Zobacz pełną wersję : Guz pod sutkiem
Ema zauwazylem pod lewym sutkiem mały guz wyczuwalny palcem... co robić? czy to objawy gino?, mam 17 lat
Jezeli czujesz guzka i Cie boli, badz odczuwasz nadwrazliwosc na czynniki zewnetrzne to tak. Jest to ginkomastia. Pojdz do endokrynologa , napewno Ci pomoze :)
lukemaster
16-08-08, 23:02
gówno prawda;)
miałęm takie coś kiedyś raz przy lewym a potem przy prawym ale to zejdzie za jaksi czas bo suty sie rozwijają czy cos takiego elkarz mówił
Jak ja nie lubie jak ktos sie nie zna i sie wypowiada. Czy ja powiedzialem , ze to nie minie? Ginkomastia nie jest nieuleczalna choroba i jest czesta w okresie dojrzewania. To , ze Ci "zeszla" znaczy ze jej nie miales? o_O
Normalnie mozna sie udac do specjalisty i on wszystko wyjasni i pomoze... no chyba , ze ktos woli czekac. To inna sprawa...
ciaastek91
16-08-08, 23:48
mozna sie udac, ale naprawde nie ma takiej koniecznosci. ginekomastia okresu dojrzewania dotyka conajmniej polowe chlopcow, czesto jest niezauwazana, albo ignorowana. jezeli ginekomastia jest bardzo nasilona, tj mocno powiekszaja sie sutki, wyrazny bol etc, lub utrzymuje sie przez kilkanascie miesiecy, wtedy nalezy udac sie do specjalisty.
jezeli u ciebie nie widac tego bardzo i nie jest to dla ciebie uciaziwe, to nie idz do lekarza, bo zapewniam cie, ze kazdy powie, ze samo przejdzie ;]
Okej dzieki, no pewnie mi sie wydaje ze to sie rozwijam, nie mam jakis duzych sutków i wiesz, nic nie widać ze jakis wiekszy czy coś tylko guz taki pod sutkiem wyczuwalny jest.
lukemaster
17-08-08, 13:39
ginekomastia to ejst przerost tkanki sutkowej kolego a to ze ma guzka pod sutkiem to nie jest jeszce ginekomastia ..
Ginkomastia to nie jest przerost TKANKI tylko GRUCZOLU...