PDA

Zobacz pełną wersję : Stawy, pytanie

Domador
17-08-08, 19:02
Witam mam takie pytanie, czy przy rożnych ćwiczeniach np robienia dużo pompek kości/stawy mogą być przetrenowane ? Bo ostatnio w barkach mi chrupie bardzo głównie robie pompki, podciąganie, brzuszki i machanie 2 kg ciężarem

A ogólnie nie mam żadnych kontuzji, nic mnie nie boli ale kości mi chrupią :(

Proszę o pomoc

Domador
20-08-08, 12:49
Proszę o zamknięcie, bo jak widać nikt nie chce mi pomóc lub za małą ma wiedzę albo ma to w D***

Pozdrawiam

VegetaSSJ3
20-08-08, 18:34
Witam nie ma sie co przejmowac takimi chrupaniami mozesz sprubowac kuracje z glukozamina moze odnowic chrzastke stawowa i chrupanie moze ustapic ale nie jest powiedziane ze przejdzie ale to chrupanie to nic powaznego

tm7
20-08-08, 18:40
nic ci nie jest spoko :) znam ludzi co we wszystkich stawach im chrupie :P

Domador
21-08-08, 14:18
A jaka firma jest warta uwagi ? Bo tak patrze na allegro i nie wiem co wybrać Chyba w aptece się spytam o glukozaminę .

Wielkie dzięki

VegetaSSJ3
21-08-08, 19:29
Ja stosowalem glukozamine Odnowit w saszetkach polecam dobra cena kupilem ja w aptece pozdro

pey
21-08-08, 21:23
A czy pamiętasz o rozgrzewce?

Reflex__88
21-08-08, 22:08
ja szamałem altrostop i też w aptece kupowałem, coś jakby pomagał na ból stawów..

Domador
21-08-08, 22:23
A czy pamiętasz o rozgrzewce?

Pamiętam :) ale przez ten miesiąc się tak rozpędziłem , że 0 zakwasów a ćwiczę jak szalony xD ale mój cel to ładna sylwetka, taka idealna leciutko przy napakowany ^^ W grudniu się pochwale fotami, bo w szkole mam siłkę więc rozwinę skrzydła bo teraz to takie gimnastyczne ćwiczenia robie ;)

Vegeta sprawdzę to :D jak poskutkuje daje soga :*

Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)

Reflex__88
22-08-08, 09:28
Domator zachowujesz sie jak moja babcia... :D stawy zaczęły strzelać troche i już do apteki po leki... :D a jak intensywnie trenujesz to normalne że sie stawy zużywają... co byś nie robił, na siłce czy biegając, coś za coś... i trzeba uważać żeby nie przeciążyć stawów...

Domador
24-08-08, 18:54
Domator zachowujesz sie jak moja babcia... :D stawy zaczęły strzelać troche i już do apteki po leki... :D a jak intensywnie trenujesz to normalne że sie stawy zużywają... co byś nie robił, na siłce czy biegając, coś za coś... i trzeba uważać żeby nie przeciążyć stawów...

Życzę ci żebyś miał siłę coś podnieść w wieku 40 lat ;) I żeby Ci stawy nie strzelały Ja wole dbać o zdrowie ;)

pey
24-08-08, 20:52
Tak,ale nie ma co szaleć bo później się zwinie z bólu i koniec z siłką na dłuższy czas... ładuj suplementy na odbudowę stawów i nie szalej bo będzie zatarcie hehe:)

Blackphoenix
24-08-08, 22:51
u mnie też stawy strzelają , szczególnie w nogach i w lędźwiowym odcinku krzyża :D

tm7
24-08-08, 23:54
nie znam nikogo co by mu nic nie strzelało :D

Reflex__88
25-08-08, 11:52
życzę ci żeby ci wątroba nie pierdolnęła albo organizm nie rozstroił w wieku 40 lat albo wcześniej od leków które wpierdolisz dbając o swoje zdrowie... ;)

Domador
25-08-08, 14:39
życzę ci żeby ci wątroba nie pierdolnęła albo organizm nie rozstroił w wieku 40 lat albo wcześniej od leków które wpierdolisz dbając o swoje zdrowie... ;)

Ostatnio leki brałem 3 lata temu jak miałem porządną grypę :D
A tak na poważnie chyba za dużo bajek widziałeś :D Jedyna opcja to podnieść w martwym ciągu 230 kg bez zabezpieczenia ;)