PDA

Zobacz pełn± wersję : przyswajanie białka przez organizm... pytanie

hans87
30-08-08, 17:30
Hej! Mam pytanie, czy to prawda ze jak ktos dlugo bierze odzywki białkowe to przyswajanie przez jego organizm naturalnego białka ulega zmienijszeniu? bo wiadomo ze organizm przyzwyczaja sie ze bierzemy proszki. Pozdrawiam i licze na rzeczowe odpowiedzi:)

Cielu7
30-08-08, 18:51
a gdzie to wyczytałe¶ białko wszakże każdy jego rodzaj cz wpc czy wpi jest uzyskiwane z naturalnych produktów takie jakie jesz czyli to białko jest takie jak w pozywieniu wiec od jedenia sie nie zmniejszasz przyswajalnosci

hans87
30-08-08, 19:13
zawsze myslalem ze białko w proszku to chemia... i jak to jest ze odzywka białkowa jest lepiej przyswajalna niz zwykle białko np z jajek. bo jak wiadomo proszek daje wiecej niz zwykle białko ktore znajduje sie w pozywieniu. Cyba ze sie myle, to mnie popraw;)

Cielu7
31-08-08, 10:42
no na pewno chemi troche jest i nie powinno sie opierac na nim diety tylko z białka z pożywienia

Blackphoenix
31-08-08, 19:41
czytałem że białko z jajek lepiej się przyswaja niż białko serwatkowe u ludzi z grup± krwi 0 ;)

terrorsiejem
01-09-08, 13:06
białko syntetyk czy naturalne... nie robi to organizmowi żadnej różnicy. Po odżywkach przyswaja naturalne białko tak samo.