PDA

Zobacz pełną wersję : Papiersoy a tradzik

Moody
17-08-08, 17:07
Witam czy palenie papierosów ma jakiś wpływ na trądzik? czy na jakieś zmiany skorne?

MhL
17-08-08, 18:56
To chyba oczywiste: choroby skorne, przebarwienia, wypryski. Idz do kosmetyczki to od razu sie zapyta: "Pali Pan?"

Moody
18-08-08, 09:03
No ale kiedyś palilem i nie mialem takiego problemu, fakt ze teraz pale wiecej ale mam kolegów którzy tez pala i nie maja tego problemu a nie wiem czy uda mi sie rzucic palenie. Prosze o pomoc przeciez jest duzo osob ktore pala i nie maja tego problemu.

tm7
18-08-08, 09:34
problemy skórne to jest sprawa indywidualna , papierosy mają wpływ na skórę ale nie u wszystkich taki sam, możliwe że tobie szkodzą bardziej niż innym, najlepiej przestań palić !!!!:D:D

Moody
18-08-08, 10:32
Latwo powiedziec ale nie pale duzo maksymalnie 6 papierosow dziennie ale nie moge przezyc dnia bez papierosa. Mimio tej malej ilosci mam takie problemy. Moze ktos bardziej doswiadczony sie wypowie?

Sosnalol1705
18-08-08, 10:43
to jest mniej wiecej przez fajki moj kolega tez nie pali duzo nawet czasami a jak zapali duza liczbe to na drugi dzien ma tradzik był z tym u dermatologa powiedziała mu ze to jts przez fajki alkohol ketchup itp ma tego unikac :)

Moody
18-08-08, 13:08
no dzis nie wypalilem zadnego papierosa a tradzik nadal jest prosze o jakies rady jak to usunac smaruje jakas mascia ale nie pomaga

Sosnalol1705
18-08-08, 14:42
odrazu nie zniknie troche czasu trzeba wez myj twarz jakims zelem antybakteryjnym i samo niknie a jak nie to bedziesz musiał isc do lekarza

HuGsoN
18-08-08, 14:55
no dzis nie wypalilem zadnego papierosa a tradzik nadal jest prosze o jakies rady jak to usunac smaruje jakas mascia ale nie pomaga

To takie porównanie, jakbyś powiedział: no dzisiaj pierwszy raz od 3 lat umyłem zęby i nadal są czarne:). Ja z trądzikiem walczyłem 2 lata, aż się udało, napisałem też art na ten temat, gdzieś tutaj jest.

Moody
18-08-08, 15:05
ale zrozum ze ja leczylem tradzik rok antybiotykami i innymi rzeczami udalo sie traz zaczalem palic i znow mam takie male krosteczki

HuGsoN
18-08-08, 15:08
Szzczerze Ci polecam, pastę do zębów spróbuj, też się smiałem, ale na pojedyncze obrzęki jest ok :)

Moody
18-08-08, 16:24
Posmarowalem ta pasta:D ciekawe jaki efekt to przyniesie ale troche piecze;/ no ale moze polecacie jakies tabletki? to moge kupic albo inne sposoby

HuGsoN
18-08-08, 20:01
izotec

Moody
19-08-08, 18:36
bralem juz to duze skutki uboczne niestety leczylem sie tym 8mc

PanAntek
19-08-08, 18:57
Posmarowalem ta pasta:D ciekawe jaki efekt to przyniesie ale troche piecze;/ no ale moze polecacie jakies tabletki? to moge kupic albo inne sposoby
zdaj relacje z tej pasty :D

Moody
19-08-08, 19:03
Pasta nic nie pomaga sluchajcie ja mam te krosty w okolicy brody jako tako na buzi ich nie mam. Mysle tez ze wyskoczyly mi pogoleniu. Piszecie cos na ten temat

puku
19-08-08, 21:28
jak mówisz, że po goleniu to za każdym razem jakieś 10 minut po obmyj twarz spirytusem salicylowym, tak mi zalecił dermatolog, gdy miałem czerwone krostki na policzkach, pomogło. Tylko nie licz na to, że znikną po jednym dniu, efekty powinno widać po paru razach dopiero...
a, i życzę wytrwałości, trochę piecze :D

Moody
22-08-08, 11:22
Moze wypowiedziec sie ktos kto sie zna na rzeczy? krosty jakie byly takie sa... help