PDA

Zobacz pełną wersję : masa... a problemy zdrowotne.

hans87
02-09-08, 16:41
Hej!Mam takie pytanie bo zauwazyłem troche gorsze samopoczucie i zastanawiam sie czy moze byc to związane z moja wagą.
Obecnie waze 84 kg (wczoraj sie wazylem) i mam 174 cm wzrostu. Nie powiem bo ta masa sklada sie z miesni ale tez i z tłuszczu. Od jakiegos czasu czuje sie trochę ocieżały, jak gram w pilke to nie mam juz takiej koordynacji ruchowej jak kiedys i co najgorsze od ponad miecha bola mnie miesnie w okolicach piszczeli(obie nogi). Chciałbym sie was zapytac czy troche z masą przesadzilem, czy wy tez macie troche gorsze samopoczucie bo staliscie ociezali na skutek robienia masy ? pozdro

ciaastek91
02-09-08, 17:23
wiadomo, wiekszy balast, mniejsze koordynacja etc. rzeczywiscie moze to przeszkadzac.
proponuje redukcje tkanki tluszczowej, sylwetka sie poprawi, pare kg spadnie.

007
02-09-08, 17:41
Ja odczuwam wahania nastroju ,samopoczucia,siły itd. Trenuje i znam swoje możliwości lecz często są one zróżnicowane,z dnia na dzień jestem raz silniejszy a raz nie mam siły i ochoty na nic.Czasami jest to oznaka przetrenowania lecz przeważnie walka z lenistwem.Kiedy jest naprawde źle odstawiam walkę o kilogramy i wprowadzam treningi wydolnościowe + troszkę biegania.Większa waga ciała to dodatkowe obciążenie i wraz z jej wzrostem p0ojawia się szybsze zmęczenie.Jeśli odczuwasz długotrwałe zmęczenie nóg to warto by było troche je zregenerować a później stopniowo wzmacniać.

hans87
02-09-08, 18:05
dzieki za wypowiedz:)