2 stronce piszą co innego;] a dietke sobie załoze tylko moze by mi ktos w tym pomugl?