Zobacz pełną wersję : Mój plan ćwiczeń
Witam
zakupiłem dzisiaj sobie hantelki 2x po 10 kilo.. ale zaczynam od 2x 5kg...
Moj pierwszy plan ćwiczen ktory ulozylem przeszukjac rozne strony internetowe..ocencie jesli bedziecie łaskawi ;)
1.Biceps- 10 powtórzeń 3 serie..
2.Nogi 10 powtórzeń 3 serie
3.Tricpes 10 powtórzen 3 serie
4.Brzuch 10 powtórzeń - 3 serie
5.Kark rozciaganie 10 powtórzeń 3 serie
kazda seria wygląda tak samo. calosc treningu zajmuje mi 15 min i raczej daje sobie rade z tym.. Co o tym sadzicie..ćwiczyć codziennie?
pozdro
poczytaj o treningu bo zielonego pojecia niemasz.
a co dokładnie jestem zołtodziobem jezeli chodzi o trening, mozesz powiedziec co jest nie tak? Co zamienic etc?
albo byłbys taki miły i ulozyl mi jakis plan treningu jak na moje mozliwosci...? Taki ktory by nie obiazal kregoslupa bo wciaz rosne...
wszystko jest nie tak. Dosłownie.
lukaszpolesie
21-08-08, 15:44
ehhh po pierwsze treningu nie robi sie w 15 minut co najmniej godzina(ale to i tak krótko),po 2 wszystkie ćwiczenia robi sie powoli i nie ma co sie śpieszyć,po 3 dodaj coś na klate jak nie masz sprzętu to nie masz co marzyć o nie wiem czym ale no np pompki...poczytaj w ogóle jakie inni mają plany to sie dowiesz dużo.
co najmniej godzina(ale to i tak krótko),
bez przesady. Zalezy od planu, ja czsami sie wyrabiam w 40 min.
panowie czemu tak odrazu ostro? Kazdy zaczynał kiedys, chyba? Mam wrazenie ze piszecie do mnie jak do jakigos intruza.. Poprostu nie mam o tym pojecia a na necie nie mgoe nic konretnego znalezc..
lukaszpolesie
21-08-08, 15:49
no zależy jaki tren na jaką partie jak np robisz nogi i brzuch to ciężko sie nie wyrobić w tą 1 godz;]
lukaszpolesie
21-08-08, 15:50
panowie czemu tak odrazu ostro? Kazdy zaczynał kiedys, chyba? Mam wrazenie ze piszecie do mnie jak do jakigos intruza.. Poprostu nie mam o tym pojecia a na necie nie mgoe nic konretnego znalezc..
no ja napewno na Ciebie najechałem xD podstawowo Ci wytłumaczyłem...poszukaj w podwieszonych masz wszystko...
1h treningu z samymi hantelkami nie moge sobie wyobrazic... ja 15 minut i odczuwam na sobie to co wlozylem w siebie.. dlaczego uwazacie ze moj plan jest zly?
spoko. Nikt cie tu nie atakuje, poprostu plan jest fatalny i tyle.
nie mgoe nic konretnego znalezc..
w tym momencie sie osmieszyles.
Podwieszone w treningu.
owszem jest tu tego dużo ale przewaznie z uzyciem sztangi itp
z samymi hantelkami nie moge nic znalezc chyba ze ktos ma pod reką linka to prosze wkleic będe wdzieczny
ok, akurat niemam co robic wiec rozpisze ci trening. Ale napisz mi czy masz cos oprocz hantelków. Jakis drązek ? Albo cos na czym moglbys sie podciągac ?
