Zobacz pełną wersję : Dieta pomoze ktoś??
Witam mam dylemat bo jestem kompletnie zielony w układaniu diety chciałbym sobie zacząć układać dietę ale nie wiem co z czym ...
prosze o pomoc was doświadczonych lepiej ode mnie ludzi..
Dane
Waga 71 kg
Wzrost 165 m
Wiek 20 lat
jak narazie jem na śniadanie musli z jogurtem plus 2 jajka na obiad pierś z kurczaka lub naleśnik z tuńczykiem kukurydzą i porą a na kolacje twaróg pół tłusty
Tu możesz znaleźć jaką dietę na masę ;)
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67
A tak pozatym, to jakie masz wymiary ? biceps, udo klatka itp. ?
D
a czy to ma znaczenie w doborze diety??
Ja jem dużo i zdrowo :D Twój wzrost jest idealny, w sam raz na siłownię, krótkie ręce są dobre na wyciskanie sztangi lub martwy ciąg :) Bo nie musisz targać tego aż tak wysoko :P
Co do diety, nie jestem tu specjalistą, popytaj się weteranów tego forum, a na pewno pomogą :)
Co do parametrów podaj je w profilu zawsze pomogą przy doborze diety, bo może się okazać, że masz tłuste nogi i brzuch lub sam brzuch albo jesteś dobrze zbudowany ;)
lukemaster
26-08-08, 23:51
zdecydowani za mało posiłów dziennie..powinno być 5-6 pamiętaj złóta rada:D-nie jedz duzo a rzdko tylko mało a często:) co 2-3h np zawodnicy któzy przygotowywują się do zawodów wstają o 5 rano i tu jest juz pierwszy posiłęk a ostatni jest o 22:30 tutaj podałem przykład pewnego zawodnika o któym czytałem ostatnio