Zobacz pełną wersję : Która z Tych Kredek Najlepsza???
Witam!
Wakacje się kończą i za niedługo wracam na siłownie. Moim celem nadal jest słucha masa mięśniowa i siła. Po pierwszym miesiącu ćwiczenia na "czysto" chcę wziąć jakąś porządną kreatynę bądź matrix tego cudownego środka ... no albo boostera.
Mój budżet ograniczam kwotą w okolicach 100zł.
Na Allegro i sklepach internetowych znalazłem takie specyfiki:
Universal:
Animal Pump 30 saszetek - 100zł
Animal Stak 21 saszetek - 85zł
Animal M-Stak - 95zł
Storm 834g - 90zł
Muscletech:
Nano Vopor 1000g - 110zł
Cell-Tech 2040g - 99zł
Nutrabolics:
Deca Stack 625g - 90zł
NOZ FT 950g - 95zł
Inne Marki:
BSN No-Xplode 820g - 87zł
Createston 1000g - 100zł
Crea Mass 1500g - 54zł
MYOGENIX Hyper Shock 780g - 99zł
SAN V12Turbo 625g - 99zł
I tu mam pytanie DO OSÓB ZNAJĄCYCH SIĘ, która z nich będzie najlepsza? Po której będę miał największy przyrost siły i czystej masy mięśniowej?
Storm 834g - 90zł...
Ale przydałoby sie do Storma Shock Therapy ale masz tylko 100zł ;/
Po pierwszym miesiącu ćwiczenia na "czysto" chcę wziąć jakąś porządną kreatynę
za szybko na kreatyne
Po której będę miał największy przyrost siły i czystej masy mięśniowej?
masz diete ? Bo to od diety i dodatkowych kcal sie rosnie, suple to tylko dodatek.
I co ty wogole chcesz ? Kreatyne czy nobooster ? Jesli krete to z tych wymienionych najlepszy bedzie storm, a jesli NO to NanoVapor.
Diety stricte nie mam. Jem to co chce i ile chce, czyli dużo mięsa, ryżu ryb itp. Pije dużo mleka i wody. Nie jem słodyczy.
Ile powinienem ćwiczyć Twoim zdaniem przed kreatyną? Tylko nie mów, że 6 miesięcy bo to jest śmieszne, a i takie posty na forach widziałem clap A po co tak długo czekać...
Nie wiem czy lepiej moje wymagania spełni Nobooster czy matrix kredek dlatego pytam tutaj...
lukaszpolesie
15-08-08, 22:49
Storm 834g - 90zł
Alan90 widze że ty pojęcia nie masz o kreatynie, poczytaj troche zanim jakieś bzdury napiszesz.
Animal stack , animal m-stack co to ma z kreatyną wspólnego??
Deca stack czy NaNO Vapor to typowe przedtreningowce.
Nie będziesz miał wielkich przyrostów bez diety.
A i tak na początek bierze się mono, nie stacki.
Tylko nie mów, że 6 miesięcy bo to jest śmieszne
Smieszny to ty jestes.
Zreszta bierz co chcesz, nie interesuje mnie to. I tak efektow niebedzie.
Zegnam.
ja polecam kreatyne TREC'a.
dokładnie tak jak ślepy mówi zgadzam sie minimum 6 miesięcy to jest MINIMUM aby wsiąść 1 mono. po co ci wcześniej ? żeby stracić kase? zastanów się!
1. ) Panowie... napisałem ze szukam kreatyny albo boostera... CZYTAJCIE WYRAŹNIE a nie z bulwersem do mnie, że się nie znam. Może nie skończyłem biologii, ale trochę wiem na ten temat.
2.) "A i tak na początek bierze się mono, nie stacki."
Jaki początek... Ja nie idę pierwszy raz na siłownie tylko tyram ten temat od małolata. Na serio od 10 miechów teraz przez wakacje przerwa...
Napisałem, że moim celem jest SŁUCHA masa mięśniowa, a nie zalanie wodą... wiec żaden mono nie wchodzi w grę. Nie wierze, że mi ta woda potem zejdzie... jednym schodzi drugim nie...
A jak już tak sobie zaczęliśmy rozmowę o tym ile się powinno ćwiczyć na sucho bez niczego... To może wytłumaczyłby mi pan ślepy czemu trzeba czekać minimum TYLKO 6 miechów? :happy: Bo mnie to zaciekawiło...
Jakby ludzie tak długo czekali, aż sobie walną jakiś koks to by zwątpili po 3-4 miesiącach męczenia na siłowni...
