Zobacz pełną wersję : Co mam brać?
Elo!
Chodzę na siłkę od 2 tyg. Ćwiczę co dzień-dwa... mam 189cm wzrostu, 90kg wagi i 18lat... Mam trochę tłuszczu szczególnie na brzuchu i klacie... chce dość szybko przypakować, szczególnie chodzi mi o rzeźbę, ale i o siłę... nie che brać żadnej mety itp... powiedzcie mi co brać, w jakich ilościach i po jakim czasie, czy już, czy za miesiąc?
Pozdro
To moze cos na dodanie sily i checi do tereningu :) Shock od Universala, Shotgun :) Ale narazie z miesiac , dwa pocwiczylbym na sucho ewentualnie jakies bialko/gainer... ale predziej bialko bo duzo wegli nie potrzebujesz.
Reflex__88
06-09-08, 15:54
"Chodzę na siłkę od 2 tyg. Ćwiczę co dzień-dwa..." z tego wnioskuję że nie umiesz ćwiczyć, najpierw poczytaj troche o treningu, naucz się poprawnie wykonywac ćwiczenia, zacznij dobrze się odzywiać, poznaj troche swoje ciało a potem pytaj o odzywki... albo zapisz ie na aerobik i ewentualnie kup sobie jakis spalacz... :D
jeszcze 1: albo robisz sile albo rzeźbe... jak robisz sile to się nie wyrzeźbisz, jak rzeźbisz to zbytnio ci tej siły nie przybędzie chyba że wcześniej miałes za mało ruchu to powinieneś sie coś treeoche wzmocnić...
tzn chcę z czasem dużo cisnąć, ale chce mieć też dosyć fajną rzeźbę... mam takie pytanie jeszcze... w tej chwili nie mam wcale rzeźby, ile potrzeba czasu żeby były przyzwoite efekty??
Reflex__88
06-09-08, 17:24
żeby rzeźbić, najpierw trzeba mieć co rzeźbić, z tego co piszesz wynika że masz troche tłuszczyku więc myślę że powinieneś zrobić redukcje żeby uzyskac pożądany efekt, ja osobiście bym zrobił najpierw masowke przez jesień i zime, do tego aeroby po treningu np. i na wiosne, lato rzeźba, potem masuwa... zresztą niewiem jakie będziesz miał efekty i się na tym nie znam zbytnio, takie jest moje zdanie, ja ćwicze cały czas na mase praktycznie, od czasu do czasu robie trening typowo na siłe...
Mały_Mateo
06-09-08, 22:04
jak na razie to masz jesc i uczyc sie techniki na siłce...to twoj poczatek
musisz jeszsc...poczytaj troche ułuz sobie trening diete daj, ocenimy...
puzniej jakis gainerak..i za jakis dłuzszy czas suple jakies...i bez przesady mono na poczatek wystarczy....
Dietę to zrobię taką, że nie będę jadł słodyczy i zbędnych tłuszczy:) i chyba zacznę jeszcze 6 Weidera... kiedyś doszedłem do 30dnia, ale nie było widocznych efektów, poza twardym brzuchem;P pewnie dlatego, że mam sporo tłuszczu. Poradźcie mi coś;P
Wiesz dlaczego nie miales efektow w a6w? Bo nie miales diety... I jezeli teraz nie bedziesz jadl slodyczy i zbednych tluszczy jak Ty to nazwales to z efektami tez sie pożegnaj :)
Zrob DIETE i dopiero zacznij cwiczyc.
Czy dietą można nazwać to, że nie będę jadł bułek,białego chleba, ziemniaków itp, a zamiast tego chleb razowy, makarony, ryże... zero słodyczy, fast foodów, alkoholu itp... ? bo nie chce mi się dokładnie wyliczać ile gramów czego:P można to nazwać dietą? myślę jeszcze o jakimś spalaczu tłuszczu.. co polecacie i ile w ciągu miesiąca można schudnąć stosując go?? zakładając jeszcze że ćwiczę na siłowni 4-5 razy w tygodniu po ok. 2godziny??
Diete mozna ulozyc na poczatku i wyprobowac czy taka ilosc skladnikow przynosi eefekty, potem nabierzesz nawykow zywieniowych i bedziesz sam lepiej wiedzial.
