Zobacz pełną wersję : meta oma prop clen
cwany_gapa
12-09-08, 19:07
Witam
wiek 19
waga 80
mam kilka opcji i nie wiem która bedize najlepsza
stycznosc mialem z propem i winem oralnym i enanem
1.
1-4meta
1-11oma
8-14prop 150c2d (3flak)
8-16 clen
14-16clomid
troche kombinowana mysle robic 8tyg mase(3x aeor z rana zeby sie nie zalac fatem bo mam predyspozycje), a gdy wejde na propa i clen obciac wegle zwiekszyc aeoroby. Co o tym sadzicie?
2.
lub nr 2 tu nastawic sie na mase a rzezbe robic w maju i tam wzucic clen prop wino
1-4meta 100tb lub prop 1-5 2 flakony propa
1-11oma 15apm
1-10 deca EAP 200mgc7d
x-x clen??
przez caly cykl aero 3xtyg
I tu tez gdzies wzucic troche clenu jako antykatabolik i aeroby
Dzieki za opinie
pozdro
ziomus albo teraz masujesz a na lato redukcja z fatu, ale laczysz to teraz w calosc choc wiem ze nie masz doswiadczenia zeby robic kg i pozniej umiejetnie zredukowac sie z dobrze jakosciowego miecha
wiec jak co decydujesz?
cwany_gapa
12-09-08, 19:29
wiem wlasnie za duzo kombinowania chyba wybiore druga opcje a na lato wycinka.
tylko co z tym clenem? upchal by go tam jakos? jako antykatabolik chociaz nie wiem czy to cos da
aha jeszcze jedno jak wezme mete i ome to moze byc troche tych estrogenow czy 10mg nolvy od samego początku będize wystarczające na te dwa srodki(mam predyspozycje do gino)?
jak masz predyspozycje to po co sie pchac w te sroki...
bierz o stosunkowo mniejszym stopniu ryzyka wystapienia...
i po co ci ten clen...?
amino / gluta dadza rade...
przeceniasz jeszcze dzialanie tego srodka dla ciebie
moze byc ta druga opcja ale jak dla mnie do tej wagi za male dawki testo i decy, jak masz predyspozycje do gino to nolwa 10mg od 3 tyg cyklu.
cwany_gapa
12-09-08, 21:38
napewno od 3? nie od samego początku?
pozdro
ciaastek91
12-09-08, 21:51
vold, a co sadzisz o opinii ludzi, ktorzy twierdza, ze stosownie antyestrogenu na cyklu znacznie zmniejsza przyrosty?
zasadnicza kwestia jest co dla kogo jest przyrostem a co dla kogo niepotrzebna retencja...
faktem jest ze zmniejszajac aromatyzacje czlowiek notuje mniejsze obwody & kg ale tutaj tkwi wlasnie sedno...
dla jednego mega retencja bedzie ok bo zdobedzie 1cm w kablu i 3 kg wiecej na wadze (woda + tluszcz) a drugi woli zainwestowac w mniejszy obwod & nizsza wage ale pojsc w kierunku jakosci miesnia...
czyli stosujac tamo adekwatnie dojdzie do mniejszej aromatyzacji testosteronu przez co zawodnik nie zaleje sie fatem i woda ktora zbierze sie na okolo miesnia a nie w miesniu...
z koli z drugiej strony waznym jest aby nie dopuscic do nadmiernego obnizenia estrogenu bo wtedy pojdziemy zupelnie w inna strone...
teraz rozumiesz?
ciaastek91
13-09-08, 10:49
no wlasnie chodzilo mi o to co napisales w przedostatniej linijce..
ok, czyli tak,
estrogen niestety dziala w dwie strony
jak jest go za duzo zle - retencja / fat
jak sie go z kolei zbytnio obnizy wtedy zanotujemy bardzo slabe przyrosty z tego wzgledy ze estrogen sam w sobie dziala anabolicznie, dziala na wydzielanie gh, igf cholesterol wapn
najczestszym skutkiem przy nazbyt obnizonym estrogenie to potworne bole stawow - szczegolnie jak ktos leci na konkretnej sesji i doklada do niej ari i jeszcze dodatkowo konczy winsem... nie wspominajac juz o slabych przyrostach,
ciaastek91
13-09-08, 11:31
a stosujac nolve podczas cyklu mozna jakos swiadomie kontrolowac poziom estrogenow? tzn... zakladamy, ze stosowanie 10mg ed zawsze bedzie ok, czy raczej jest to sprawa zalezna od srodkow/dawek/zawodnika?
zazwyczaj robi sie to na wyczucie obserwujac rekacje organizmu - dlatego praktyka jest tak wazna bo teoria jst zawsze teoria
podam przyklad ci zebys mial obraz tego
kolega leci na cyklu obecnie
1-10 omo
8-13 meta
14-15 pregnyl + clomid
16-20 prop
16-21 wins
od drugiego tyg dolozyl nolve 20mg ed, notowal mniejsze przyrosty (jak twierdzil) niz na poprzednim podobnym cyklu, zszedl wiec na dawke 10mg ed i zaraz rzeczywiscie powiedzmy to objetosciowo sie powiekszyl z tym ze juz bylo widac troche fatu na brzuchu & typowy nalany wyglad,
obecnie leci bez nolvy na prop + wins i widac ze sie tnie bo suche srodki
cwany_gapa
13-09-08, 14:38
w pewnym artykule przeczytalem ze estrogen wplywa pozytywnie na orgazm u męzczyzn natomiast testosteron na podniecenie, słyszeliście cos o tym ?
vold, a co sadzisz o opinii ludzi, ktorzy twierdza, ze stosownie antyestrogenu na cyklu znacznie zmniejsza przyrosty?
tak jak napisał lg, może zmniejszy przyrosty wagowe ale tłuszcz, woda a na takich to raczej nikomu nie zależy.