Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kontuzja rąk -EFEKT GOLFISTY ???

dymianek
26-08-08, 23:30
Witam

Podczas treningu bicepsa na modlitewniku," zerwałem połączenie dwóch kości pomocniczych w łokciu tzw. Efekt Golfisty , tak powiedział otropeda !" Taka chrząstka od wewnatrz ręki w łokciu,opierały mi sie rece na tej czesci reki,na tej chrząstce,podczas cwiczenia(wąski chwyt).Ruch ręki i ciężar około 60 kg podobnie tam co źle zadziałał,coś się popsuło ;-) . Tu moje pytanie czy ktoś może miał taką kontuzję,taki przypadek. Chodziłem juz na zabiegi tzw.solux,elektrofoneza, mialem juz po 3 blokady w kazda reke,pomaga to na jakis czas.Nic nie przyności konkretnego rezultatu !! ręce bolą, za bardzo nic nie mogę podnieść,chwycić ,jesli to robię to niestety boli. Kontuzja trwa już ponad 8 miesięcy mam już trochę dość tego, blokad juz nie chce to podobno niezdrowe. Nie wiem gdzie tu uderzyć , może ktoś poratuje dobra radą,jakis dobry sposób,cudowna maść,poprostu coś skutecznego ,aby tej kontuzji się pozbyć !!
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Damian

ciaastek91
27-08-08, 11:22
ale co, liczysz, ze ktos tutaj ci lepiej poradzi niz lekarz?

dymianek
27-08-08, 23:32
Może ktoś miał taki przypadek,taką kontuzje. Można w ten sposób poznać drogę do wyleczenia, poznać jak postępować dalej. Jeśli chodzi o lekarzy to nie wszyscy są "bogami" w uleczaniu też się mylą i źle postępują,prowadzą leczenie! Po drugie kto pyta nie błądzi,jak to mówią. Jeśli te forum nie jest po to ,to przepraszam,że zapytałem i cię tym uraziłem.
Pozdro

ciaastek91
28-08-08, 11:26
nie, nie uraziles mnie :D
chodzi mi o to, ze raczej sugerowalbym sie opinia lekarza w przypadku powaznej kontuzji.
proponuje ci odwiedzic dobrego prywatnego lekarza, zaplacisz za wizyte, ale masz niemal 100% pewnosc, ze uzyskasz pomoc

VegetaSSJ3
28-08-08, 12:06
Witaj musisz szukac dobrego specjalisty zadne masci tu ci nie pomoga tylko zlagodza na jakis czas bol
Zabiegi moglbys w sumie dalej kontynoowac ale nie napewno sollux bo to tylko ma dzialanie rozgrzewajace i po chwili bol dalej wraca
W Twoim przypadku dobry bylby magnetronic + laser i jonoforeza