Zobacz pełną wersję : Pomoc dla poczatkujacego
Witam !! Mam 19 lat 173 cm wzrostu, waze 69 kg. Chodze na silke od 2 miesiecy. Chodze po to aby nabrac postury i uksztaltowac sylwetke, nie chce byc jakims kulturysta tylko poprostu chce dobrze wygladac jak wyjde na plaze :) Przez te 2 miechy cwiczylem sobie po swojemu ... i tak np pon - klata i triceps, wt - nogi i biceps, sr- plecy i barki , czw - wolny, pt- brzuch. Noi tak sobie cwiczylem do tej pory az ostatnio zrobilem sobie 6 dni przerwy i po tych 6 dniach wygladam strasznie :| Jakby wszystkie miesnie mi opadly ;( klata wisi, brzuch tez dupa kur** duza biceps jakis maly, triceps tez. Noi sie wkurwi ... Zwracam sie do was o pomoc w dobraniu jakiegos treningu odpowiedniego i skutecznego dla mnie. Mam zapal chce cwiczyc ale jestem zielony w tym i potrzebuje pomocy. Czekam na odp. Pozdro
Poszukaj tutaj:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3577
Może znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie
slim shady
31-08-08, 22:15
hehe dlatego zaczeły wisiec bo przestały byc napompowane, przejzyj sobie przykładowe treningi
Czyli jak bede trenowac na podst ktoregos z treningow na mase z tad http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3577 to nie bede wisiec ??
Dokladnie.
Pozadna dieta i trening i bedzie dobrze. Efekty nie przyjda blyskawicznie. Pol roku to minimum.
Wytrwalosci zycze.
A mozesz jakas diete polecic ??
slim shady
31-08-08, 22:56
Dieta na mase dla 69-70kg from zizu
Śniadanie 7 – 00
Płatki owsiane 80g
Mleko 0,5% 300g
bialy ser 100g
II Śniadanie 9 – 40
Jajecznica z 5 jaj
bułki razowe 2szt.
III Posiłek 12 – 20
srek wiejski 250gr
pieczywo razowe 150gr
Posiłek przed treningowy
Ryż brązowy 80g
filet z kurczaka
Oliwa z oliwek 10g
Od razu po treningu
Glukoza 50g,jak nie masz to kakao/sok
makaron razowy 100gr
Posiłek po treningowy (ok. 40 min. po treningu)
Tunczyk 1puszka: )
pieczywo razowe
Kolacja ok. 22 – 30
biały ser 100gr
oliwa z oliwek
Dieta na mase dla 64-65 kg from zizu
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
17:30-18:30
Trening
18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
No fajnie dzieki, a na sniadanie zamiast mleka co moglbym jesc ?? Bo mleka zbytnio nie moge ...
jajka, tuńczyk np. z ryżem, serek wiejski z chlebem pełnoziarnistym
terrorsiejem
01-09-08, 14:19
jakim hooyem ? :) na sniadanie węgle złorzone i troche prostych. Polecam np. płatki kukuryziane z mlekiem sojowym (jak nie pijesz krowiego).
Hmmm no ok, a powiedzcie jeszcze moge jakos urozmaicac ta diete ?? Jakiegos owoca zjesc czy cos slodkiego ?? Jakas kielbase, parowke ... itp itd
terrorsiejem
01-09-08, 17:26
pewnie że tak. Wpisz w goolge "tabela BTW" albo samo "BTW" i zamieniaj produkty inymi produktami o podobnej zawartości btw .
A moglbys mi podac na poczatek jakies zamienniki dla tej diety co mi przeslal slim shady dla 69 kg ?? Tak tylko na poczatek zebym zalapal jak sobie dobierac i zamieniac te produkty. Bylbym bardzo wdzieczny !!
terrorsiejem
01-09-08, 21:07
heh. No szczerze nie chce mi sie :P
Zrob jak pisałem po jakims czasie bedziesz zamieniał produkty bez patrzenia w tabele. Bedziesz poprostu wiedział co jeśc i w jakiej ilości zeby było gicior :P
Hehe spoko, przynajmniej jestes szczery :) JEszcze jedno pytanko ... a piwo ??:D Mozna w tej diecie wypic sobie wieczorkiem dla relaksu leszka zieloniutkiego ??