PDA

Zobacz pełną wersję : a6w a odpoczunek mięśni

chmielu
30-08-08, 14:33
Każdy wie, że mięśnie potrzebują odpoczynku by sie zregenerować. Ale program A6W (aerobiczna 6 weidera) wymaga by ćwiczyć mięśnie brzucha dzień w dzień. Czy ta aby odpowiednie?

A tak na marginesie ćwicze ten program 8 dzień(wszystko prawidłowo) i nie mam efektów jak to jest opisywane. Czyżby te magiczne efekty opisywały osoby które wcześniej mięśni brzucha "wogóle nie miały" :)

.Smile
30-08-08, 14:54
brzuch trzeba ćwiczyć codziennie,
8 dni to trochę za mało, żeby były widoczne efekty jakieś.

Tukan
30-08-08, 17:31
jak masz znaczny tłuszcz na brzuchu to nie masz co liczyć na widoczne efekty :(

chmielu
30-08-08, 18:48
Tłuszczyku nie mam za wiele :) chce zwiększyć i bardziej uwidocznik mięśnie brzucha. To tak ze względu gdzyż zrobiłem sobie ławeczke poziomą oraz sztangi i coś ala drążek do podnoszenia sie(to będzie trzeci jaki mam). Czy dobrze wybrałem a6w do tego?

Tukan
30-08-08, 19:08
a6w to nie jest trening na powiększanie mięśni brzucha. To jest raczej plan na redukcję tkanki tłuszczowej i rzeźbę brzucha oczywiście do tego jest potrzebna odpowiednia dieta.

ciaastek91
30-08-08, 19:17
na redukcje tkanki tluszczowej to sa aeroby.
a6w jak kazdy trening brzucha, wzmacnia jego miesnie. jest to jednak typowy trening na rzezbe, ze wzgledu na duza ilosc powtorzen, krotkie przerwy i brak obciazenia.
po 8 dniach efekty moga jeszcze nie byc widoczne, osobiscie widzialem je gdzies po polowie.
misnie brzucha sa taka grupa miesni, ktora mozna cwiczyc z o wiele wieksza intensywnoscia niz inne partie.
jednak po skonczeniu calego cyklu nalezy przez okolo 1-1,5 w ogole brzucha nie cwiczyc, aby mogl on odpoczac po ciezkim 42 dniowym treningu.
2x skonczylem a6w i za kazdym razem efekty byly niezle, wiec moim zdaniem, ten trening dziala.

chmielu
31-08-08, 00:58
a6w jak kazdy trening brzucha, wzmacnia jego miesnie. jest to jednak typowy trening na rzezbe

a na uwidocznienie/powiększenie jakieś ćwiczenia były by lepsze? Może podnoszenie nóg do klatki w zwisie? (na nogach jakieś obciążniki)

Wszystkim SOGI za wkład w mój temat.

ciaastek91
31-08-08, 11:03
unoszenie prostych nog w zwisie nie wymaga raczej dodatkowego obciazenia, chyba, ze jestes pro ;p
sklony na lawce skosnej z obciazeniem lub to cwiczonko http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#9