Nie znam nikogo kto by tak długo czekał, a efekty mają duże.
Jakby ludzie tak długo czekali, aż sobie walną jakiś koks to by zwątpili po 3-4 miesiącach męczenia na siłowni...
Nie znam nikogo kto by tak długo czekał, a efekty mają duże.
Jaki koks? My tu rozmawiamy o odżywkach dzieciaku. Na koks to minimum 21 lat albo do piaskownicy babki idź lep. Siłownia jest dla wytrwałych a nie takich co poćwiczą miesiąc i chcą brać nie wiadomo co.
Pierw zacznij od dobrania sobie Treningu, Diety. Odżywki to tylko dodatek!
Piszesz że nie znasz nikogo kto by tak długo czekał ?
To gdzie ty ćwiczysz w piwnicy z kotem?
Efekty mają duże?
Ja znam takich co po samym treningu na sucho mają duże efekty :)
Jeżeli podejść do tego sportu to z rozumem. Inaczej jest lepiej wcale nie zaczynać.
Kupując kreatynę chciałbym jak najlepiej wykorzystać jej potencjał. Biorąc kreatynę od pierwszego kontaktu z siłownią, nie dość, że wyrzucone pieniądze w błoto, organizm nie przystosowany do ciężaru(stawy, technika), brak prawidłowego odżywiania spowoduje szkody dla organizmu. Ale to się nazywa takich ludzi sezonowcami.
Jeżeli mówisz, że ćwiczyłeś już te 10 miesięcy i teraz wracasz po przerwie, to poćwicz bez kreatyny przez minimum 4 tygodnie, aby wprowadzić organizm w stan anaboliczny, przygotować mięśnie do wysiłku, roztrenować się. Zrobisz jak będziesz uważał.
Widzę, że niektórych cieszy pisanie tekstów w stylu panaantka "To gdzie ty ćwiczysz w piwnicy z kotem?". Takie teksty są dziecinne dopiero. Jak cie takie coś cieszy to ściągnij sobie Bluzgatora.
słowem "koks" określam odżywki sprzedawane poza aptecznie a nie sterydy :yawn: no ale uznajmy to za nietakt.
Dalej się nie dowiedziałem czemu aż 6 miesięcy trzeba czekać, aż zacznie się brać kreatynę? Jak na razie to nie znalazłem w tych postach żadnych argumentów...
Jakoś 3-4 lata widzę jak znajomi trenują na siłowni. Tylko jeden miał dietę. Każdy brała różne specyfiki (kreatyny, gainery, białka itd.) Przyrosty siły i ogólne efekty były za każdym razem. Raz większe raz mniejsze. Ten co miał dietę po prostu osiągał więcej w szybszym czasie.
Więc nie rozumiem czemu piszecie, że branie kredki po 2 miesiącach to strata pieniędzy jak ostatnio zjadłem jabłczan kredki i przyszło mi 10kg siły na płaskiej. (nie miałem diety, przed cyklem ćwiczyłem 2 miesiące)
to po co wogole zalozyles ten temat ?
Chcesz to bierz, co nas to obchodzi..
to po co wogole zalozyles ten temat ?
Chcesz to bierz, co nas to obchodzi..
Właśnie my Tu pomagamy w doborze odżywek :)
Dalej się nie dowiedziałem czemu aż 6 miesięcy trzeba czekać, aż zacznie się brać kreatynę? Jak na razie to nie znalazłem w tych postach żadnych argumentów...
Widac nie masz sporej wiedzy na ten temat skoro zadales takie pytanie .
Czytaj ze zrozumieniem a na pewno znajdziesz argumenty !
Jakoś 3-4 lata widzę jak znajomi trenują na siłowni. Tylko jeden miał dietę. Każdy brała różne specyfiki (kreatyny, gainery, białka itd.) Przyrosty siły i ogólne efekty były za każdym razem. Raz większe raz mniejsze. Ten co miał dietę po prostu osiągał więcej w szybszym czasie.
Skoro masz takich znajomych to po co zakladasz tutaj taki temat niech oni ci doradza przecież wiedza "najlepiej" w koncu staz 3-4 lata bez diety mowi sam za siebie heh.
Więc nie rozumiem czemu piszecie, że branie kredki po 2 miesiącach to strata pieniędzy jak ostatnio zjadłem jabłczan kredki i przyszło mi 10kg siły na płaskiej. (nie miałem diety, przed cyklem ćwiczyłem 2 miesiące)
Nic nie pisałeś o wcześniejszych cyklach o ile tak to mozna nazwac .Dobrze ze sie pochwaliles teraz zadaj sobie pytanie co bys uzyskal po uprzednim treningu na sucho razem z dieta no i z tym twoim jablczanem ?? To nie sa jakies zawody kto szybciej bedzie wiekszy to jest sport dla wytrwalych ludzi a ty w tym momencie zachowales sie jak sezonowiec (bez urazy) ale to rzuca sie w oczy jakie masz podejście do tego sportu !!
