Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : NO-XPLODE+Dextroza Plus

slejzi_90
23-08-08, 23:55
Witam. Mam pewne pytanie... czy mozna przyjmowac NO-XPLODE z Dextrozą? XPLODE zawiera CEM3 (jabłczan etylowego esteru kreatyny), a dextroza podnosi skutecznosc kreatyny nawet o 50%, rozprowadza itd... Co sądzicie? A i jeszcze jedno... Jesli brał ktos N0-XPLODE to moze wypowie sie co do sposobu uzycia? Skoro on zwieksza skupienie podczas treningów, powoduje pompe itd to po co brac go w dni nietreningowe? Czytałem na roznych stronach i na kazdej jest napisany praktycznie inny sposob uzycia tego produktu... Na jednym sam dzien treningowy. na innych treningowy i nietreningowy (mniejsza dawka). Co sądzicie? Prosze o szybką odpowiedz na wszystkie pytania...

aruss1991
24-08-08, 10:39
jestem teraz na cyklu z N.O. Xplode, więc pozwólcie chlopaki, ze sie wypowiem;) wg mnie branie Xplode z dekstrozą wiele Ci nie da, ponieważ w Xplodzie jest tyle kreatyne, ze jej praktycznie w ogole nie poczujesz i dekstroza nie bedzie miala czego skutecznosci zwiekszac, odrazu radze Ci zebys dokupil sobie do tego jakies mono, albo jablko (ja tak zrobilem, po poradzie). Z tym braniem w nietreningowe fachowo sie nie wypowiem, bo nie posiadam takiej wiedzy, ale wydaje mi sie, ze lepiej brac sobie tez w ntr, mniejsza ilosc, ale jednak i moze napisze jak ja to biore: W treningowe miarke i 3/4 (miejsza ilość mnie praktycznie nie pobudza), a w nietreningowe ok 3/4 miarki (niecałą). Na różne organizmy różnie to dziala, slyszalem, ze niektórych kopie dopiero po ponad dwoch mairkach, wiec trudno powiedziec, jaka bedzie dla Ciebie optymalna dawka, musisz sam to rozkminic;) Wiec koniec koncow przychylibym sie do ostatniej opcji jaka napisales. Pozdrawiam;)

ślepy
24-08-08, 10:47
No Xplode to tylko booster przedtreningowy, ktory praktycznie nie zawiera kreatyny.

Niema to jak robic cykle na boosterach.. :D

Punisher
24-08-08, 11:23
Heh, NO booster z dextrozą? Nie. Dextroza nie jest użyteczna w ogóle. Nie bądź tak łatwowierny reklamie.

NO Explode połącz w cyklu z kreatyną.

Symu
24-08-08, 12:09
j.w z kreta i nie ma sensu brac w DNT.

Reflex__88
24-08-08, 12:16
czemu nie?? dekstroza była by też dobra przed treningiem zaraz dla zwiększenia bilansu energetycznego, choc w sumie lepiej pewnie carbo jakieś z glukozą albo fruktozą, czy dekstrozą... może zalezy dla kogo ale mi robiła różnice dekstroza... ja ogólnie jestem nisko ciśnieniowcem i taki ogólnie spowolniony jestem, jak mi ciśnienie sie podnosi to musze coś zszamać żeby podnieść poziom glikogenu w organiźmie wtedy czuje więcej egergii (dlatego przed jakąś stresową sytuacją np.walka musze sie nastawić psychicznie, sztucznie podnieść poziom adrenaliny i coś zszamać dla ustabilizowania i wtedy jestem gotowy... :D) ale to może was nie dotyczy i dlatego piszecie że dextroza nic nie daje... :)

Symu
24-08-08, 12:21
u mnie wyrzut insy powoduje najpierw napływ energii a potem sennosc dlatego unikam gainerow i wegli slabej jakosci.

Reflex__88
24-08-08, 12:24
u mnie białko wywołuje senność a gainer srake :D dlatego preferuje bulka jako dobre uzupełnienie diety... :)