Zobacz pełną wersję : co mam wziąść na budowe masy
alabruda77
29-08-08, 01:21
Witam!
Jestem 17 letnim chłopakiem, swoja przygodę z treningami na siłowni zacząłem 7 miesięcy temu. Teraz mam 37. 5 w bicepsie 113 w klatce rekord na klate 90 kg.
Na poczatku kiedy zaczynałem trenować wszystko było ładnie i pieknie, rosłem w oczach podobało mi sie to i z checiami chodziłem na siłke która mam w piwnicy swoją mój trening trwał ok 40 min. Teraz mam bardzo słabe przyrosty i to mnie zniecheca tak naprawde nie widze żebym rusł trenuje minimum 75 minut trenuje 6 dni w tygodniu Pn klata plecy Wt nogi brzuch Sr Biceps Triceps Barki czwartek odpoczynek póznie tak samo jak od Pn
Prosze o pomoc czy cos żle robie czy powinienem coś wziaśc????
Mordujesz miesnie !
Trening 3 x w tygodniu, pn, sr, pt.
Dieta to podstawa!
Co do odzywek i suplementow to mozesz zrobic cykl na kreatynie, ale pamietaj, zee bez diety daleko nie zajdziesz!
TAk jak koledzy pisza.
Bez diety bedzie slabo.
Jak masz problemy z utrzymaniem kup gainera/bialko.
tasiek7392
29-08-08, 17:30
No koleś jesteś zajebisty niema co!Ty masz czelność pisać "Co robie źle?"6dni treningu na 7??!Jesli dobrze Cie zrozumiałem to wychodzi tak /Poniedziałem Wtorek Środa/Czwartek Wolny/Piątek Sobota NIEDZIELA Poniedziałem Wtorek Środa/czwartek wolny/
i tak w kółko!Cwiczyłeś 6 dni pod rząd!Piątek Sobota NIEDZIELA Poniedziałem Wtorek Środa! OCZYWISCIE JESLI DOBRZE CIE ZROZUMIALEM
Nie będe sie nawet wypowiadał bo takie podstawy nie wiedziec!
dominator875
29-08-08, 17:46
rozloz treningi na 4 dni
maxx obciazenie mala ilosc powtorzen i duuuuuuuzo bialka
po miesiacu zobaczysz efekty
slim shady
29-08-08, 17:57
W 6 dniach treningu nie ma nic złego ale nie w Twoim wieku. Miesnie rosna jak odpoczywasz,zmien swoj plan treningowy to pomaga, a co do odzywek to kreatyna + gainer
tasiek7392
29-08-08, 18:21
"W 6 dniach treningu nie ma nic złego"Wychodzi że na 12 dni treningu ma dzien przerwy
6 dni trening 1 dzien odpoczynku 6 dni trening 1 dzien odpoczynku
6 1 6 1 6 1 6 1
Nie wiem czy zaawansowani kulturysci tak ćwiczą!A nawet jak ktoś tak ćwiczy to niech sie nie spodziewa efektów!Regeneracja jest najważniejsza bez regeneracji niema efektów
alabruda77
29-08-08, 22:17
czytałem dużo o treningach i myślałem nad tym żeby zwiekszyc dni odpoczynku, ale mój kumpel ćwiczy 7 dni w tygodniu w każdy dzień inny mięsień np Pn biceps wt triceps itd. ale ja po waszych propozycjach zmieniam trening, dziękuje za podpowiedzi
slim shady
29-08-08, 23:44
"W 6 dniach treningu nie ma nic złego"Wychodzi że na 12 dni treningu ma dzien przerwy
6 dni trening 1 dzien odpoczynku 6 dni trening 1 dzien odpoczynku
6 1 6 1 6 1 6 1
Nie wiem czy zaawansowani kulturysci tak ćwiczą!A nawet jak ktoś tak ćwiczy to niech sie nie spodziewa efektów!Regeneracja jest najważniejsza bez regeneracji niema efektów
zawodowi codziennie zapieprzaja na siłke i kilu znajomych co juz siedzi kilka lat w tym fachu, i maja dobre przyrosty, trening na rzeźbe mozna robic codziennie, a Ty jak nie masz pojecia o zagadnieciach zwiazanymi z siłownia to sie nie wypowiadaj bo kazdy post ktory widziałem w Twoim wykonaniu to stek bzdur
alabruda77
30-08-08, 16:24
spec się znalazł hehhe może wiesz więcej, ale ja znam wielu kulturystów którzy codzienie ćwiczą na masę i idzie im jak nie wiem co
respective
31-08-08, 15:47
ja cwicze tez gdzies tyle czasu co Ty a wyciskam ponad 100 :P trzeba po prostu dobrze jeść cały czas i dawać mieśniom odpoczywać...
śpij min 8godz nie zaluj sobie jedzenia a bedzie ok :)
Reflex__88
31-08-08, 15:54
a co szamiesz?? jakie suple??
respective
02-09-08, 19:38
jeśli chodzi o jedzenie to wszystko, dużo mięsa, ryże, makarony, nabiał wszelkiego rodzaju
a jesli chodzi o suple to tak wyglądał mój ostatni cykl:
6,8kg mutant mass
700g nitrobolonu II
300kaps mono olimpu
44 sasz animal pak
44 sasz animal flex
150kaps tauryny olimpu
niedlugo zamierzam go powtorzyc z malymi zmianami tj nitrobolon zastapic czyms mocniejszym i dodac animal nitro
alabruda77
03-09-08, 17:02
ale ja na razie bez supli no to co porównujesz siebie do mnie. ale w najbliższym czasie zamierzam coś wziąść, a ten cały cykl ile cię wyniósł chodzi mi o kase
respective
04-09-08, 23:24
powinienem zapłacić coś kolo 700zł a zapłaciłem coś koło 400zł ;]
gdzie to taki interes zrobiles ??:)
respective
05-09-08, 15:41
animale miałem jak zwykle po 50% ceny sklepowej, za mutanta też nie zaplacilem 249 tylko 175 dzięki allegro, a reszta to tam wiecie... ;)