Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jajko czy 2?

Bismak
26-08-08, 23:43
Witam wszystko ładnie pięknie 300 g białka ale skąd ja mam wiedzieć ile tego białka spożyje?
Macie jakieś spisy np ile białka jest w jednym jajku?
Można jeść gotowane jajka albo smażone?
Moi znajomi piją surowe białko z jajek jest to wskazane?
Czy jak zjem makaron z serem to dużo białka mi przybędzie:D?

lukemaster
26-08-08, 23:48
300g białka to bardzo sporo...czyli wazysz jakies...150kg:D??heh 2g na kilogram masy taki jest przelicznik 300g na blogu jednego z zuzykowników tego forum jest fajna dieta włąsnie dzięki któej dzinnie dostarczasz te 300g białka blog mocny czy mocny blog jakis taki nie pamięam nazwy zazwyczaj na makaronach na opakowaniach pisze ile białka jest to samo z twargami co do jajek to sie nie orientuje jak najbardzije mozesz smazyc i gotoać jajka:D surowe...głupi pomysł grozi salmonellą ewentualnie inym zatruciem;) na amse dobry tez jest serek spod jąderek pozdrawiam hehee

Daniel9100
27-08-08, 13:12
2g bialka w 1 jajku ;p 300g na co az 300g :D hehe zeby uzupelnic dzienne zapotrzebowanie w bialko musial bys zjesc gdzies z 35 jajek odrzywki bialkowe masz od tego aby uzupelnic te braki w bialko ;p... gotowane bialko z jajek podobno jest lepiej przyswajalne a smazone traci podobno 60% wartosci ;] wiele osub pije surowe jajka :D hehe, ja np: co dzien robie sobie mixa :D.... do miksera wbijam 4 jajka, 2 marchewki, szklanke mleka 1, banana, pomidorka 1 no i miksujemy... nie jest to zbyt smaczne ha :) ale odzywcze

.Smile
27-08-08, 16:53
ja bym tego nigdy nie wypił, przy jogurcie naturalnym się krzywie, co dopiero przy takim czymś :D

odżywki białkowe, to chyba gorsze rozwiązanie niż jajka gotowane? Naturalne roziwazania sa lepsze chyba nie ;q ?

tak w ogole, omlety na sniadanie zamiast jajek moga byc?

PanAntek
27-08-08, 17:14
Mogą być omlety na śniadanie ;)

terrorsiejem
28-08-08, 13:23
Witam wszystko ładnie pięknie 300 g białka ale skąd ja mam wiedzieć ile tego białka spożyje?
Macie jakieś spisy np ile białka jest w jednym jajku?
Można jeść gotowane jajka albo smażone?
Moi znajomi piją surowe białko z jajek jest to wskazane?
Czy jak zjem makaron z serem to dużo białka mi przybędzie:D?

jesteś na jakimś cyklu czy co ? że aż tyle białka szamiesz :)
wpisz sobie w google tabela BTW i wtedy bedziesz wiedział co ile czego ma jeśli chodzi o białko wegle i tłuszcz
surowe jajko jest gorzej przyswajalne niż ściąte poza tym picie jej grozi załapaniem kilku niemiłych chorób więc nie polecam
makaron to głównie węglowodany ale może i coś białka ci przybędzie zależy jaki to makaron :P