PDA

Zobacz pełną wersję : Witam. Ułożyłem dietę do oceny. z gory dzieki!

pieczi
12-09-08, 18:40
Więc tak...mam 184cm. wzrostu i warzę 76kg. od razu muszę napisać że potrzebuje diety taniej ( ze wzgledu na sytuacje finansową). Godziny spożywania posiłków nie będą regularne jak tez godziny treningów, ze względu na szkołę... wygląda to tak:
śniadanie:
-duża porcja brązowego lub białego ryżu z cukrem do tego najczęściej jabłko,
-drugie śniadanie- chleb pełnoziarnisty z czekoladą, szynką, lub z serkiem smietankowym albo twarogowym.
Popołudniu:
I tutaj jest pewien problem bo nie ode mnie zależy co będę jadł na obiad, ale pewnie jakies mięso i zamiast ziemniaków brązowy lub biały ryż.
-około 2 godz. po obiedzie mała porcja ryżu z cukrem.
Wieczorem:
-ryba z puszki lub chudy twaróg.

Tak to mniej więcej wymyśliłem. Nie koniecznie co dzień ryż z cukrem i jablkiem, myślałem żeby zamieniać to co dwa, trzy dni na przemian ze smażonym jajkiem z makaronem.całą dietę chciałbym połączyć z jakąś odżywką ale nie wiem jeszcze z jaką może jakieś propozycje?? Z góry dzięki za poprawki i rady! Pozdrawiam.

TazeR
12-09-08, 18:52
Cukier zlikwiduj całkowicie ze swojej diety. Popatrz jak wygladaje inne diety i zrob to tak jak inni robia bedzie ona bardziej przejrzysta i wiecej osob Ci w niej pomoze.

pieczi
12-09-08, 20:11
no własnie nie moge ulożyć tej diety inaczej jesli chodzi o godziny posilkow itp. i mysle ze jak ktos przeczyta to wyjzie prawie na to samo... a dlaczego cukier zlikwidowac?? przeciez to sa węglowowdany... pozdr.

TazeR
12-09-08, 22:24
http://www.augustow.mm.pl/~leon/co_jesc.htm

Sa rozne rodzaje weglowodanow ale jakie to Ci nie powiem bo sam jeszcze nie wiem :) Ogolnie nie jedz slodkich rzeczy takich jak cukierki,ciastka,batony i cuku oczywiscie.

Rynju
12-09-08, 22:46
weglowodany proste to te ktorych musiz unikac, weglowodany zlozone to te ktore maja byc w twojej diecie :)

pieczi
13-09-08, 09:08
ok. ale i tak nie wiem czy taka dieta (juz bez cukru) moze byc ;] i to ryzu zamiast cukru ;] aha no i jaka odzywke moglbym do tego przyjac ;]
dzieki!! pozdr.

bld
13-09-08, 15:10
odzywke? no zalezy czego Ci brakuje w diecie, jesli bialka to zakup odzywke biakowa a jesli wegli i bialka to gainer ;]

godzio89
14-09-08, 20:51
Ale po co masz tracić pieniądze na odżywkę białkową?Nawet jakbyś wchłaniał 1 porcję odżywki białkowej dziennie to i tak na 2 miechy wyjdzie jakies 100zł. Nie lepiej dorzucić za tą cenę prawdziwe produkty?Mi się wydaję, że wyjdzie dużo taniej;). Najlepiej zrób sobie taką dietę, w której będziesz miał wszystkie potrzebne rzeczy. Napisałeś:

potrzebuje diety taniej ( ze wzgledu na sytuacje finansową)
Chcesz wierzyć czy nie, ale dobra dieta nie jest dla ludzi "bez pieniędzy". Zapytaj innych doświadczonych kulturystów. Niektórzy wydają na dietę ponad 1000zł + gainery + inne rzeczy. Dlatego ciężko trzymać taką dietę ze względów finansowych;/. Szczególnie młodzi ludzie mają problemy z utrzymaniem diety, bo nie mają pieniędzy. Chociaż w internecie są "tanie diety dla uczniów". Ale z tego co czytam to jeszcze nikt nie napisał, że przytył na takiej diecie. Prawdopodobnie jest w "coś" uboga;]. Sam niedługo zabieram się za dietę i będę mógł liczyć tylko na wsparcie finansowe rodziców;/Jeszcze się uczę więc nie mam możliwości zarabiać. W tym roku matura to nawet nie ma na to czasu, żeby chodzić na siłownię, do pracy i jeszcze się uczyć.

pieczi
15-09-08, 13:57
aha.... czli skoro nie mam pieniedzy na diete to moge o niej zapomniec? przeciez jakbym jadl ryz,ryby,chleb pelnoziarnisty,owsianke itp. i przepyscmy vbralbym do tego kreatyne i gainera to nic mi to nie da?? pozdr.

TazeR
15-09-08, 15:48
Da ci... Ja miesiecznie wydaje okolo 400 na diete :) No moze nie ja xD

pieczi
15-09-08, 16:10
hehe nie no 400zl. to wydawac nie bede napewno... wiec narazie zoestane przy tym co wymyslilem ;] zobaczymy czy cos z tego wyjdzie... nie zalezy mi zeby byc ogromnym tylko troche wiekszym i dobrze zbudowanym tak dojechac do 40cm. na bicepsie mi starczy ;] najpierw troche masy a potem rzezba i tak w kolko.
dzieki!! pozdr.

godzio89
15-09-08, 17:30
No żeby rosnąć trzeba ostro jeść co się wiąże z pieniędzmi;)

pieczi
15-09-08, 19:59
wiadomo ale mi sie nie spieszy;] Dam Rade!! tylko musze byc wytrwaly.