Dobrze. Nazwaliście mnie już dzieckiem, sezonowcem. Powiedzieliście, że nie mam wiedzy, nie znam się. Wezmę to do serca...naprawdę -hehe. Jak będę miał pytania o dietę, o którą mnie tu tak karcicie to założę temat w innym dziale. Ale wróćmy do początku.
Wiem, że dieta dużo daje, a odżywki POWINNY być tylko uzupełnieniem.
Ale ja nie pytałem co powinienem robić po tych 2 miechach przerwy, tylko chciałem się dowiedzieć jaką odżywkę wybrać. Może powiem tak:
Szukam najlepszej odżywki w cenie około 100zł-120zł po której będę miał największy przyrost siły i suchej masy mięśniowej. - TYLE. Tylko tyle chce się dowiedzieć. WALI mnie czy to jest matrix czy nobooster czy kreatyna czy coś innego.
Powiedzieliście, że z tych wymienionych najlepiej Storm 834g - 90zł albo NanoVapor z no boosterów.
Czy jest coś jeszcze ciekawego oprócz wcześniej wymienionych?
Tak naprawdę to ten temat założyłem bo chce usłyszeć co jest najlepsze od ludzi którzy trenują, a nie słuchać sprzedawcy który wychwalałby najtańszy monohydrat.
Jak będę miał pytania o dietę, o którą mnie tu tak karcicie to założę temat w innym dziale. Ale wróćmy do początku.
Dobrze czekamy :)
Wiem, że dieta dużo daje, a odżywki POWINNY być tylko uzupełnieniem.
Skoro wiesz ze odzywki sa tylko dodatkiem to po co sie lapiesz za odzywki skoro nawet nie masz diety ??
czegos tu nie rozumiem sam zaprzeczasz temu co piszesz !!
będę miał największy przyrost siły i suchej masy mięśniowej. - TYLE. Tylko tyle chce się dowiedzieć.
Z tym pytaniem to do wrozki moj drogi. Bez diety to ty i tak nie będziesz mial dużych przyrostów wiec o czym tu mowic ,ciekawe jeszcze jak wyglada twoj trening jesli tez sie przykładasz do niego jak do diety no to powodzenia !
Tak naprawdę to ten temat założyłem bo chce usłyszeć co jest najlepsze od ludzi którzy trenują, a nie słuchać sprzedawcy który wychwalałby najtańszy monohydrat.
Wiec ci odpowiem - Storm
sa duzo lepsze stacki ktorych niewymieniles a cena porownywalna
Clout, Horse Power, Green Magnitude
No :happy: i w końcu zaczynamy się rozumieć widzę :) :smile:
Co do treningu to powiem tyle, że mam trening z książki kulturystycznej na siłę - progresywny. Ale jeśli będę miał co do treningu pytania to założę odpowiedni temat wiec proszę bez złośliwych komentarzy ;]
A co do moich efektów po odżywce którą wybiorę to specjalnie was poinformuję jak będzie ktoś zainteresowany. Zobaczymy czy będzie tak jak powiedział roślinka "tak nie będziesz mial dużych przyrostów wiec o czym tu mowic"
Więc wybiorę coś z tego co polecacie i zobaczę co będzie. Pozdro
Jeżeli poleciłby Ci monohydrat, to znaczy, że byłby uczciwy i po spojrzeniu na Ciebie uświadomiłby sobie, że dopiero zaczynasz z tym sportem.
Jeżeli chciałby zarobić to polecił by Ci nitrobolon z dextrozą.
"Jeżeli poleciłby Ci monohydrat, to znaczy, że byłby uczciwy i po spojrzeniu na Ciebie uświadomiłby sobie, że dopiero zaczynasz z tym sportem.
Jeżeli chciałby zarobić to polecił by Ci nitrobolon z dextrozą."
Ja jestem nieufny i nie wierze sprzedawcą w sklepach. sory... życie uczy
Wole sprawdzić, dowiedzieć sie, zapytać i potem podjąc decyzję, a nie wierzyć na słowo sklepikarzowi który widzi we mnie PLN-y a nie wspólnika.
No dokładnie wiec my jako wspólnicy polecamy ci Storma.