Zobacz pełną wersję : pozbyc sie tluszczu
mateusz1990
13-09-08, 21:02
witam.
mam pewien problem z ktorym nie umiem sie uporac... mam jakies 184cm wzrostu i waze 72kg... oj problem polega na tym ze mam nadmiar tluszczu na klatce piersiowej i na tzw boczkach... bardzo prosil bym o trening na te czesci ciala... i jakie odzywki stosowac i diete... bardzo prosze o pomoc... dzieki z gory i podrawiam
leniu patentowany poczytaj(+ew poszukaj)... i po uj Ci suple? silna wola _/
A nie lepiej by było trochę masy złapać i potem rzeźba?
Bez gliny, posągu nie wyrzeźbisz
Jeżeli nie chcesz sie bawić w siłownie i tylko chcesz schudnąc (co odradzam, bedziesz przemeczony, nie bedziesz mial na nic sily) to powiem ci ze tluszcz spala sie równomiernie z całego ciała. Oczywiscie cwiczenia typu brzuszki są zalecane, ale to po to by wyrobić miesnie, poruszyc je do działania, by zastąpiły tluszcz.
Najwazniejsza jest dieta. Musisz wyliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne i potem ściąć diete o 500 do 1500[kcal]. Np. jezeli twoje zapotrzebowanie wynosi 3000[kcal], to proponuje diete 2000[kcal].
Odżywki sobie odpuść chyba ze bardzo chcesz, to mozesz sobie kupic jakis spalacz + l-karnityne...
mateusz1990
13-09-08, 23:51
ale miesni cos tam mam bo chodzilem na silke przez jakies 5 miesiecy do czerwca... bo sie wakacje zaczely i jakos nie bylo checi... heh... a powied mi jak mam sobie wyliczyc zapotrzebowanie kloryczne?? a jaki spalacz bedzie najlepszy?? jakiej firmy?
VegetaSSJ3
14-09-08, 09:21
Dobre spalacze tluszczu
THERMO SPEED EXTREME z olimpa
a jesli chcesz wyrobic kaltke piersiowa to cw ja poptrostu 2 x w tyg no i brzuch
mateusz1990
14-09-08, 09:33
no a jak mam sobie wyliczyc zapotrzebowanie kaloryczne??