Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki przyrzad jest najlepszy do cwiczenia brzucha przez wznosy nog w zwisie

miauczyk007
15-08-08, 10:56
Witam
Mam problem poniewaz chcialem cwiczyc absa dokladnie cwiczenia wznosy nog w zwisie i wznosy zgietych kolan w zwisie; I teraz zastanawiam sie nad jakims urzadzeniem dzieki ktoremu moglbym to cwiczyc w domu; drazek rozporowy odpada poniewaz jest za nisko zawieszony. Ja mam 194 cm wzrostu i nie dam rady na nim robic tego cwiczenia; Dotego waze 100 kg w przyszlosci planuje wazyc 110 wiec te urzadzenie musi byc solidne; Zastanawialem sie nad porecza do scian
http://www.allegro.pl/item413033575__nowa_marbo_home_porecz_do_sciany_kr otsza_.html ; nigdy nie mialem doczynienia z takim urzadzeniem i obawiam sie ze moze nie wytrzymac mego obciazenia zerwac sie i rozwalic mi sciane w mieszkaniu; ktos mial z was kontakt z tym czyms, mozna to zawiescic normalnie w domu? Myslalem tez nad tym ale to drogie http://www.allegro.pl/item414658152_dipping_drazek_stayer_sport_mocny_tr ening.html

ciaastek91
15-08-08, 11:42
sa drazki mocowane do scian. wtedy mozesz go dac wyzej niz w drzwiach.
a cwiczenie na takim urzadzeniu, ktore podpiera plecy jest mniej efektywne niz na drazku.

007
15-08-08, 23:35
Możesz robić na poręczach ,nawet lepiej niż na drążku .

Symu
16-08-08, 11:57
na poreczach jest duzo lzej, bo na drazku duzo problemow moze sprawiac utrzymanie chwytu i niebujanie sie.

miauczyk007
16-08-08, 16:31
No ok ale glowne moje pytanie dotyczy tego czy jak juz kupie te porecze to czy one solidnie trzymaja sie na scianie. Jak po zamocowaniu tego zawiesze sie na tym to to sie nie zerwie? Bo na obrazkach cienko wyglada; Chyba sciana musi byc mocna, nie moze byc jakas sciana dzialowa. Mam taka scianke dzialowa odzielajaca jeden pokoj od drugiego i kiekdys wiercac dziure w jednym pokoju nieduzy kawalek tej sciany odlecial w drugim. Boje sie ze porecze moga sie zerwac pod moim ciezarem razem z kawalkami sciany. Czy ktos kto ma te porecze w domu nie mial zadnych takich problemow? Nie chce zdemolowac chaty...

007
16-08-08, 16:36
Jak odpowiednio zakotwisz do ścianki działowej to nie powinno się nic stać.Ja warze 100 kg a jak robie ticka na poręczach to jeszcze się obciążam kilkoma dyszkami i nawet się nie chwieje a między ścianami myszy biegają bo siłke mam na strychu. Więc wszystko powinno być ok jeśli kupisz odpowiednie poręcze i odpowiednio je zamocujesz.Bardzo dobre są kotwy metalowe .

miauczyk007
16-08-08, 17:15
No ja strychu nie mam, wiec jak cos nie tak pojdzie to bede mial dziure w srodku mieszkania hehe; Nie wiem co robic, ale skoro mowisz ze powinno wytrzymac. Pomysle nad tym jeszcze.

ojrety
17-08-08, 19:02
czy się utrzyma na ścianie razem z tobą to zależy jaką masz ścianę, na działowej gips-karton nawet bym nie próbował, ale nośna wykonana z żelbetu to na bank wytrzyma. ściana działowa w założeniu nie ma przenosić obciążeń i dlatego ryzykowne jest jej obciążanie. Nawet jeśli od razu nic się nie wydarzy, to z czasem może pękać.

miauczyk007
17-08-08, 19:15
sluchaj u mnie w mieszkaniu sciany sa z tego gipsu; to chyba porecze odpadaja;

ojrety
17-08-08, 19:58
sluchaj u mnie w mieszkaniu sciany sa z tego gipsu; to chyba porecze odpadaja;

jak wbijesz w nią gwoździa bez problemu to nawet nie próbuj montować tych poręczy. Może to być również ściana działowa z lekkiego żelbetu, wtedy prawdopodobnie może wytrzymać. Można łatwo sprawdzić próbując wywiercić otwór wiertłem, jeśli ciężko będzie się wiercił to montuj.

007
17-08-08, 20:42
Jakiś czas temu widziałem na allegro poręcze stojące ,nie montowane do niczego.

miauczyk007
17-08-08, 21:14
Znaczy chodzi Ci o to http://www.allegro.pl/item414658152_dipping_drazek_stayer_sport_mocny_tr ening.html#photo; jesli tak to tez to juz namierzylem; szkoda tylko ze troche to przydrogie

Reflex__88
18-08-08, 15:57
ojrety (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=8434) ty to masz wiedze o budownictwie... :D co to czy się będzie ciężko wiercić ma wspólnego z wytrzymałością ściany?? :D możesz mieć ściane działową z cegły i się będzie ciężko wiercić a możesz mieć ściane nośna z pustaków pianowych w które bez problemu wbijesz gwoździa... nawet jak ściana jest mocna a sie chujowo zamocuje to można wyrwać ze ściany... zależy też z czego jest zrobiona... pomyśleć trzeba troche...