Zobacz pełną wersję : trzesienie rak
trzesa mi sie rece nie tylko po treningu a po treningu jescze bardziej
od czego to jest i co mozna zrobic zeby sie nie trzesly :)
lukemaster
25-08-08, 19:23
dłonie ci się trzęsą czy ręce:)? bierzesz jakis doping?bo jest jakis srodek po któym ręce się trzęsą tylko nie pamietam nazwy
VegetaSSJ3
25-08-08, 19:36
Moze jestes zbyt nadpobudliwy po treningu to normalna rzecz ze ci sie trzesa rece ,a jak bardzo ci sie trzesa te rece chyba dasz rade utrzymac szklanke??
Jest kilka możliwości.
Pijesz kawę? Musisz pamiętać o magnezie!
Masz męcząca pracę lub ogólnie żyjesz w stresie i się nie wysypiasz? - magnez + potas.
Masz ubogą dietę? - zastanów się nad tym koniecznie bo nic nie osiągniesz!
Reflex__88
25-08-08, 22:55
to napewno delira... :P po treningu zwiększa sie metabolizm to organizm domaga się alkoholu, który go spowalnia... :D przestań chlać tyle to ci przejdzie może za jakiś czas :D
dokładnie, szklana wódy i po problemie
a na serio, łaskawie napisz
wage
i diete
bo prawdopodobnie albo za mało ww albo jesteś początkujący i za duże obciążenia wrzucasz
wiek 15
staz 8 miesiecy
diety nie mam
kawy nie pije
no dlonie trzesa mi sie
jak podnosze reke do gory to czuje takie jakby napiete czy cos w tym stylu
zadnych srodkow nie bralem dopiero od wczoraj thyrotherm ale dlonie trzesa mi sie juz od dawna
alkocholu nie pije
za ostro trenujesz i tyle stopniowo zwiekszaj obciążenia. Brak witamin.
Jakich witamin ??
- poczytaj troche ( magnez )
no i diete sobie ułóż a skoro ci sie nie chce to jedz dobrze i zdrowo
terrorsiejem
26-08-08, 14:07
za mało magnezu w diecie moim zdaniem albo jesteś znerwicowany czyli też magnez :P
zmierz sobie ciśnienie, jak masz za duże idź do lekarza, mojemu koledze trzęsły się ręce od zbyt wysokiego ciśnienia, poszedł do lekarza i powiedział mu że ma zapalenie żołądka, przyczyny mogą być różne
Przed siłką nie jedz cukrów prostych, tylko syty posiłek dobrze zbilansowany
kurczak + ryż brązowy (klasyka :D)
możne pomoże
Reflex__88
26-08-08, 18:50
ocb z tymi cukrami?? i magnez to nie witamina jak ktos tam wczesniej napisał...
mi się dłonie lekko trzęsą... ale to jest spowodowane stresem i trzeba z tym zyć. Fakt ze multiwitaminka sie przydaje, do diety. pozdro
grzesiek7124
30-08-08, 12:20
Jeżeli trzęsienie rąk występuje po treningu to najprawdopodobniej jest to spowodowane intensywnym treningiem. Jak wiemy trening siłowy pobudza układ nerwowy, szczególnie trening na bardzo dużych ciężarach i z małą ilością powtórzeń. Proponuję trochę odpuścić z intensywnością i ćwiczyć "lżej". Proponuję również stosować glutaminę i ZMA.
W moim przypadku te suplementy spisują się znakomicie.
Grzesiek.
mam to samo
i to nie tylko po treningu
tak jak kilu napisał przed treningiem nie jedz cukrów prostych
zadbaj o diete i magnez
intesywności nie ma co odpuszczać\
puki brzuszek pełen dłonie się nie będa trzesły :)
respective
14-09-08, 12:54
drganie rąk spowodowane jest zazwyczja przez kreatyne
zawsze jak ładuje max dzienne dawki mono + jeszcze jakiś stack lapy tj dłonie drgają mi strasznie