Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nadczynnosc tarczycy

Rynju
12-09-08, 22:55
Bede wdzieczny jesli ktos mi powie o tej przypadlosci wzgledem cwiczen, zdobywania masy iesniowej. Swoje wiem, ale moze preczytam cos nowego

Blackphoenix
13-09-08, 10:16
Wydaje mi się że nie masz sie czym martwić bo zapewne będziesz miał zbijany poziom tyroksyny. Ale jeśli chodzi o te skutki nadczynności to szybszy metabolizm ( utrata masy ciała ) , kołatanie serca (szybsze tętno ) , duszności ( nawet po niewielkim wysiłku ) ,znaczne osłabienie mięśni i na koniec uderzenia ciepła i wzmożona potliwość

Rynju
13-09-08, 10:57
Ale ja sie na to nie lecze... Tutaj bardzo ciezko przybrac kazdy kg, a jeszcze trudniej utrzymac!
zapomniales dodac jeszcze drzenia rak. hehe smiesznie to wyglada bo ludzie zawsze mysla ze mecze sie z kazdym ciezarem na lawce, bo im tak chodza tylko przy wysokim wysilku ;)

Blackphoenix
13-09-08, 17:52
hehe znam ten ból ;p Ja niestety miałem wycinaną połowę tarczycy :D miałem od dłuższego czasu za małą ilość tyroksyny i przybrałem w ciągu roku gdzieś z 12 kg (oczywiście u mnie to było na plus bo byłem straszny chudzielec) :D ale to było 2,5 roku temu ;)
No i trzeba tez dodać u mnie skutki niedoboru typu senność , problemy z sercem , koncentracją itd ;)

Rynju
13-09-08, 21:26
moze zzczne sie lweczyc, poprawi to moze zdobywanie masy ;D

Blackphoenix
13-09-08, 22:09
a tak swoja drogą masz dużą tą nadczynność ? rozumiem że miałeś badania krwi ?

HANS
13-09-08, 23:31
Tak czytam ten temat i może w tym jest mój problem?

W ciągu ostatnich 3 miesięcy schudłem 8kg teraz trzymam diete a waga nadal idzie w dół :/ Dodam że jestem słaby wiecznie nie wyspany a jakiś miesiąc temu serce mi dziwnie biło zwłaszcza nocą. witamin mi takze nie brakuje łykam multiple sport

Sorki że sie wpieprzam nie do swojego tematu ale panowie jak to wykryć?

Rynju
14-09-08, 10:02
isc na badania hormonu tarczycy :)

tm7
14-09-08, 11:03
jeżeli robiłeś badanie krwi i ci wyszła nadczynność tarczycy to chyba powinieneś to leczyć, moja koleżanka leczyła się na tarczyce