Zobacz pełną wersję : guzek na sutku ??
Siemanko, mam maly problem mam jakby jakiegos guzka na prawym sutku gdy go dotkne to zaczyna bolec sutek jest wogole jakis powiekszony lekko ;/ mam 18 lat i odrazu mowie ze nie bralem zadnych koksow chociaz mialem zamiar i dodalem tutaj jeden taki temat o koksach. Mam 18 lat. Czytalem troche o tym na necie to niektorzy mowia ze to przez dojrzewanie jakies tam hormony ;/ ktos takie cos mial albo slyszal o tym ?? nie moge isc do lekarza bo w pn wyjezdzam do roboty na 2 tyg. czekam na odp/
Jest to gikomastia. Nalezy udac sie do endokrynologa z tym problemem. Sam sie tym interesowalem bo ja mam podobny problem tylko moj zwie sie lipomastia :)
wiele osób tak ma w wieku dojrzewania tez to miałem tak z 2 lata temu i tera znikło dopiero... samo to zniknie po kilku lub kilkunastu miesiącach . nie ma powodu do zmartwień
zgadzam sie z polo. to samo zniknie
Blackphoenix
29-08-08, 23:41
pragnę powiedzieć ze 99% raka piersi to kobiety a 1% to faceci... więc nie mówcie że zniknie bo nie wiadomo, najlepiej udaj się do lekarza jak wrócisz , takich rzeczy się nie bagatelizuje. I obserwuj to. Lepiej dmuchać na zimne niż się później sparzyć.
PS. To że większość przypadkuch to giko i lipo to nie znaczy ze za każdym razem to samo
terrorsiejem
01-09-08, 13:10
gino to to nie jest raczej.
Ale dla pewnosci bym poszedł z tym do lekarza bo po czarnobylu wszystko jest mozliwe :)
Jak koledzy wyżej pisali dużo osób ma taki problem w okresie dojrzewania sam taki miałem tyle że wtedy miałem 14 lat. Ale z dojrzewaniem różnie bywa.
lekarz nic nie pomoże byłem i i nic na to nie poradził... i to u kilku lekarzy, zniknie samo to zmiany hormonalne.
Nic nie sugeruje ale jak chcesz to sie wybierz do niego