PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc :(

anonimowo
16-09-08, 15:43
Witam wszystkich...
Moja sprawa jest dziwna smieszna i wogole, ale mam problem mam 16 lat i jestem nekany przez starszych kolegow, coz raz mozna dostac, drugi tez ale po pewnym czasie juz przestaje to byc smieszne...Chciałbym sie im wkoncu postawic ale nie mam tyle sil...Chcialbym zdobyc troche masy miesniowej i sil ale jak to zrobic nie mam dostepu do silowni:( (mieszkam w malej miejscowosci) moj budzet ok. tylko 200zł...

p.s
co do silownie raz w tygodniu chodzimy na w-f-ie silownia dosc mocno wyposazaona...

wiec da sie cos wymyslic w mojej sprawie czy nie...dodam ze mam ok.175 wzrostu i 65kg wagi

Pietrek13
16-09-08, 15:49
zapros ich do mnie :) porozmawiam z nimi heh bez treningu nic nie zdzialasz niestety

sts
16-09-08, 16:26
wiesz dużo takich idiotów jest choć do szkoły już nie chodzę to czasem też trzeba się postawić :) kup sobie jakieś hantle 2x10 kg ja zawsze kupowałem tu bo tanio wiec polecam http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k13,hantle

anonimowo
16-09-08, 17:10
heh...te hantle chyba kupie...a i mam okazje kupic laweczke za 200zl + 30 kg obciazenia...(lawka chyba samoroba) wiec jesli mialbym lawke + hantle+raz w tygodniu trening na prof. silce dalo by sie ulozyc jakis plan treningowy???

Pietrek13
16-09-08, 17:12
kup sobie jeszcze gryfik i ze dwa talerze :) 10kg bedziesz mial wjecej pola do popisu :) heh pewnie ze by sie dalo :) ulozysz sobie planik diete i bedziesz za rok kozaczyl :)

anonimowo
16-09-08, 17:17
Tylko ze jestem zielony w tych sprawach, ale juz sie na to napalilem...wiesz z biegiem czasu bede inwestowal w sprzet...narazie w sobote pojade obejrzec lawke a jak nie wypali to kupie jakas prosta z allegro...najgorzej to z obciazeniem bo drogie:( mysle ze przez rok to chyba az tak wielkich efektow to nie bedzie (planuje na sucho cwiczyc)

TazeR
16-09-08, 17:53
Zrobisz efekty przez rok i na sucho :) Tylko dobra dieta i dobry trening potrzebny, wiadomo ze to nie to samo co z suplementem czy odzywka jakas ale zawsze cos. Nie prosciej po prostu byloby sie im postawic? :) Moj kolega tez neka takiego jednego tylko ze on jest chudy jak patyk i ma z 165 wzrostu wiec raczej sie mu nie postawi. I powiem Ci tyle, ze nawet jezeli sie im postawisz to Cie nie pobija jakos do nieprzytomnosci.... Moze dostaniesz raz i pewnie sie odwala juz. jestem w 1 technikum i widzialem jak to sie w gimnazjum odbywalo :)

grzela
16-09-08, 17:59
zrobisz postępy podstawą jest dieta i nie słuchaj,że postepy te bedą mniejsze jeśli nie będziesz używał suplementów. dopóki nie skompletujesz sprzętu zawsze możesz zastosować trening domatora
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
powodzenia

anonimowo
16-09-08, 19:26
zrobisz postępy podstawą jest dieta i nie słuchaj,że postepy te bedą mniejsze jeśli nie będziesz używał suplementów. dopóki nie skompletujesz sprzętu zawsze możesz zastosować trening domatora
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
powodzenia

wkoncu ktos kto chce pomoc!!! jest na tym forum jakas opcja pomogł czy browar, bo sie nalezy....Tego domara zaczynam od dzis...ale tak jak pisalem powyzej lawke+hantle bede mial mogl by mi ktos jakis plan podac treningowy...wiem ze jest juz to na forum, ale chcialbym z tym uwzglednieniem jaki sprzet mam (bede) a wiec lawka+gryf ok.40kg obciazenia, hantle 2x5 i raz w tygodniu trening na silowni prof...na silce chcialbym cwiczyc to czego nie moge w domu...bylbym wdzieczny jak by ktos mi jakis plan ulozyl i opisal troche technike...a i jestem dosc slaby wycislem na klate tylko 60kg

