Zobacz pełną wersję : a6w a odpoczunek mięśni
Każdy wie, że mięśnie potrzebują odpoczynku by sie zregenerować. Ale program A6W (aerobiczna 6 weidera) wymaga by ćwiczyć mięśnie brzucha dzień w dzień. Czy ta aby odpowiednie?
A tak na marginesie ćwicze ten program 8 dzień(wszystko prawidłowo) i nie mam efektów jak to jest opisywane. Czyżby te magiczne efekty opisywały osoby które wcześniej mięśni brzucha "wogóle nie miały" :)
brzuch trzeba ćwiczyć codziennie,
8 dni to trochę za mało, żeby były widoczne efekty jakieś.
jak masz znaczny tłuszcz na brzuchu to nie masz co liczyć na widoczne efekty :(
Tłuszczyku nie mam za wiele :) chce zwiększyć i bardziej uwidocznik mięśnie brzucha. To tak ze względu gdzyż zrobiłem sobie ławeczke poziomą oraz sztangi i coś ala drążek do podnoszenia sie(to będzie trzeci jaki mam). Czy dobrze wybrałem a6w do tego?
a6w to nie jest trening na powiększanie mięśni brzucha. To jest raczej plan na redukcję tkanki tłuszczowej i rzeźbę brzucha oczywiście do tego jest potrzebna odpowiednia dieta.
ciaastek91
30-08-08, 19:17
na redukcje tkanki tluszczowej to sa aeroby.
a6w jak kazdy trening brzucha, wzmacnia jego miesnie. jest to jednak typowy trening na rzezbe, ze wzgledu na duza ilosc powtorzen, krotkie przerwy i brak obciazenia.
po 8 dniach efekty moga jeszcze nie byc widoczne, osobiscie widzialem je gdzies po polowie.
misnie brzucha sa taka grupa miesni, ktora mozna cwiczyc z o wiele wieksza intensywnoscia niz inne partie.
jednak po skonczeniu calego cyklu nalezy przez okolo 1-1,5 w ogole brzucha nie cwiczyc, aby mogl on odpoczac po ciezkim 42 dniowym treningu.
2x skonczylem a6w i za kazdym razem efekty byly niezle, wiec moim zdaniem, ten trening dziala.
a6w jak kazdy trening brzucha, wzmacnia jego miesnie. jest to jednak typowy trening na rzezbe
a na uwidocznienie/powiększenie jakieś ćwiczenia były by lepsze? Może podnoszenie nóg do klatki w zwisie? (na nogach jakieś obciążniki)
Wszystkim SOGI za wkład w mój temat.
ciaastek91
31-08-08, 11:03
unoszenie prostych nog w zwisie nie wymaga raczej dodatkowego obciazenia, chyba, ze jestes pro ;p
sklony na lawce skosnej z obciazeniem lub to cwiczonko http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#9