Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka pytań

ariel02
21-08-08, 23:07
witam

1) kiedy powinienem pić serwatke w proszku, zaraz po treningu wraz z owocami czy na noc? spotkałem obydwie te wersje
poza tym rozumiem, że powinienem wypić jej tyle ile mam zapotrzebowanie na białko w jedym posiłku (21g)? czy więcej?
2) który posiłek w diecie jest najważniejszy?
czy obiad (tj. ryz+piers kurczak/indyk) musze jest zawsze przed treningiem? po prostu wygodniej jest mi to zrobić po ;)
3 trzecie pytanie... czy mojej diecie (na mase) bardzo zaszkodzi jeśli powiedzmy posiłek przed kolacją, czy chćby 2 śniadanie nie będzie tak dokładnie wyliczony co do bialek, wegli itd.?
nie wiem jak to policzyć, żebyście mnie zrozumieli :)
po prostu chodzi mi o to czy jeśli na "podwieczorek" czy kolacje zjem kilka kanapek z serkiem, wedliną czy sałatke z tunczykiem (tunczyk+ogorek+kukurydza+jajko) to to bardzo mi zaszkodzi w procesie budowania masy miesniowej? oczywisice chleb jem razowy, a wedliny z indyka jakieś chude.
problem jest w tym, że cieżko jest mi to wszystko tak dokładnie wyliczyć i układać do tego produkty zywnosciowe., a narazie poki jeszcze mam wakacje nie bywam o stałych porach w domu i po prostu wole sobie zjeśc tyle ile chce (ale wszystko zgodnie z menu kulturysty:smile:)

pozdrawiam ;p

Adasko
21-08-08, 23:17
1)Serwatka moim zdaniem po treningu,organizm maksymalnie przyswaja 40g białka przez 3h czyli tak mniej wiecej na ten jeden posiłek ładuj tyle maksymalnie
2)Który posiłek hmm moim zdaniem każdy jest ważny w tym samym stopniu,jedyne do czego przywiązuje mniejszą wagę to śniadanie.Obiad przed treningiem,posiłek po treningu na regeneracje,kolacja moim zdaniem wszystkie tak samo ważne.
3)myślę ,że tak bardzo nie zaszkodzi ale lepiej by było jak byś się trzymał ściśle tego co sobie ułożyłeś.
Pozdrawiam i sukcesów życzę

ariel02
21-08-08, 23:36
włąsnie co do 3. to chodzi o to, ze do konca wolnosci (czyt. wakacji) lepiej jest mi niektore posliki potraktowac tak lużniej ;)

jesli chodzi o ta serwatke prosze, zeby wypowiedzialy sie jeszcze inne osoby :)

lukaszpolesie
22-08-08, 09:44
ja jak piłem serwatke to po treningu,miedzy posiłkami (Dla uzupełnienia) i przed snem(oczywiście w odpowiednich proporcjach).