Kupiłem hantelki 2x 10 kilo.. Narazie zaczolem 2x 5 kilo... Nie mam drązka, i nie mam gdzie sie podciagac niestety..za to musze powiedzieć , że uprawiam czynnie sport 3 razy w tygodniu duzo biegam na treningach (trenuje pilke nożna) + mecze w soboty...Chcialbym aby trening zbytnio nie obciazal kregolsupa bo slyszalem ze moze to przeszkadzac w rosnieciu a wciaz rosne
Wielkie dzięki że chcesz mi pomoc
myśle że poprostu nabrać miesni i fajnie wyglądac poniewaz jestem dosc szczupły
Lukasz tez widze pojecia nie masz. Godzina to za krotko? 45 min dla treningu na mase to w sam raz....
lukaszpolesie
21-08-08, 16:07
a niby skąd ja mam wiedzieć co On chce mase czy rzeźbe?
lukaszpolesie
21-08-08, 16:09
http://www.kulturystyka.pl/atlas/
masz link i tam popatrz na pewno coś znajdziesz
szczerze, to ciezko bedzie cokolwiek zrobic na samych hantelkach. Do tego dochodzi jeszcze gra w noge wiec niespodziewaj sie zbyt wiele.
Rozpisze ci plan na 2 dni w tygodniu, bo jesli dopiero zaczynasz to niema sensu cwiczyc wiecej. Miedzy jednym a drugim treningiem ok. 3 dni przerwy.
Np. Poniedzialek --> Piatek
Wtorek --> Sobota
Dzien 1
klatka - pompki zwykłe - 4 serie
barki - unoszenie hantli na boki - 4 serie
triceps - wyciskanie francuskie jednorącz - 3 serie
plecy - wioslowanie jednorącz - 4 serie
biceps - ,,młotki" - 3 serie
Dzien 2
klatka - pompki z nogami wyzej - 4 serie
barki - wyciskanie hantli - 4 serie
triceps - prostowanie ramienia - 3 serie
plecy - wioslowanie - 4 serie
biceps - uginanie ramion z hantelkami - 3 serie
zakres powtorzen 8-12
tutaj znajdziesz technike wykonywanie poszczegolnych cwiczen
www.kulturystyka.pl/atlas
dzieki wielkie.. a mozesz radzilbys dokupic drązek? jesli tak to zakupie..
lukaszpolesie
21-08-08, 16:18
http://allegro.pl/item414672419_drazek_rozporowy_regulacja_od_60cm_d o_90cm.html
masz ten tani.
spoko za 30 zlotych moge kupic w sklepie blisko mnie ;)
lukaszpolesie
21-08-08, 16:25
najlepiej to kup ławke i gryf itd...
ja chce poprawic moj wygląd przy samych hantelkach nie jedni mowia ze mozna dzieki nim to zrobic.. a moze intesywniej trenowac niz 2 razyw tygodniu?
no niewiem jak chcesz to dokup. Wtedy zamiast wioslowania rob podciąganie nachwytem. Ale jesli masz kase to moze lepiej przeznacz ja na sztange.
Licze na SOG'a hehe
Aha i pamietaj ze trening to tylko bodziec, jak niebedzie diety to lipa. Jeszcze przy tych częstych meczach i treningach w noge to naprawde musi ona byc na duzy plus.
lukaszpolesie
21-08-08, 16:30
ja chce poprawic moj wygląd przy samych hantelkach nie jedni mowia ze mozna dzieki nim to zrobic.. a moze intesywniej trenowac niz 2 razyw tygodniu?
no na samych hantelkach ciężko będzie...no ale jak już uważasz ja bym dokupił prostą ławkę(jak nie masz kasy,a jak masz to coś lepszego oczywiście), sztange i drążek i już masz "coś".
ja neichec miec jakeigos wygladu kulturysty, chce poprostu zrobic moj biceps większym oraz zeby brzuch fajniej wyglądał... nie wymagama zeby to bylo to rewelacyjne ale takie niezle :>
lukaszpolesie
21-08-08, 17:04
to jak będziesz miał troche kaski to zainwestuj w prostą ławke i kup sztange;)
zobaczysz nie pożałujesz
e tam brzuch i biceps lekkko zrobic sie da z hantlami. ja tak wyrobilem sobie kiedys;) robilem codziennie 3 serie po 60 brzuszkow i hantlami co drugi dzien cwiczylem 3 serie do zmeczenia. biceps wyrobil sie lekko po 3-4 miechach a brzuch po 3. ale jednak sztanga na biceps lepsza... pozdrawiam;)