PDA

Zobacz pełną wersję : Mleko zamiast wody?

ziegenhal
19-08-08, 22:05
Witam , mam pytanie , pije duzo mleka (z 2 litry srednio dziennie) ale malo wody , czasem nawet 1 szklanke cherbaty , czy moze miec to negatywny wplyw na nerki lub na cos innego ?

pey
19-08-08, 23:03
Nie, nerki nie ucierpią od nadmiaru mleka gorzej z żołądkiem i wątrobą bo jeśli byś więcej poczytał o mleku to dowiesz się, że spozywanie go w nadmiarze jednak szkodzi. Powinieneś skupić się jednak na tym, że to właśnie woda jest Ci potrzebna w pewnej ilości w czasie jednej doby. Różnie jest z podawaną ilością, którą powinno się wypijać, ale jeśli ćwiczysz to ok 3 litrów. Mleko to ok 1 litr na dzień - najlepiej dzielone po 250 ml.

Blackphoenix
20-08-08, 00:54
dokładnie, najlepiej woda mineralna :) wg. mnie mleko co najwyżej dobre jest rano do musli i ewentualnie do koktajli. Już lepiej pij jogurty pitne

lg team
20-08-08, 17:51
woda to podstawa

zlicz calosc plynow jakie wypijasz i podziel w strosunku 70-30 dla wody

ziegenhal
20-08-08, 20:24
1 L mleka i 1 L wody to nie za mało ? stara na mnie sie drze ze ja malo pije :P i mi sie kamienie na nerkach porobią ...a ja pije kiedy mi się chce a srednio tak jak napisalem wyzej.

lg team
20-08-08, 20:46
daj 1,5L wody + 0,5L mleka i git malina, wilk syty i owca cala ;)

pey
21-08-08, 21:18
Właśnie to jest błędne podejście "pije wtedy, kiedy mi się chce". Musisz zrozumieć, że jakbyś tak podszedł kwestii jedzenia, nie nabierałbyś na wadze. To, że nie chce Ci się pić, nie oznacza, że organizm tego nie potrzebuje. Podstawa to ok 3 litry na dobę. Mleko pij w rano do śniadania i po treningach. Picie wody podziel tak, abyś nie pił w jednej chwili dużej ilości. Najlepiej 250ml (szklanka) co jakiś czas.

lg team
22-08-08, 16:37
bledne i nie bledne

zalezy jak sie rozwaza

nadmiar i tak organizm wyleje

a ksiazkowe czy internetowe pij 3 litry na dzien bo to norma to fikcja