Mały_Mateo
07-09-08, 16:18
na poczatku człowieku zoibisz nic....starasz sie robic"technike" bo jezeli nie bedizesz robił technicznie ccwiczen tylko na odpi**** to daleko nie zajdzesz...ani na masie ani na siłe ani na rzzbie
robisz trening dla poczatkujacych...układasz diete i jedziesz...
zeby rzzbiec trzeba miec co...musisz zrobic mase(miesniowa) zeby modz cos rzezbic bo tłuszcz to mozesz tylko i wyłacznie wytopis i bedizesz suchar...
robisz redukcje jezeli jest duzo tego tłuszczu./ mase i potem dopiero rzezbisz
PS nie ma nic za darmo i nic szybko!
chodzi mi jeszcze o reduktory tłuszczu... jakie najlepsze i ile można schudnąć w ciągu miecha;P odpowie mi ktoś?:P
Mały_Mateo
07-09-08, 18:32
przy odpowidniej diecie i areobach zrobisz to co pisza na pudełkach (oczywisice reduktorów)
czyli najpierw zredukować tłuszcz i dopiero później brać coś na mase, czy rzeźbić w tym co mam?? a możne jakieś hmb, czy nitrobolon, czy kreatyne?? co Wy na to??
Zrob to na czym ci zalezy. Skup sie na treningu bo z odzywek to ci polecam odzywke ktora reklamuja jako "pelna kontrola", zapewne nad masa:
http://42.pl/u/XEc_Kontrola_masy_miesniowej (http://42.pl/u/XEc)
człowieku. Poćwicz 6 miesiecy minimum i dopiero myśl o kreatynie...
A na poczatek trening, dieta.
Jeżeli jesteś tłusty to ćw. aerobowe rób na siłowni. możesz pomyśleć o jakimś lekkim spalaczu tłuszczu.
a co sądzicie o środkach hamujących łaknienie?? np. diet control 120 kaps.??
anei potrafisz sie powstrzymac?
Postaw sobie jakiś cel... albo siłownia albo chipsy, fast food, cola, cukierki ?
dexterinio
08-09-08, 19:18
Silownia to wyrzeczenia i to spore... A na odzywki to jeszcze za wczesnie przez pierwsze pół roku nawet bez nich bedziesz mial duze efekty wiec po co blokowac naturalny przyrost chemią??? Przyjdzie czas na nie. Ewentualnie bym polecal jakis Fat burner albo l-karnityne i duzo cwiczen aerobowych (oczywiscie rowerek, bieznia, a poki ladna pogoda zakladaj dresik i biegiem do okola osiedla). A co do jedzenia to szafke ze slodyczami na klucz i duuuuuuuzo ryzu itp
Tylko problem w tym że nie mogę biegać bo mam pewien problem zdrowotny z tym związany... ewentualnie roweryk ile czasu stosować l-karnityne i ile można schudnąć?? może mi ktoś powiedzieć??
a i co sądzicie o tym??
http://allegro.pl/item426604396_thermo_fat_burner120_l_karnityna_vip _90_tabletek.html
dexterinio
09-09-08, 00:17
Powinno byc dobre warto sprobowac. A co do stosowania l-karnityny to przynajmniej z miesiac a schudnoc mozna pare dobrych kg szczegolnie zrzucic brzuszek ale pamietaj o cwiczeniach aerobowych i jak nie mozesz biegac to duzo rowerka. pozdrawiam
a co z ta meta?? czy faktycznie tak szkodzi?? bo podobno zajebiste efekty są:D
ciaastek91
09-09-08, 20:46
meta to koks, nie dla ciebie i nie ten dzial.
dexterinio
09-09-08, 21:16
oj ty do tych srodków to nawet sie nie dotykaj narazie
dlaczego mam się nie dotykać?? kumpel cisnął na klatę 60kg, po 2 miechach na koksie cisnął 110kg...
dexterinio
09-09-08, 23:15
moze i cisnal ale w tym wieku to tylko mozna wyniszczyc sobie organizm koksem fakt efekty beda ale jak szybko przyszly to i tak szybko znikna. Ale to nie ten dzial zeby sie rozpisywac