Pietrek13
16-09-08, 19:28
o wlasnie trening domatora to jest dobra rzecz nie potrzeba obciazenia :) a jesli sie juz tak napaliles to obciazenie mozna sobie zrobic np betonowe :) gdzies tu chyba na forum czytalem o tym wiec mozesz sobie poszukac albo mozesz rownierz wykorzystac kola zamachowe to jest tanie :) lawke bardzo latwo zespawac i wyciag tez rownie latwo jest zrobic :) wystarczy pomyslec i pokombinowac

grzela
16-09-08, 19:40
Same hantle i ławeczka nie regulowana

I Klatka Biceps
II Barki nogi
III Plecy Triceps

I
Wyciskanie hantli na ławce płaskiej 4x
Rozpiętki na ławeczce 4x
przenoszenie hantla nad głową 4x

Uginanie Hantli stojąc 3x
Uginanie hantli w podporze o kolano 3x
Uginane hantli stojąc chwytem młotkowym 3x

II
Przysiad z hantlami 4x
Wykroki 4x
Syzyfki 4x
wspięcia na palcach 4x max

Wyciskanie hantli siedząc lub stojąc 4x
Unoszenie hantli w przód 4x
Unoszenie hantli na boki 4x
Szrugsy 3x

III
Wiosłowanie z hantlami 3x
Podciąganie hantla w opadzie 3x
wiosłowanie z jednym hantlem trzymanym oburącz3x( inaczej wiosłowanie wąskim uchwytem)
MC z hantlami 3x

Francuskie wyciskanie hantlami 3x
Prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x
Pompeczki w podporze 3x

Zakres powtórzeń od 10 8 8 6 albo 10 8 8

Trening z użyciem Hantli i sztangi

I Klatka Biceps
II Barki nogi
III Plecy Triceps

I
Wyciskanie na ławce płaskiej 3x
Wyciskanie skoks 3x
Rozpiętki płaska 3x
Rozpiętki skos 3x

Uginanie sztangi stojąc 3x
Uginanie hantli chwytem młotkowym3x
Uginanie w podporze o kolano3x

II
Przysiad ze sztanga 3x
Wykroki 3x
Hack przysiad 3x
Syzyfki 3x
Wspięcia 3x max

Wyciskanie sztangi za karku 3x
Unoszenie hantli wprzód 3x
Unoszenie hantli na boki 3x
Dociąganie sztangi wzdłuż tułowia 3x

III
Wiosłowanie ze sztanga 3x
Wiosłowanie z końcem sztangi 3x
Podciąganie hantla w opadzie 3x
MC3x

wyciskanie na wąsko 3x
Francuskie hantlami 3x
prostowanie reki w opadzie 3x

wszystkie ćwiczenia, jesli nie wiesz jak je wykonywać znajdziesz tu
http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Pietrek13
16-09-08, 20:04
jeszcze dorzuc pompki na krzesle i wyprosty tułowia na ławce rzymskiej ( mozesz dodac obciazenie) jeszcze uginanie nadgarstków ze sztangą nachwytem i podchwytem

skajłoker
16-09-08, 20:40
jak chcesz ich naklepać to zapsiz sie na sztukiw alki bo zanim coś osiagniesz na tej siłowni to wiesz juz szkołę skończysz:D

Pietrek13
16-09-08, 21:40
o hehe kolega wyzej ma racje :P

12uxerbq34
17-09-08, 10:15
dokladnie , ja bym nie bawil sie w silownie bo ona umiejetnosci w walce Ci nie DA !!!!!!!!! To jest podst blad w sztuce jak ktos chodzac na silke mysli ze bedzie fighterem, zapisz sie na jakies walki , na poczatek polecam Boks , pochodz troche i daj im popalic < tylko nie wszystkim na raz , pojedynczo :P >
Z silowni nie rezygnuj , przyda sie dobra wyzualizacja:)

Pietrek13
17-09-08, 14:44
bokserzy maja treningi na silowni :) kup sobie jeszcze worek treningowy i obciazenie na nadgarstki bedziesz mial szybsze rece :)

skajłoker
17-09-08, 15:13
dam ci krótką rade jak sie do niej zastosujesz to zwycięstwo amsz w kieszeni zbadaj który typek dominuje w grupie i nakręca całe towarzystwo podejdz do niego i wypierdol mu tube w nos ale taką z całej siły wiesz co będzie..??chłopaki pouciekają i będziesz mial spokój a zyskasz respect pozdro zrób tak i napsiz jak było heh a i sog sie nalezy bo wyjawilem ci ściśle tajną taktyke:Dhehe

Pietrek13
17-09-08, 15:36
niezgodze sie z ta taktyka bo koles za jakies 2 miesiace jak mniej wjecej do siebie dojdzie :P to cie dopadnie

anonimowo
17-09-08, 19:14
Panowie tu chodzi tylko o wizualke nie zamierzam sie z nikim bic, chce szkole skonczyc..sog-a otrzymał grzela

Edit: Pietrek13 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=9937) ty tylko posty bijesz i lecisz w offtop