Zobacz pełną wersję : Dieta/Pytanie [?]
Witam, cwicze od niedawna (tydzien). Nie jest to zbyt duzy bagaż doswiadczenia, ale kazdy kiedys zaczynal. Waze ok. 80kg, mam 190 wzrostu. Jako poczatkujacy prosilbym ktoregos z uzytkowników o rozpisane mi dokladnie diety, na czym mialbym sie skupic najbardziej itd. (chodzilo by mi o rozpisanie dokladnie w ktory dzien co jeść - kazdy posilek). Mam nadzieje ze nie prosze o wiele :p
Ah, pisac jesli nie podalem wszystkich potrzebnych informacji o sobie.
żarty sobie robisz ?
Dopiero sie zarejestrowales i nawet ci sie nichce nic poszukac ? Jesli jestes az takim leniem to poprostu masz pecha, bo diety ci tu nikt nie ulozy/
Czy ty zawsze musisz kogos dolowac jezeli cos zle napisze? Tak samo bylo z tym co trening dal do sprawdzenia... Czlowieku panuj nad soba... I nie mów za wszystkich tylko mów za siebie.
Poczytaj wszystkie przyklejone tematy o diecie. Tutaj masz na okolo 84 kg:
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
Jeżeli nie będzie pasowała to spróbuj ułożyć swoją. Powodzenia.
okresl cel masa, redukcja?
przy okazji i ja spytam: Jak wy spozywacie ten Ryz/kasze? z czym/na czym to sie gotuje?:) - bo szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia ;]
19 lat masz faceti nie wiesz? Powiem ci na oko jak robic ryz brazowy torebka do sredniego/malego garnka, zalewamy woda by plywal (i by go dobrze przykrylo, bo woda wyparuje) ustawiamy na sredni ogien i(taki sredni z mnusem a nie taki sredni dosc mocny) ustawiamy zegarek w kuchence badz swoj na 40 minut. idziemy robic co chcemy (np. w tym czasie robimy piers z kurczaka na patelni bysmy mieli pelny posilek), odcedzamy ryz 9choc radze kontrolowac czasem jak nie znasz jak mocno dales ogien bo moj sposob to taki ze nie trzeba sie tym ryzem zajmowac, nie trzeba wody na poczatku doprowadzac do wrzenia tylko chlup i masz spokoj :P
tak jakos wyszlo, ze ryzu jeszcze nie przyszlo mi gotowac :) // dzieki i lap SOGA:)
zawsze mozesz wzgledem instrukcji postepowac. Czyli okolo 35minut dla ryzu brazego, do gotujacej sie wody, zmniejszyc namaly ogien, chyab teztam napisane by soli dac