PDA

Zobacz pełną wersję : inny sposob dawkowania kreatyny

slim shady
08-09-08, 19:16
Witam od jakiegos czasu słyszałem ze wymyslono inne dawkowania krety mono , dzisiaj gosciu w sklepie mowił ze bardziej sie opłaca i nie bedzie spadkow, chodzi o to ze powinno sie spozywac jakos ponizej 5g kreatyny na dzien, i wsumie cały cykl trwałby kilka miesiecy, efekty pojawiły by sie poźniej i byłby długotrwały, mozliwe ze ten temat juz był ale moze ktos doswiadczony wypowie. Czy to jest skuteczne i rzeczywiscie sie opłaca? warto stosowac do tego jakis transporter?? Z góry dziekuje za wypowiedzi, sogi daje za sensowne i pomocne wypowiedzi

vlk
08-09-08, 19:28
takie cos to nazywa sie stała suplementacja kretka
z tego co pamietam to dzienna dawka mono wychodzi po około 5 g na dzień.
metode znam tylko z netu. nigdy nie stosowalem

PS transporter sobie odpusc

PROZAC
08-09-08, 22:54
To zależy od Twojego stażu i indywidualnego progresu. Kreatynę zaczyna się stosować dopiero wtedy gdy zaczynasz zauważać coraz słabszy postęp w efektach swoich ćwiczeń. To właśnie wtedy wyczerpują się zmagazynowane w Twoim organizmie zapasy kreatyny. Zazwyczaj jest to okres ok roku od rozpoczęcia treningów lecz jest to sprawa indywidualna.

Ogólnie przyjęło się stosowanie 10g kreatyny na dobę. Więcej organizm nie przyswoi. 5g na czczo z rana i 5g zaraz po treningu. W dni nietreningowe 5g na czczo z rana i 5g ok. 8h później również na czczo (ok 2,5-3h po ostatnim posiłku).

slim shady
08-09-08, 23:12
staz i moje osiagi sa w zakładce o mnie, mam rok stazu, tylko czekam na wypowiedzi po ktorych sie dowiem czy warto tak dawkowac, krete juz brałem wiec znam dawkowanie standardowe :)

dexterinio
09-09-08, 00:23
Moim zdaniem niema sensu bo cykl z kreatyny musialby sie bardzo przedluzyc co by spowodowalo przyzwyczajenie organizmu do kreatyny i watpie zeby byly jakies lepsze efekty

lg team
09-09-08, 18:18
z kreatyna jest tak ze na kazdego inaczej dziala mimo podawania info na etykiecie

sam stosuje kreatyne do 8 tygodni (monohydrat) i UWAGA po tym dziala na mnie jeszcze stack kreatynowy

znam gosci co nasycaja sie nia do 4 tygodnia i lipa pozniej

jeden ze znajomych lecial na sesji i w czasie jej trwania ladowal kreatyne 15g dziennie i dzialala - cykl trwal 12 tygodni...

Punisher
09-09-08, 18:24
O ilę się nie mylę to stała suplementacja dziennie kreatyną wynosi 0,03*waga.

slim shady
09-09-08, 18:34
etap nasycenia przez pierwsze 5 dni 20 g na dzien potem juz 3 g na dzien ale ja zamierzam brac 5 g i dotego dozucic jeszcze jabłczana z takim samym dawkowaniem, zobacze co z tego wyjdzie :) tylko nie wiem ile by musiała wynosic przerwa miedzy nastepnym cyklem po tak długim dawkowaniu

lg team
09-09-08, 18:36
bez fazy nasycenia, to mit...

slim shady
09-09-08, 18:40
czyli nie brac tych 20 g przez te 5 dni ?

lg team
09-09-08, 18:43
stala dawka od poczatku

slim shady
09-09-08, 18:56
dziekuje za wypowiedzi i czekam na dalsze opinie :) ile trwa odpoczynek po takim cyklu co trwałby 3 miesiace?

lg team
09-09-08, 18:57
ty mnie cos pytasz czy ogolnie bo nie kumam..?

slim shady
09-09-08, 19:11
ogolnie ale jak wiesz to mozesz odpowiedziec :P

lg team
09-09-08, 19:11
ty chcesz jechac na kreatynie 3 miechy?

slim shady
09-09-08, 19:21
no pisałem na poczatku ze zmniejszone dawki, to nie jest standardowy cykl (tak mi doradzali w sklepie)

lg team
09-09-08, 19:24
lec na max standard dawke jak dlugo bedziesz czul

przynajmniej bedziesz wiedzial jak reagujesz na nia