PDA

Zobacz pełną wersję : Rozpoczęcie przygody z siłownią

retsam
29-08-08, 21:26
Witam!
Mam zamiar zacząć ćwiczyć na siłowni, ale słyszałem mieszane opinie że w takim wieku nie zaczynać.

Mój wzrost to mało jak na ten wiek, bo 161 (chociaż w ostatnich 2 latach dopiero zacząłem porządnie rosnąć, bo wcześniej byłem bardzo mały), waga jest również bardzo mała ok. 47kg.

Jeżeli już mogę zacząć przygodę z siłownią, to jakie ćwiczenia powinienem unikać, a na jakie partie mięśni zwracać szczególną uwagę?

Prawidłowa dieta, tz. codzienny rozpis śniadania, obiadu i kolacji, czy też po prostu dużo jeść?

I wszelkie inne uwagi z waszej strony mile widziane:)

Dziękuje bardzo za pomoc, pozdrawiam!

TazeR
29-08-08, 21:35
Lepiej odpuść sobie... rób pompki brzuszki ale nie cwicz ciezarami jakimis jestes bardzo niski bardzo malo wazysz mozesz sobie zrobic diete troche na pewno przytyjesz. ogolnie to wieku nie podales..;D

retsam
29-08-08, 21:46
Lepiej odpuść sobie... rób pompki brzuszki ale nie cwicz ciezarami jakimis jestes bardzo niski bardzo malo wazysz mozesz sobie zrobic diete troche na pewno przytyjesz. ogolnie to wieku nie podales..;D
O sorka... 15 lat : )

Ok... zacznę od brzuszków i odpowiedniego odżywania się :)
może nie zrobię diety, ale postaram się trochę przytyć :)

tasiek7392
29-08-08, 22:32
Widać że już masz zapał do ćwiczeń już plus ale nie spiesz sie tak daj sobie urosnąć i przytyj.Pomki Brzuszki podnoś sie na drążku a przedewszystkim staraj sie dużo jeść:)Do przytycia są Ci niezbedne węglowodany(cukry) Jedz dużo batonów:)Jedz jogurty i inne produkty mleczne:)Jesli pmoglem daj sog'a;)

Reflex__88
29-08-08, 23:14
tasiek7392 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6804) jeszcze mu poradź żeby zaczą jadać w Mc Donaldzie... po co ma się spaść batonami?? skończ pisać takie głupoty... cukry to węglowodany ale nie wsz węglowodany to cukry...

47
30-08-08, 08:58
no wlasnie tasiek walisz glupoty, duzo ludzi gada "jedz, jedz" ale po co ma jesc? zeby mial tkanke tluszczowa? na co mu ta tkanka tluszczowa? zeby lepiej wygladal?

slim shady
30-08-08, 10:07
musisz uwacac na kregosłup, nie rob cwiczen na stojaco, najpierw pocwicz sobie w domu, za rok mozesz pomyslec o siłowni
a tasiek7392 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6804) pieprznij sie w łeb

Reflex__88
30-08-08, 16:35
ja słyszałem w "tańcu z gwiazdami" że pudzian batony zajada... :D ale to pewnie batony7 wysokobiałkowe, odżywke a nie jakieś snickersy...

respective
31-08-08, 15:45
ehhh... snikersy i marsy też są dobre :P sporo węgli mają a jak się dobrze ćwiczy to taki zastrzyk energii sie przydaje :)

Reflex__88
31-08-08, 15:53
zupki "chińskie" maja też sporo węgli ... to znaczy że mam je wpierdalac na okrągło??

terrorsiejem
01-09-08, 12:45
nie wpierdalaj zupek chinskich... to jest gówno.

nie doczytałem ile autor tematu ma lat ale jeśli mniej niż 15 to mussz bardzo uważac na kręgosłup i nie robic treningów na mase/siłe. Jedynie żeźba wchodzi w gre chyba że chcesz byc krzywy jak paragraf.

respective
02-09-08, 19:42
nie mowie tu o jedzeniu czegos na okraglo, ale o tym zeby wiedziec kiedy zasilic organizm dawką energii...
zupki chinskie tak jak sama nazwa wskazuje to szajs, lepiej naprawde zjesc batona, a jeszcze lepiej ryz z kurczakiem + surówka razy 2 ;]

Symu
02-09-08, 20:23
tak nie na temat ......

"chinskie tak jak sama nazwa wskazuje to szajs"

co jak co ale chiny już nas wyprzedzają pod wzgledem za rowno ekonomicznym jak i technologicznym ;)

respective
03-09-08, 07:18
no z tym się zgodze, ale nie powiesz ze to co chinskie, nie kojarzy sie większości z bublem ?

Symu
03-09-08, 16:31
może i tak ale podejrzewam że za kilka lat będzie się mówiło tak o europejskim ;)

respective
04-09-08, 23:25
no ale to za kilka lat ;)