Zobacz pełną wersję : bialko mieszane z mlekiem a kreatyna
aktualnie jestem na cyklu 1800g wpc 80 ostrowia olimp mono creatyna i tauryna moje pytanie brzmi czy moge uzywac mleka do mieszania z bialkiem i czy bedzie to mialo niekorzystny wplyw na dzialanie krety?
Pamiętaj tylko, że tłuszcz utrudnia wchłanianie kreatyny.
Wystarczy pic mleko 0,0% ew. 0,5%. Nie takie 3,2 :P
z bialkiem tak,
z kreatyna nie,
mleko z kreatyna nie idzie w parze,
ja tylko suple z woda, z mlekiem nigdy...
1. TLUSZCZ spowalnia przesuwanie sie tresci pokarmowej przez co SPOWALNIA wchlanianie bialka.
2. Zawartość TLUSZCZU w szklance mleka z kartonu jest na tyle znikoma że NIE wywiera żadnego wplywu na przesuwanie......etc.
3. Udowodnione jest NAUKOWO że obecnie sprzedawane formy kreatyny są naprawdę bardzo stabilnymi związkami (oprócz fosforanu kreatyny).
4. Mleko i kreatyna to jeden z najstarszych i najczesciej powtarzanych mitow na forach dyskusyjnych, niestety masa ludzi slepo wierzy w te mity przez co codziennie odprawiaja bezsensowne i niepotrzebne "rytuały"
Dla tych którzy chcą coś osiągnąć w tym sporcie polecam wypożyczyć i przeczytać od deski do deski obojętnie jaką książkę z zakresu fizjologii człowieka/sportu/wysiłków sportowych.
Tom, zalecasz picie kreatyny z mlekiem?
a czemu nie?
jaki wplyw ma 5 czy 6 g tluszczu( bo tyle jest go przecietnie w szklance mleka) na przesuwanie sie tresci pokarmowej?(bo w zaden inny sposob tluszcz nie wplywa na kreatyne)- OTÓŻ ŻADEN nic ze sobą nie koliduje...
połączenie białka z mlekiem jest ok. weź krete odczekaj 30min i wypij białko. i po problemie. a co do połączenia mleko+ kreatyna to nie chodzi o mleko tylko o zawarty w nim tłuszcz który spowalnia wchłanianie krety
Tom a jaka jest twoja postawa wobec mleka?
rozmawialem kidys z zywieniowcem & doradca sportowym w zakresie odzywiania & supli
prawil mi tam jakies zaleznosci, wykresy etc... odnosnie kreatyny i mleka
za huja nic nie rozumialem wiec przerwalem mu i pytam - mozna czy nie krotko
- odp ze nie i tyle
ja sie tego trzymam i nie narzekam
Puni
mleko - sreko ==> nic specjalnego, szklanka lub dwie ok. ale pic codziennie litrami zeby uzupelnic bialko to bzdura
iq dawno to bylo? bo temat od kilku lat rozwiązany, byly kiedys niezależne badania robione, może jak jeszcze znajde to wrzuce
wieksza ilosc mleka moze opoznic w czasie wchlanianie kreatyny ale i tak zostanie ona wchlonieta