PDA

Zobacz pełną wersję : bialko mieszane z mlekiem a kreatyna

Marcinek
14-09-08, 20:52
aktualnie jestem na cyklu 1800g wpc 80 ostrowia olimp mono creatyna i tauryna moje pytanie brzmi czy moge uzywac mleka do mieszania z bialkiem i czy bedzie to mialo niekorzystny wplyw na dzialanie krety?

Punisher
14-09-08, 21:30
Pamiętaj tylko, że tłuszcz utrudnia wchłanianie kreatyny.

Kubak
14-09-08, 22:12
Wystarczy pic mleko 0,0% ew. 0,5%. Nie takie 3,2 :P

lg team
14-09-08, 23:36
z bialkiem tak,
z kreatyna nie,
mleko z kreatyna nie idzie w parze,

ja tylko suple z woda, z mlekiem nigdy...

tom
15-09-08, 00:00
1. TLUSZCZ spowalnia przesuwanie sie tresci pokarmowej przez co SPOWALNIA wchlanianie bialka.
2. Zawartość TLUSZCZU w szklance mleka z kartonu jest na tyle znikoma że NIE wywiera żadnego wplywu na przesuwanie......etc.
3. Udowodnione jest NAUKOWO że obecnie sprzedawane formy kreatyny są naprawdę bardzo stabilnymi związkami (oprócz fosforanu kreatyny).
4. Mleko i kreatyna to jeden z najstarszych i najczesciej powtarzanych mitow na forach dyskusyjnych, niestety masa ludzi slepo wierzy w te mity przez co codziennie odprawiaja bezsensowne i niepotrzebne "rytuały"
Dla tych którzy chcą coś osiągnąć w tym sporcie polecam wypożyczyć i przeczytać od deski do deski obojętnie jaką książkę z zakresu fizjologii człowieka/sportu/wysiłków sportowych.

Punisher
15-09-08, 14:34
Tom, zalecasz picie kreatyny z mlekiem?

tom
16-09-08, 20:59
a czemu nie?

jaki wplyw ma 5 czy 6 g tluszczu( bo tyle jest go przecietnie w szklance mleka) na przesuwanie sie tresci pokarmowej?(bo w zaden inny sposob tluszcz nie wplywa na kreatyne)- OTÓŻ ŻADEN nic ze sobą nie koliduje...

grzela
16-09-08, 21:57
połączenie białka z mlekiem jest ok. weź krete odczekaj 30min i wypij białko. i po problemie. a co do połączenia mleko+ kreatyna to nie chodzi o mleko tylko o zawarty w nim tłuszcz który spowalnia wchłanianie krety

Punisher
17-09-08, 15:25
Tom a jaka jest twoja postawa wobec mleka?

lg team
17-09-08, 20:05
rozmawialem kidys z zywieniowcem & doradca sportowym w zakresie odzywiania & supli

prawil mi tam jakies zaleznosci, wykresy etc... odnosnie kreatyny i mleka

za huja nic nie rozumialem wiec przerwalem mu i pytam - mozna czy nie krotko

- odp ze nie i tyle

ja sie tego trzymam i nie narzekam

tom
17-09-08, 23:25
Puni
mleko - sreko ==> nic specjalnego, szklanka lub dwie ok. ale pic codziennie litrami zeby uzupelnic bialko to bzdura

iq dawno to bylo? bo temat od kilku lat rozwiązany, byly kiedys niezależne badania robione, może jak jeszcze znajde to wrzuce

wieksza ilosc mleka moze opoznic w czasie wchlanianie kreatyny ale i tak zostanie ona wchlonieta